Autor | Problem z zapisem |
| 05 Gru 2017 o 11:17 Arsenie, mam wrażenie, że wymijamy się z naszymi argumentami. Niech tak zostanie, skoro inaczej się nie da. | |
/konto usunięte/ | [...] | |
| 05 Gru 2017 o 12:58 Tadeuszu, masz rację. Niestety, jeśli będziemy się o to sprzeczać, wątek zniknie, bo zaczną się sprzeczki nie na temat języka, ale na temat czytania ze zrozumieniem i logicznego myślenia. Wyjdą nam wycieczki osobiste. A dla mnie liczył się temat, jak pisać poprawnie. Jeśli ktoś przeczyta cytaty, powinien mieć jasność co do pisowni. Jest reguła, bywają określone wyjątki. I o to mi chodziło. | |
| 06 Gru 2017 o 20:23 Na prośbę janko (czy też janka), który został na parę dni zablokowany, zamieszczam poniżej skopiowaną wymianę mejli między nim a profesorem J. Miodkiem:
------- Treść oryginalnej wiadomości -------
Temat: Odp: Sposób zapisu Data: Wed, 06 Dec 2017 11:16:44 +0100
Drogi Janku! Wszystkie cząstki typu super, mini, maxi, eks, ekstra, ultra należy pisać łącznie, a zatem: superodprawa. Pozdrawiam Ciebie i Twych Najbliższych bardzo serdecznie Janek Miodek
Dnia 6 grudnia 2017 05:22 Jan Stanisław Jez
Dzień dobry, Janku! Bardzo Cię proszę, byś krótko i precyzyjnie odpowiedział mi na poniższe pytanie. Który zapis jest poprawny? a) Prezes dał superodprawę. b) Prezes dał super odprawę. Bardzo dziękuję i pozdrawiam.
-- Jan Stanisław Jeż | |
| 06 Gru 2017 o 21:30 Nie chcę wchodzić w tę dyskusję, bo wiadomo, jak się wtedy skończy. Napiszę tylko jedno - podziwiam Twoją cierpliwość, Lilly. | |
| 06 Gru 2017 o 21:44 Ale to chyba koniec. A i zwolnienie lekarskie niedługo się skończy, pójdę do pracy i wolny czas bardzo się skurczy. :) | |