strona 2 z 2
« < 12
Autor'Poprawność językowa' jak wódz rewolucji. Wiecznie żywa
24 Cze 2017 o 18:11
Lilly, ale nad czym tu rozdzierać szaty? To nie matura, gdzie zaniżona ocena stanowi o być albo nie być na studiach.
Niechcianych użytkowników zawsze można zablokować, a jeśli obrabiają kogoś pod cudzym utworem (lub w ramach utworu) - takie teksty dotyczące użytkowników zawsze wyrzucam, o ile oczywiście zostaną mi zgłoszone. Komentowanie zachowania innych, choćby najbardziej niechlubnego, zawsze prowadzi tylko do bicia piany i niczego więcej, szkoda czasu.
---
Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić.
24 Cze 2017 o 19:15
Lotto, wiem, ale jakoś trudno mi nie reagować na brak logiki w wypowiedziach i niesprawiedliwość. Spróbuję ćwiczyć.
24 Cze 2017 o 20:00
Zastanawiałem się, czy włączanie się do tej dyskusji ma jakikolwiek sens. Przecież przeciwnicy wystawiania ocen za poprawność językową krytykują to już od wielu lat. Są zadufani, zarozumiali i nadzwyczaj pewni siebie, chociaż ich rzeczywisty stan wiedzy i umiejętności w tej dziedzinie jakoś nie przystaje do ich pychy oraz mniemania o sobie. Na wskazanie błędów reagują furią i arogancją. Nie będę wymieniał, kogo mam na myśli, ale obserwatorzy portalowego życia łatwo ich zidentyfikują. A już szczytem hipokryzji jest wystawianie w odwecie ocen dno, dno bez żadnego ich uzasadnienia lub też wystawianie tychże ocen jako odwet za prywatne anse.
Od początku pobytu na Publixo byłem i jestem zdania, że wystawianie dwóch ocen jest jak najbardziej uzasadnione. I dobrze, że admin jest w tym względzie tolerancyjny i dopuszcza możliwość niewystawianie ocen. Natomiast dobrym obyczajem przez wiele lat było, choć niektórzy samozwańczy rewolucjoniści i fachowcy to podważali, że każdą ocenę należy uzasadnić, a szczególnie te obniżone choćby minimalnie. Wciskanie kitu, że zwracanie uwagi na poprawność językową nie ma sensu, gdyż od tego są korektorzy, jest nie tylko absurdalne, ale i idiotyczne.
Jako szczególnie niepokojące zjawisko oceniam to, że pojawiają się podejrzani użytkownicy, nie wykluczam, że czyjeś klony, nie publikują żadnego własnego utworu, ale wystawiają innym obniżone oceny bez żadnego uzasadnienia. A ponadto wypowiadają się o tych autorach pod tekstami innych osób. I dziwne, że od niektórych otrzymują wsparcie. Oceniam to jako najzwyklejsze draństwo.
Po raz kolejny powtarzam, że jeśli ktoś nie życzy sobie, bym komentował i oceniał jego teksty, niech mnie po prostu o tym poinformuje lub najzwyczajniej zablokuje. W innych sytuacjach ich utwory będę czytał lub nie będę czytał oraz oceniał lub nie oceniał. To jest moje immanentne prawo użytkownika. I to byłoby na tyle.
---
Jan Stanisław Jeż
24 Cze 2017 o 20:21
lilly napisał:
Lotto, wiem, ale jakoś trudno mi nie reagować na brak logiki w wypowiedziach i niesprawiedliwość. Spróbuję ćwiczyć.

Twoja reakcja nie naprawi takich osób. Ludzie generalnie są mało naprawialni, szczególnie w sieci.
---
Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić.
25 Cze 2017 o 00:04
lotta napisał:
lilly napisał:

Twoja reakcja nie naprawi takich osób. Ludzie generalnie są mało naprawialni, szczególnie w sieci.

Wystarczy zobaczyć, kto nie zareagował na obniżone oceny aby się przekonać, czyja to przyjaciółka.Ja się domyślam , kto to jest. Nie warto się przejmować tą osobą. Niestety obawiam się,że takich osób będzie tutaj coraz więcej, bo na pewnym portalu zlikwidowano "okienko" w którym można się było wyżywać, dlatego może tu nastąpić, napływ złośliwych osobników,ale nie warto się nimi przejmować, to osoby które nie piszą tylko szukają zaczepki.
strona 2 z 2
« < 12
© 2010-2016 by Creative Media