Autor | Moje książki ,,MyLife.com' cz I |
| 11 Sie 2012 o 18:10 Witam wszystkich miłośników literatury ;-)
Zacznę od tego, że chciałbym Wam zaprezentować moją ksiązkę.- Nie to be sensu.
Inaczej....
Serdecznie zachęcam do przeczytania pierwszej części książki pt.: ,,MyLife.com MojeŻycie.pl", która ukazała się nakładem WFW ;-)
Kluczowym wątkiem książki jest naiwnośc bohatera oraz chęć ucieczki od rzeczywistości...- Z resztą przekonajcie się sami... ;p RECENZJA: „Mylife.com” jest to powieść dla młodzieży. Autor opowiada o losach Dawida i towarzyszącym mu terrorze, najpierw w szkole, a potem również w dalszym życiu. Pomimo kolejnych niepowodzeń w jego życiu, następnego zaczynania „od nowa”, bohater nie poddaje się. Powieść ukazuje nam, że nie wszystko jest takie, jak byśmy chcieli. Chociaż się staramy, nie zawsze idzie po naszej myśli. Postawa Dawida przekonuje nas, że pomimo wszystkich problemów, nie należy się poddawać, trzeba być silnym.
„MojeŻycie.pl” można tak naprawdę przeczytać jednym tchem, ale wydaje mi się, że nie o to w tej książce chodzi. Należy skupić się nad tym jaki ma dla nas przekaz. Mówi o wielu ważnych sprawach dla naszego pokolenia. Pomimo tego, iż autor ma 17 lat, z pewnością przekona do siebie wielu ludzi. Sposób w jaki uchwycił przeżycia bohatera jest naprawdę intrygujący.
Kompozycja wydaje się czasami chaotyczna, lecz można się w niej szybko odnaleźć. Książka złożona jest z kilku rozdziałów, przedstawiających pamiętniki. Tempo z jakim akcja się toczyła zaskoczyło mnie.
Jest to naprawdę interesująca lektura, w której każdy znajdzie coś dla siebie. Razem z bohaterem odczuwamy strach oczekiwania na kolejną niemiłą niespodziankę, i ciągle mamy nadzieję, że jego problemy się zakończą…
Kilka słów o książce:
Życie nie oszczędza szesnastoletniego Dawida. Chłopak nie radzi sobie z otaczającą go rzeczywistością, a rówieśnicy mu tego nie ułatwiają. Opowiada o swoich przeżyciach, załamaniach, powraca we wspomnieniach do rozprawy sądowej – został niesłusznie oskarżony o pobicie.
Jako piętnastolatek Dawid był świadkiem zabójstwa kolegi, Wiktora. Gdy ucieka z miejsca zdarzenia, zauważa go morderca. Od tej pory Dawid nie zazna spokoju. Popada w depresję i zaczyna uciekać ze szkoły. Po powrocie spotyka się z ostracyzmem, jest nazywamy mordercą.
Pewnego dnia decyduje się na drastyczne rozwiązanie – zamierza popełnić samobójstwo…
Także serdecznie zachęcam do lektury ;-D Miłych wakacji! | |