Autor | Ufoludki na Publixo |
| 03 Mar 2016 o 17:29 Dzisiaj na Publixo pojawiły się dwa ufoludki. Być może jest to jeden, ale w dwóch osobach. Są to: Lolek oraz Potro30. Żaden z nich nie ma opublikowanego ani jednego tekst, ani też postu, a ich komentarze odnoszą się jedynie do moich tekstów. Solidarnie ocenili 8 moich tekstów, wystawiając: 5 punktów - 2 2 punkty - 1 1 punkt - 1 o punktów - 12 Żadnych merytorycznych uzasadnień ocen nie ma. Ciekawy jestem, kto to pojawił się w nowym wcieleniu? Czekam oczywiście na teksty tychże autorów i zapewniam, że wystawię oceny rzetelne.--- Jan Stanisław Jeż | |
| 03 Mar 2016 o 18:27 Przed chwilą wszedłem na PubliXo i zauważyłem te dwa nowiutkie, dzisiejsze nicki. To samo moje wrażenie - dwa umówione lub jeden w dwóch odsłonach. Zwykłe trolle, a właściwie hejterzy, które rozrzuciły błocko. Szkodzi nic, nie różnią się od błocka. Nie pierwsze trolle, nie ostatnie. Już poszła informacja. | |
| 03 Mar 2016 o 21:57 Przejrzałem dzisiejsze teksty i rzuciła mi się w oczy charakterystyczna rzecz. O godzinie 15.17 napisałem komentarz do tekstu "Lepsza połowa dnia", którego autorem jest The Marcin. Jest to jego pierwszy tekst na Publixo. Komentarz był rzeczowy i bardzo wnikliwy; za poprawność językową wystawiłem dwa punkty, za walory literackie trzy punkty. W moim przekonaniu były to oceny zbyt wygórowane, ale nie chciałem zrażać nowicjusza. O godzinie 15.53, czyli już 37 minut później pojawiają się pierwsze komentarze Petro30 i Lolka. Potem stopniowo kolejne. Nie mam na to dowodów, ale am podstawy przypuszczać, że autor ocenianego tekstu zdążył się w międzyczasie zarejestrować w dwóch postaciach (a może razem ze swoim kolegą), a następnie systematycznie wpisywać te niepoważne komentarze i wystawiać oceny. Ciekawe jest to, że nie są teksty tylko ostatnie. Niektóre z nich były wpisane przed trzema laty. Wskażę tytuły i daty ich opublikowania: O odnowie - 3.03.16 Franek z Inowrocławia - 3.03.16 Pięćset plus - 27.02.2016 Franek spod Tłuszcza O cnotliwej Geni - 13.02.16 W barze na Centralnym - 26.02.15 Coraz bliżej nieba - 19.03.13 Oczekuję wypowiedzi na ten temat, a Hardemu dziękuję za zabranie głosu.--- Jan Stanisław Jeż | |
| 03 Mar 2016 o 21:59 A o czym tu się wypowiadać? Będzie sprawdzone, jeśli to klony tej samej osoby - usunę konta.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 04 Mar 2016 o 03:45 Na szczęście wspomniane wyżej oceny i komentarze znikły. Lotto, dziękuję. Ale zauważyłem też, że z Portalu zniknęła też befana_di_campi. Czyżby jedno z drugim miało jakiś związek?!--- Jan Stanisław Jeż | |
| 04 Mar 2016 o 06:05 Bardzo przepraszam befanę_di_campi za mój ostatni wpis. Ten błędny wniosek wysnułem na podstawie niepełnych przesłanek, czyli braku dostępu do niektórych tekstów oraz braku tekstów befany w ciągu kilku ostatnich tygodni. Jeszcze raz przepraszam, to mój ewidentny błąd.--- Jan Stanisław Jeż | |
| 04 Mar 2016 o 15:20 Wszystko układa mi się w logiczną całość. Otóż okazuje się, że zostałem zablokowany przez TheMarcina. To chyba pierwszy przypadek na Publixo, że autor blokuje komentatora po jednym opublikowanym tekście.--- Jan Stanisław Jeż | |
| 04 Mar 2016 o 15:51 Nie mam nic wspólnego, ani z LOLKIEM ani z tym drugim. Błędnie wysuwasz wnioski. To, że Cię zablokowałem nie ma z tą sprawą nic wspólnego. Po prostu nie jesteś dla mnie mile widzianą osobą. Niestety zły los sprawia, że jesteś prawie pod każdym czytanym przeze mnie tekstem. No trudno. Niestety musisz uszanować moją decyzję,że nie mam zamiaru wysłuchiwać twoich opinii przynajmniej przy moich tekstach. Mam do tego takie prawo. | |
| 12 Mar 2016 o 17:50 Skoro nie mogę ocenić, to pomyślałem, że sobie przynajmniej coś przeczytam, a ocenę pozostawię we własnej wiadomości. A tu nic. Posucha.--- Jan Stanisław Jeż | |