strona 1 z 1
AutorBłędy portalu - strona techniczna
08 Mar 2015 o 09:28
1. Licznik dodanych utworów wzrasta, choć utwór nie został dodany ze względu na dzienne ograniczenie. Mój przykład - realnie dodałem 2 dozwolone - licznik wynosi 4 po 2 kolejnych nieudanych próbach.

2.Znalazłem błąd ortograficzny w swoim tekście, ale nie mogę go poprawić ze względu na ograniczenie dotyczące dodawania dziennego utworów. Czy edycja utworu powinna zależeć od tego?
08 Mar 2015 o 10:32
O liczniku nic nie wiem. Wstawiamy maksymalnie dwa utwory dziennie. Reszta chyba nie jest ważna.
Myślę, że błąd w tekście będzie ciebie drażnił i warto tekst skasować, poprawić i poprawiony na nowo wstawić. Nawet jeśli sprawa miałaby się przeciągnąć o jeden dzień przez ten licznik. Jak to jest, nie wiem, bo nie wstawiam dziennie więcej niż jeden wiersz.
08 Mar 2015 o 18:23
Widać ten błąd licznika w profilu. Zauważą to osoby, które co dopiero założyły konto - patrz ja.
Błąd w tekście mnie drażni, ale jakoś przeżyję.
Najwyżej Ci, co lubią nawrzucać, będą mieli się do czego przyczepić,
a ja mam nauczkę, żeby wcześniej przejrzeć.
Rzadko robię orty, ale każdemu się zdarza.

Widzę, że lubisz słówko "drażnić" - w innym poście z dziś też użyłaś.

Co do dodawania wierszy - limit to dla mnie problem na początku.
Mam trochę tego, czym chcę się pochwalić i "usłyszeć" Wasze oceny i opinie.
08 Mar 2015 o 19:08
Nie lubię słówka "drażnić", to przypadek, że dwa razy użyłam. Ale to dlatego, że chodzi o błąd. A co robi błąd? Drażni.
W pierwszym przypadku „drażni” można zastąpić gdybaniem, że może będziesz się kiedyś na siebie złościł o ten nick. Ale oczywiście chodziło mi tylko o uprzedzenie faktów, które – jak widzę – nie nastąpią. Powodowała mną tylko czysta życzliwość, gorzki. 
10 Mar 2015 o 12:15
Utwór można wyedytować - nie trzeba go wyrzucać i dodawać od nowa. Edycja blokowana jest po pojawieniu pierwszego komentarza, więc bezpośrednio po dodaniu utworu trochę czasu na przejrzenie i poprawki masz.
---
Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić.
10 Mar 2015 o 12:39
Lotto:
Utworu nie można edytować (przynajmniej do tej pory tak było) jeżeli jest to drugi z utworów dodanych danego dnia. Trzeba go usunąć i jeszcze raz dodać.
10 Mar 2015 o 13:13
Dzięki, już zdążyłem to zauważyć. Trochę to uciążliwe, zwłaszcza kiedy tylko orta chce się poprawić.

Mam kolejne pytanie:
Czy jest możliwość gdziekolwiek edycji typu zbioru?
Przez omyłkę jednemu tomikowi nadałem typ "powieść".
03 Lis 2015 o 08:32
Witam
Od kilku dni mam problemy z dodaniem wiersza. Po wklejeniu tekst zlewa się w calość.Takie same problemy ma inna koleżanka tutaj.Zatem nie bedę zwalać na moją niewiedzę.Proszę o pomoc.☺
---
atram
08 Lis 2015 o 10:09
2 rzeczy, które zauważyłem:

1) Błąd w "losowo wybranych" - przejście na drugą stronę zmienia tryb na "najnowsze". Czy tak ma działać ta funkcjonalność? Od strony założeń dobrego UX, nie jest to poprawne, gdyż wprowadza to użytkownika w błąd.

2) Prośba o nową funkcjonalność - na stronie utworu brakuje mi linka/przycisku dla Autora by przejść do edycji utworu. Zdarza mi się czasem zauważyć błąd w swoim wierszu i aby go poprawić muszę trochę poklikać.
strona 1 z 1
© 2010-2016 by Creative Media