strona 1 z 1
AutorPytanie i prośba do Lotty
13 Sty 2016 o 09:09
Lotto, bardzo proszę, jeśli będziesz miała czas, zapytaj programistów, czy byłby to duży problem, gdyby stworzyć możliwość "wygaszania" utworów i komentarzy osób zablokowanych. Oczywiście byłyby niewidoczne tylko dla tego, kto zablokował u siebie danego użytkownika i vice versa - zablokowany także nie widziałby utworów i komentarzy blokującego. Myślę że miałoby to pozytywny skutek, jako że "czego oczy nie widzą to i sercu nie żal", a więc jeden stopień mniej do konfliktów :)
13 Sty 2016 o 10:21
piorko napisał:
Lotto, bardzo proszę, jeśli będziesz miała czas, zapytaj programistów, czy byłby to duży problem, gdyby stworzyć możliwość "wygaszania" utworów i komentarzy osób zablokowanych. Oczywiście byłyby niewidoczne tylko dla tego, kto zablokował u siebie danego użytkownika i vice versa - zablokowany także nie widziałby utworów i komentarzy blokującego. Myślę że miałoby to pozytywny skutek, jako że "czego oczy nie widzą to i sercu nie żal", a więc jeden stopień mniej do konfliktów :)

Tak, tak, rzeczywiście. Po czym się pogodzą, odblokują, uczynią przyjaciółmi... :p Inni zaprzyjaźnią, zablokują, wreszcie, co nie jest wykluczone, wyprowadzą. Wrócą, zmienią nick, z dawnymi wrogami zaprzyjaźnią, pokłócą, zablokują itd. itd.

A program niech tam sobie fiksuje.

A może byłoby rozsądniej sprawdzić owe IP, o których napisał w jednym z ostatnich komentarzy "Manek"? I czy to prawda, że z tego samego komputera logowani są różni użytkownicy oraz przesyłane rozmaite minusowo-plusowane komentarze?
---
Hellsichtige [Jasnowidząca]
[...] 
13 Sty 2016 o 11:28
Emma napisał:
Popieram pomysł, tym bardziej że przez Panią piórko zostałam zablokowana, rewanżując się, zrobiłam dokładnie to samo.
Ostracyzm kwitnie, ale zgadzam się, konfliktów będzie mniej.
Wnoszę również o rozważnie weryfikacji tzw. zaufanych recenzentów. Ostatnie wydarzenia i oceny na Publixo podważają bezstronność i obiektywizm tych osób. Noty nie mogą być wystawiane według klucza politycznego, np. wiersze kaska137 bardzo rzadko należą do poprawnych (błędów interpunkcyjnych masa), a otrzymują najwyższe oceny. Działania takie są krzywdzące dla pozostałych użytkowników, których poglądy polityczne są odmienne, od prezentowanych przez recenzentów. Do standardów demokracji należy uszanowanie wolności słowa i wypowiedzi. Można również przeanalizować utworzenie podstrony dla osób pałających się tylko utworami o charakterze politycznym.
Pozdrawiam i liczę na zrozumienie.

Emmo, na znanym mi Portalu "Ogród Ciszy" istnieje taka opcja: "ignoruj temat". Ignoruj, znaczy wyłącz - dotyczące określonego tekstu - denerwujące cię komentarze, i już więcej ich nie oglądaj. Ze swoimi włącznie ;) a także utworem własnym ;)
W innych - tak jak ja to rozumiem - w zaproponowanych przez "piorko" przypadkach, żebyśmy się wzajemnie nie oglądali, to swoje argumenty przedstawiłam wyżej.

"Czarną listę", czyli banowanie niesympatycznych nam użytkowników, to ja podpatrzyłam w "Poetyckim Zaciszu" i zaproponowałam adminowi. Nawet nie wiesz z czyjego powodu?
Ano z powodu użytkownika "janko", którego paru ówczesnych trolli wyjątkowo paskudnie i atakowało, i obrażało. I to wcale nie z politycznych względów, ponieważ wtedy na PubliXo nie było polityki, lecz - obojętnie jak interpretowana - niemniej: historia. A obrażało m.in. z powodu jego przecinkowej akuratności, bardzo zresztą wulgarnie :(

Kwestia "zaufanych recenzentów"? Tu odsyłam do wątku:

link

Też byłabym za całkowitym anulowaniem wszystkich, bez wyjątku, "zaufanych". Uczciwie subiektywny komentator akurat nie potrzebuje stalówki przy swoim nicku :)

Serdecznie :)))
---
13 Sty 2016 o 23:45
Pomysł całkiem dobry.

Mam jeszcze jedną sugestię, co ewentualnie można by było zrobić, chociaż nie wiem, na ile to wykonalne. Nie dało by się może dodać jakiejś opcji typu "ulubione utwory"? Czasem chce się do czegoś wrócić i trzeba przeszukiwać cały portal, jak się dobrze nie pamięta tytułu, a utwór był dodany dość dawno.
14 Sty 2016 o 01:03
adk napisał:
Pomysł całkiem dobry.

Mam jeszcze jedną sugestię, co ewentualnie można by było zrobić, chociaż nie wiem, na ile to wykonalne. Nie dało by się może dodać jakiejś opcji typu "ulubione utwory"? Czasem chce się do czegoś wrócić i trzeba przeszukiwać cały portal, jak się dobrze nie pamięta tytułu, a utwór był dodany dość dawno.

