Autor | Kwalifikacja zbiorów |
| 29 Paź 2017 o 07:28 Kto decyduje na publixo.com o tym, z jakim gatunkiem literackim mamy do czynienia w sytuacji, kiedy pojawia się - pod jednym tytułem - szereg bardzo BARDZO różnych utworów? W moim przypadku powstały w ten sposób np. istne dziwolągi: w cyklu "Tłumaczenia na nasze" ktoś to sklasyfikował jako "zbiór wierszy", chociaż jest tam i epika, i liryka, i istny dramat, w przypadku zaś szkiców krytycznoliterackich "Obcy - czyli nie mój ergo gorszy" napisano, że jest to... powieść?? Może należałoby to jakoś z nami konsultować?? | |
| 29 Paź 2017 o 21:04 Emilio, nie miałam do tej pory takiego problemu, bo, wstawiając wiersz albo opowiadanie, sama decydowałam o kwalifikacji. Być może, nie zwracając na to uwagi, sama gdzieś zostawiasz ślad, i wychodzi od Sasa do Lasa. Jesteś pewna, że przed kliknięciem "Zapisz" zawsze wybierasz rodzaj utworu i zbiór? Przepraszam, że tak pytam, ale wydaje mi się to pasująca odpowiedzią. | |
| 29 Paź 2017 o 22:00 To użytkownik dodając utwór, sam ustawia sobie, gdzie co chce mieć. Redakcja portalu nie ingeruje w jakikolwiek sposób w zamieszczanie treści, poza oczywiście usuwaniem tych łamiących regulamin.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 30 Paź 2017 o 07:08 W pytaniu, przeze mnie postawionym, mowa nie o pojedynczym dziele, a o całych ZBIORACH utworów - vide szkolny chyba już przykład z "Tłumaczeniami na nasze", których SAMA przecież i na trzeźwo nie mogłam sklasyfikować jako "cykl wierszy", skoro jest tam i Tołstoj, i bylina, i Tiutciew, i kilka innych jeszcze nazwisk! Jako żona alkoholika od 40 lat nie piję, że o innych "piciach" za-pom-nij.
Ponawiam pytanie: kto i jakim cudem zbiór moich esejów zdefiniował jako... powieść, a "Tłumaczenia..." określone zostały jako wiersze?? | |
| 30 Paź 2017 o 08:29 emiliapienkowska napisał: Ponawiam pytanie: kto i jakim cudem zbiór moich esejów zdefiniował jako... powieść, a "Tłumaczenia..." określone zostały jako wiersze??
Użytkownik po kliknięciu "nowy zbiór tekstów" wybiera z listy rozwijanej jego rodzaj, i jak wybrał, tak zostaje na stałe. Nie ma żadnego "ktosia", który w serwisie cokolwiek "klasyfikuje".
Gdyby ktoś jeszcze zgłaszał podobną sprawę, mogłabym podejrzewać błąd techniczny, ale na razie jesteś jedyna. W takim przypadku wchodzi w grę raczej nieświadoma pomyłka - np. trącenie środkowego przycisku myszy skutkujące przewinięciem pozycji na liście, lub jakiś indywidualny problem z przeglądarką.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |