Autor | Wrzos10. 'Pamięć przestrzenna' |
![](/img/avatars/big/987.jpg) | 14 Paź 2013 o 15:10 Przejrzałam teksty. Bardzo to ciekawe. Ponieważ poezja nie jest moją najmocniejszą stroną, najłatwiej jest mi odwołać się do tzw. poezji śpiewanej. W tym wypadku przychodzi mi na myśl, jako motyw przewodni piękna piosenka - 'Martwe liście", którą śpiewł Yves Montand a w polskim tłumaczeniu chociażby Michał Bajor. | |
![](/img/avatars/big/206.jpg) | 24 Sty 2014 o 17:14 Dzisiaj niespodziewanie dał głos spadkobierca niechlubnej pamięci wrzos10, nazywając Piórko i Hardego (jakaś dziwna pisownia) moimi satelitami. A jeden wers niżej zwraca się do Optymisty i do Doktora, czyli do zupełnie innych osób. Mam nadzieję,że 6 stopni mrozu we Wrocławiu i nieco więcej w innych miejscowościach nie zamroziło mózgu. Nawet w Reichu. A co o tym sądzą indagowani?--- Jan Stanisław Jeż | |
![](/img/avatars/big/962.jpg) | 24 Sty 2014 o 23:14 Jakiś spadkobierca wrzos10? O kogo chodzi? Muszę poszukać...
Poszukałem. Tego spadkobiercy ataki obchodzą mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg. To taka rydzykowa "miłość bliźniego" i rydzykowe "przekazanie znaku pokoju".
Szkoda czasu na odpowiedzi. | |
![](/img/avatars/big/971.jpg) | 25 Sty 2014 o 09:10 Janko :) Indagowani wzruszają ramionami, uśmiechają się i cieszą się, że od dawna jest spokój na Publixo. Jednocześnie rozumieją, że spadkobiercom może się ten spokój nie podobać. Ale póki co, to "chwalmy łąki umajoooone..." :D | |
/konto usunięte/ | [...] | |
![](/img/avatars/big/24.jpg) | 28 Sty 2014 o 13:24 Drogi janko,
we Wrocławiu nie ma juś co zamrażać :) Ciesz się! przybył ci kolejny satelita :)--- Errare humanum est in errore perseverare stultum. | |