Autor | konkurs 'Zadebiutuj z Publixo' |
| 21 Lut 2012 o 08:16 Zgadza się - nie sprawdziła się formuła "najpierw zbieramy przez rok użytkowników i teksty, a potem dajemy miesiąc na zgłoszenia". Dlatego zapadła decyzja, że przedłużamy nabór na dłuuugo. Chodzi o to, żeby było z czego wybierać, a nie wydawać antologię z prawie wszystkimi nadesłanymi utworami.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 22 Lut 2012 o 07:39 Sami na to zapracowaliśmy, wysyłając za mało tekstów. Więc admin zareagował jak najbardziej racjonalnie. A mógł unieważnić zabawę, więc okazał się, po raz kolejny, nam życzliwy. A teraz mamy nowe zadanie: ćwiczymy cnotę cierpliwości. I pozyskujemy dla portalu nowych, cennych autorów. A--- Alf | |
| 28 Gru 2012 o 10:35 Witam. Co z konkursem? Czy liczba 46 zgłoszonych prac (na tę chwilę) jest wystarczająca? | |
| 28 Gru 2012 o 10:59 Regulaminowo powinno być przynajmniej 30 opowiadań i 30 wierszy, więc co nieco tu brakuje. Niezależnie od ilości, konkurs będzie jednak rozstrzygnięty, natomiast ostateczną formę nagród ustalimy po przejrzeniu wszystkich prac konkursowych. Zobaczymy, co się da z tego "ulepić".--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 31 Gru 2012 o 19:29 Proponowałbym powołać komisję z naszych recenzentów, aby dokonali wstępnej selekcji tekstów. Niesprawiedliwe byłoby sugerowanie się wyłącznie średnią ocen... | |
| 01 Sty 2013 o 13:11 Mili PubliXowicze! Zakończył się nabór tekstów do pierwszej edycji konkursu "Zadebiutuj z PubliXo". W ciągu maksymalnie 7 dni poinformujemy, jaki będzie sposób oceny i nagrody. Wygląda na to, że mamy równo 30 opowiadań, natomiast wierszy 18. Dopiero po przejrzeniu całości można będzie ocenić, jaki rodzaj publikacji może z tego powstać.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 02 Sty 2013 o 11:07 Już nie będziemy majstrować przy warunkach konkursu - czasu na zgłoszenia było aż nadto. Wszystkich zainteresowanych informuję, że ponieważ w naszym pierwszym konkursie formuła głosowania zupełnie się nie sprawdziła, tym razem najlepsze teksty zostaną wytypowane przez naszych zaufanych recenzentów: medicus, lilly, janko, wrzos10. Wyniki zostaną ogłoszone 21 stycznia.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 03 Sty 2013 o 08:04 UWAGA!
Informuję, że w konkursie "Zadebiutuj z PubliXo - edycja I, 2010-2012" najlepsze utwory wybrane zostaną przez komisję konkursową złożoną z zaufanych recenzentów + admina portalu, czyli:
medicus janko lilly wrzos10 lotta
Wyłącznie te osoby mają prawo nominacji utworów do tomiku pokonkursowego i tylko ich głos się liczy. Proszę innych użytkowników o niewpisywanie uwag w rodzaju "to jest moja nominacja do konkursu", ponieważ wprowadzacie zamieszanie. Komentarze tego rodzaju będą kasowane.
Tym razem nie ma ogólnego głosowania czytelników. Ta formuła nie sprawdziła się w poprzednim konkursie. Mają wygrać utwory literacko najlepsze, a nie tych autorów, którzy mają najwięcej znajomych.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 04 Sty 2013 o 10:58 Dwa dni temu, równolegle do wrzosa, wpadł mi do głowy ten sam pomysł. Jakoś nie mogę się pogodzić, że w antologii pokonkursowej nie będzie ani jednego wiersza xymo, rajskiego, ajw, mck48, no i oczywiście naszego śpiewającego luciusaanaeusamartina. Taka szkoda,że już nic nie możemy na to poradzić! Lotto, lotto, przecież to byłaby tylko korzyść dla publixo! :) | |
| 04 Sty 2013 o 11:08 Skoro się nie zgłosili sami, trudno ich zmuszać. Może po prostu nie chcieli zabierać miejsca innym, którym zależy na wybiciu się? Pamiętajcie, że liczba miejsc w antologii jest ograniczona. Nie ma się co martwić, to na pewno nie ostatni publixowy konkurs, macie czas, żeby namawiać ulubionych autorów na start w kolejnych.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
/konto usunięte/ | [...] | |
| 04 Sty 2013 o 12:04 Byłoby nie fair wobec innych uczestników, że dopycha się nagle poza terminem i regulaminem inne osoby, które wcale się do konkursu nie zgłaszały. Potem będą pretensje do portalu, że nasze konkursy to lipa, że tak naprawdę to publikujemy "po znajomości".--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
/konto usunięte/ | [...] | |
| 04 Sty 2013 o 14:50 Pięknie mówisz, medicusku! Ale chodziło mi o tych nowszych, o rajskiego, ajw, mck48, latarnika, no i o xymo, który się wycofał, a potem zaczął od nowa. Gdyby wymyślić drugi etap zgłoszeń nie przez samych autorów, ale przez ich fanów, to przecież nie można byłoby mówić o niesprawiedliwości. Sytuacja jest wyjątkowa, bo tekstów jest naprawdę mało. Ale jeśli to oznacza dla lotty problemy, to pewnie musimy zaakceptować, że konkurs jest zakończony. P.S. Ja rzeczywiście zapomniałam zgłosić mój wiersz, bo za długo czekałam. Ale nie ma tragedii, mój "Cezar, potomek Dropsa" znajdzie się w antologii. | |
| 04 Sty 2013 o 16:22 lilly napisał: Gdyby wymyślić drugi etap zgłoszeń nie przez samych autorów, ale przez ich fanów
Zachowajmy ten pomysł na inny konkurs. Ten obecny ciągnął się długo (bodajże półtora roku), i dalsze przedłużanie czy modyfikowanie może podważyć zaufanie do redakcji portalu. Skoro zaproponowaliśmy konkretne zasady, wypada się ich trzymać, a nie znienacka zmieniać.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 10 Sty 2013 o 12:06 Rezygnuję z dalszej rywalizacji w konkursie "Zadebiutuj z Publixo". Dziękuję. | |
| 18 Sty 2013 o 12:32 Zapraszam po wyniki:
--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 18 Sty 2013 o 17:42 Dziękuję! wspaniała wiadomość! :) gratuluję pozostałym:) | |
| 18 Sty 2013 o 18:41 O! Również dziękuję :)))))))))) Jak miło, że z innymi znajomymi z portalu powstanie opublikowana pamiątka :)--- Czytać i podróżować, to żyć wielokrotnie :D | |
| 18 Sty 2013 o 19:14 Dziękuję bardzo! Jestem niezwykle przejęty i dumny! Pozdrawiam wszystkich laureatów i tych, którym się tym razem nie udało. Warto pisać i publikować! | |