strona 1 z 1
AutorInterpunkcja w poezji
27 Sie 2012 o 23:53
ciekawe,
ale....
w 3 od końca Linijce...

Powtarzam: sam utwór podobać się musi, ???

brakuje... "nie" !!!!!
---
1 Spacer prozy poetyckiej, pod redakcją pisarza anelehd, mistrza Słów nieprzypadkowych
31 Sie 2012 o 12:12
"recepcji ???"

a to?
to też
było wcześniej akcentowane
i zaznaczane?
---
1 Spacer prozy poetyckiej, pod redakcją pisarza anelehd, mistrza Słów nieprzypadkowych
31 Sie 2012 o 12:13
winno byc tez,

"recepcji ???"

a to?
psze Pani, co to?
---
11 Wrz 2012 o 17:06
Anelehd, jestem pełen podziwu dla Twojej odwagi.Krytykować kogoś, kto jest nieomylny:))
12 Wrz 2012 o 23:16
Droga wrzos10,

gdybym w tak elegancki sposób potrafił, porównać poezję z malarstwem, prawdopodobnie pozostałbym przy swojej kulejącej interpunkcji.

Uległem, poddałem się, ja Kot w Butach (:

Toteż szkoda Twojego atramentu i argumentów.
Ubawiłaś mnie trollkiem, doskonałe :) Uwielbiam te norweskie :)
---
Errare humanum est in errore perseverare stultum.
[...] 
13 Wrz 2012 o 15:32
"w żadnym wypadku nie uważam się za poetkę. Jedynie posiadam ciut - od pozostałych - rozbudowaną wrażliwość."

Doskonale ujęte wrzos10, czuję identycznie.
---
Errare humanum est in errore perseverare stultum.
13 Wrz 2012 o 22:51
marcin2
3 dni temu o 17:06
Anelehd, jestem pełen podziwu dla Twojej odwagi.Krytykować kogoś, kto jest nieomylny:))
---
ha ha ha.ok?
to mój skrót myślowy.
pisząc "odważny"
w takim i samym środku - Wianuszka adoracyjnego?
to Ty
jesteś raczej herosem.
aha
a jeżeli o Twego przedmówce idzie,
to miewa się on doskonale.
---
13 Wrz 2012 o 23:41
niemieckiego?
nie.
żadnego.
za to polecam niezmiennie
znakomity tekst , zresztą mego piorą,

prognoza Sumienia ,felieton

szczerze?
nie mam już siły
na taka polemikę
---
14 Wrz 2012 o 00:33
A twojemu przedmówcy, sądząc po jego pisemnych wypowiedziach, przydałoby się jakieś łagodne uporządkowanie systemu nerwowego; może pomoże tu "medicus"? :-)

rzeczywiście.
powyższy Monolog
mogla wygłosić jednie
niepoślednia Wrażliwość
---
14 Wrz 2012 o 00:35
na koniec.
jesteście do siebie tak podobni, ze bardziej już nie można.
---
14 Wrz 2012 o 21:46
wrzos10 napisał:
Drodzy Państwo! Pamiętać proszę, iż każdy wiersz to swoisty graficzny zapis odautorskiej, połączonej z osobistą wrażliwością, wyobraźni, czyli:
"Poezji, mówiącego malarstwa...". Jednocześnie doskonale zdaję sobie sprawę z faktu, iż owo "malarstwo" nie każdemu akurat się podoba, bo zresztą podobać się nie musi, co wcale nie znaczy, że jest kalekie.
W takim razie jeżeli się nie podoba, więc zwykła przyzwoitość nakazuje, żeby utwór pozostawić w spokoju, a nie np. zaniżać ocenę za poziom językowy, kiedy w prezentowanym wierszu leksyka, ortografia oraz gramatyka są bez zarzutu.

Trudna sprawa z tymi komentarzami. Jeśli nic nie piszę, bo tekst do mnie szczególnie nie przemawia, i inni na forum uczynią podobnie, to autor może pomyśleć, że się go specjalnie unika. Tu, gdzie silimy się na delikatność, możemy być posądzeni o specjalne, umówione ignorowanie.
Z kolei drobne proponowane poprawki w przypadku moich wierszy były mi pomocne. Co do interpunkcji - cenię ją po prostu, bo ułatwia mi odbiór tekstów.
Muszę jednak przyznać, że wiersze wrzosa są utworami pełnymi i rozumiem, dlaczego nie życzy sobie uwag dotyczących (w tym przypadku) interpunkcji.
13 Paź 2012 o 12:07
Kogo ja widzę lucius-kameleon:)
15 Paź 2012 o 14:21
Ja też zapewniam, że kiedy leksyka, ortografia oraz gramatyka są bez zarzutu, na pewno do niczego się nie przyczepię. Ale zapewniam, że link autora oraz jego mniemanie o swojej wielkości nie mają dla mnie znaczenia. Z jednym wyjątkiem, gdyż kiedyś otrzymałem bardzo poważne, niemal chińskie ostrzeżenie, a ja uwielbiam komfort psychiczny.
---
Jan Stanisław Jeż
strona 1 z 1
© 2010-2016 by Creative Media