Jest z lewej strony okienko, gdzie wpisuje się tytuł "ulubionego utworu". Ewentualnie wpisuje się nazwisko autora, skąd po wykazie jego tekstów można dotrzeć do tego swojego "ulubionego". Nadprogramowo: także na podstawie zbioru, czyli tytułu poszczególnego portalowego tomiku.

Po pewnym czasie owe "ulubione utwory" znowu utworzą kolejny - z tytułów złożony - tasiemiec.

Ponadto: z pierwszego, wrzuconego do wyszukiwarki wersu "ulubionego utworu" również da się odtworzyć całość.
---
14 Sty 2016 o 12:50
adk napisał:
Pomysł całkiem dobry.

Dziękuję, Adk :) Fajnie, że spodobał Ci się mój pomysł :)

.
14 Sty 2016 o 14:38
Piórko, może i potrzebna jest opcja "wygaszania".
"Na teraz" stosuję własną metodę - po prostu nie czytam utworów tych, których "utwory" już zbyt dobrze poznałem. Znaczy niedobrze. Oszczędzam czas, którego nie mam zbyt dużo.
17 Sty 2016 o 09:12
piorko napisał:
czy byłby to duży problem, gdyby stworzyć możliwość "wygaszania" utworów i komentarzy osób zablokowanych. Oczywiście byłyby niewidoczne tylko dla tego, kto zablokował u siebie danego użytkownika i vice versa - zablokowany także nie widziałby utworów i komentarzy blokującego.

Jest to dobry pomysł, będzie zrealizowany.
---
Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić.
17 Sty 2016 o 11:14
lotta napisał:
piorko napisał:
czy byłby to duży problem, gdyby stworzyć możliwość "wygaszania" utworów i komentarzy osób zablokowanych. Oczywiście byłyby niewidoczne tylko dla tego, kto zablokował u siebie danego użytkownika i vice versa - zablokowany także nie widziałby utworów i komentarzy blokującego.

Dziękuję.
17 Sty 2016 o 11:27
lotta napisał:
piorko napisał:

W takim razie ponawiam swoją sugestię dotyczącą "zaufanych recenzentów". Dobrze, jedno TWA wygasi drugie TWA, po czym utworzą się grupy oraz podgrupy, kiedy jedno z TWA zacznie banować sobie nieprzychylnych oraz vice versa.

A co będzie, kiedy raptem skłóceni dadzą sobie buzi? Znowu zapłonie przyjacielskie ognisko do następnego momentu konfliktu?

Zatem gdzie jest również miejsce wśród wrogich sobie i dla siebie użytkowników dla owych "zaufanych"? Raptem jest ich pięciu, których komentarze wyjątkowo stronnicze; teksty częstokroć paszkwilanckie, zaś komentarze niekiedy - poprzez swój wulgarny przekaz - niemal zatykają dech.

Z kolei tak obficie serwowane plusy oraz minusy także wymagają osobnego omówienia.

:)))
---
17 Sty 2016 o 13:23
piorko napisał:
lotta napisał:
piorko napisał:

Dziękuję.

Ps. mam wielką nadzieję, że w miarę szybko, jak się da.
17 Sty 2016 o 13:50
piorko napisał:
piorko napisał:
lotta napisał:
piorko napisał:

Dziękuję.

Ps. mam wielką nadzieję, że w miarę szybko, jak się da.

Równie szybko jak z tą podówczas zamordystyczną realizacją Neoregulaminu. Zwłaszcza jego "ideową deklaracją".

Dopóki nie zostaną uregulowane - nie tylko przeze mnie wyżej poruszone kwestie - dopóty dyskusja nie ucichnie.
"Zaufany recenzent" o ile się jego funkcja zachowa i pozostanie, to rzeczywiście musi być on tym "zaufanym". Zaufanym w sensie dosłownym, a nie kręcącym się w chocholim tanie Towarzystwa Wzajemnego Nasładzania, hejterem :] Oraz autorem aż tak wulgarnych, jak przy "Demokratkach 7" komentarzy, że mózg staje w poprzek a oczy w słup ;)
---
17 Sty 2016 o 17:23
Czytam i oczom nie wierzę. To chyba jakieś tajemne duchy nieustannie wywołują konflikty i po kolei obrażają niespotykanie spokojne osoby. Zajrzałem do komentarzy przy "Demokratkach 7", by przeczytać, po jakich to komentarzach "mózg staje w poprzek a oczy w słup". I nic takowego nie dostrzegłem. Może więc autorka owego stwierdzenia przeczytała swoje komentarze oraz niektóre własne utwory. Jeżeli tak, to tylko mogę współczuć.
---
Jan Stanisław Jeż
17 Sty 2016 o 17:45
janko napisał:
Czytam i oczom nie wierzę. To chyba jakieś tajemne duchy nieustannie wywołują konflikty i po kolei obrażają niespotykanie spokojne osoby. Zajrzałem do komentarzy przy "Demokratkach 7", by przeczytać, po jakich to komentarzach "mózg staje w poprzek a oczy w słup". I nic takowego nie dostrzegłem. Może więc autorka owego stwierdzenia przeczytała swoje komentarze oraz niektóre własne utwory. Jeżeli tak, to tylko mogę współczuć.

Uprzejmie proszę Administrację o wykasowanie poniższego wpisu według zasady, iż nie jest on zupełnie na temat!
---
strona 1 z 1
© 2010-2016 by Creative Media