strona 1 z 1
AutorZostałem wyłączony z komentowania pod niejktórymi autorami
18 Maj 2018 o 22:10
Nie wiem, co to za praktyki na publixo, ale zostałem wyłączony z komentowania pod niektórymi autorami, mimo że
nie jestem u tych osób na czarnej liście.
Nie wiem, co ja takiego napisałem w komentarzu pod tekstem Legiona, obok befany, gdzie komentujący wręcz obrażają katolików, że nie ukazał się mój komentarz.
Chyba czas na... pożegnanie. bo tam, gdzie nie da się pisać o prawdzie, tam nie ma dla mnie miejsca...
19 Maj 2018 o 05:25
Prawda?... a cóż to takiego w pojęciu wielu z nas?
Dla Ciebie prawdą jest określenie "dobra zmiana" - w przypadku oceny obecnego rządu - dla mnie wręcz odwrotnie.
---
Honoru nie wystarczy zadeklarować, podlega on udowodnieniu w sytuacji, która pozwala na weryfikację według norm moralnych danej społeczności.
(z sieci)
[...] 
19 Maj 2018 o 11:21
Sir-Theodor-von-Knoedel napisał:
Nie wiem, co to za praktyki na publixo, ale zostałem wyłączony z komentowania pod niektórymi autorami, mimo że
nie jestem u tych osób na czarnej liście.
Nie wiem, co ja takiego napisałem w komentarzu pod tekstem Legiona, obok befany, gdzie komentujący wręcz obrażają katolików, że nie ukazał się mój komentarz.
Chyba czas na... pożegnanie. bo tam, gdzie nie da się pisać o prawdzie, tam nie ma dla mnie miejsca...

Theodorze,

nie musisz być na czarnej liście, wystarczy jedynie "kosz", czyli ikonka sygnalizująca skasowanie tekstu / komentarza z krótkim uzasadnieniem dlaczego temu lub innemu użytkownikowi nie spodobał się Twój wpis. Admin zaś: albo "skolko ugodno", albo według własnego widzimisię usuwa to bądź nie [zob. Regulamin].

Moje wpisy też poznikały, nie wiem z czyjego poduszczenia? Niemniej jest to kwestia dot. innego omówienia.

P.S. My sami swoich komentarzy usunąć nie możemy: bądź ktoś na nas doniesie, bądź posprząta przy użyciu swojej wyliniałej miotły - Admin.
---
Hellsichtige [Jasnowidząca]
21 Maj 2018 o 13:51
Sir-Theodor-von-Knoedel napisał:
zostałem wyłączony z komentowania pod niektórymi autorami, mimo że nie jestem u tych osób na czarnej liście.

Od strony technicznej nawet nie mam takiej możliwości, by użytkownikowi wyłączyć komentowanie. Albo działa wszystko, albo nic (stała lub czasowa blokada konta) Jeśli pisałeś gdzieś komentarz, a go nie ma, to zapewne wylądował w koszu.
---
Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić.
[...] 
21 Maj 2018 o 22:49
a ja się pytam dlaczego post Zingary zniknął? Czy tutaj są równi i równiejsi? I czy staz o tym przesądza?

Bo każdy portal w dzisiejszej dobie walczy o nowych userów, a tutaj? Pozbywac sie ich by usatysfakcjonować starych, skostniałych?

Może zrobic tu od razu blokade na rejestracje nowych uzytkownikow i będzie spokój?

Pytanie pozostawiam jako retoryczne.... :)
---
"Albo człowiek ma rację, albo się myli, albo jedno i drugie." - Charles Bukowski – Szmira
21 Maj 2018 o 23:49
gruszka napisał:
a ja się pytam dlaczego post Zingary zniknął? Czy tutaj są równi i równiejsi? I czy staz o tym przesądza?

Bo każdy portal w dzisiejszej dobie walczy o nowych userów, a tutaj? Pozbywac sie ich by usatysfakcjonować starych, skostniałych?

Może zrobic tu od razu blokade na rejestracje nowych uzytkownikow i będzie spokój?

Pytanie pozostawiam jako retoryczne.... :)

Hej, hej, hej! Gruszko, a po co dolewać oliwy do ognia i pisać o starych i skostaniałych userach? Tak się składa, że jestem tu od roku 2010, nie uważam się za starą i skostniałą i nie jest mi miło, że ktoś inny za taką mnie bierze. Poza tym chyba zauważyłaś, że komentarze janko też są często kasowane, a on jest tu jeszcze dłużej niż ja. Moje też bywały kasowane, kiedy się wkręcałam w długie, denerwujące dyskusje. Staż nie ma tu nic do rzeczy, wystarczy poczytać trochę ludzi, którzy piszą, że ich komentarze są kasowane.
Mnie naprawdę ucieszyło, że przyszła nowa grupa bardzo dobrze i ciekawie piszących ludzi. Ale dziwi mnie czasem sposób zwracania się do siebie w komentarzach w sposób bardzo prywatny lub też powoływanie się na komentarz do konkretnego utworu, który został zamieszczony na innym portalu, a nawet wklejanie go. Jakby istniało jakieś fajne zgrupowanie, a my z publixo nic nie wiemy. Ale jest to tylko zdziwienie i nic poza tym. Obyczaje, obyczaje...
O wzajemnym blokowaniu istnieje gdzieś tu jakiś wątek. Jeśli go Lotta nie skasowała. Pisaliśmy sobie, dlaczego blokujemy innych. Ja na przykład jestem zablokowana przez Luciusamartina i nie wiem, z jakich powodów, bo nigdy niczego złego nie napisałam pod jego tekstami. Chyba że można uznać za obraźliwe moje dziwienie się, że męczą go białe wiersze (pisał to kilkakrotnie, także pod moimi wierszami). Napisałam gdzieś, że to tak, jakby ktoś powiedział, że męczy go proza. I może tego było za wiele. Ja zablokowałam jedną uczestniczkę, która wcześniej mnie zablokowała, a posuwała się do tego, że bardzo złośliwie komentowała moje wypowiedzi w osobnych krótkich tekstach (takie mini-felietoniki). Na szczęście sytuacja się uspokoiła. I oby tak było.
Tyle ode mnie o praktykach tego rodzaju na publixo.
21 Maj 2018 o 23:56
Nie wiem , Lilly, czy czytałas post Zingary i odpowiedzi Piórko - ja tak.
Ty jestes obiektywna - tak Cie postrzegam. Ale Piórko i jej obrońcY? Szkoda słów.
To zwyczajne pozbywanie się osob, które śmiały skrytykować tekst i naciagana argumentacja. Wybacz, jeśli Ty poczulas się dotknieta.
I pozwól, abym miała swoje zdanie na bazie własnych obserwacji.

Pozdrawiam :)
---
"Albo człowiek ma rację, albo się myli, albo jedno i drugie." - Charles Bukowski – Szmira
22 Maj 2018 o 00:05
gruszka napisał:
Nie wiem , Lilly, czy czytałas post Zingary i odpowiedzi Piórko - ja tak.
Ty jestes obiektywna - tak Cie postrzegam. Ale Piórko i jej obrońcY? Szkoda słów.
To zwyczajne pozbywanie się osob, które śmiały skrytykować tekst i naciagana argumentacja. Wybacz, jeśli Ty poczulas się dotknieta.
I pozwól, abym miała swoje zdanie na bazie własnych obserwacji.

Pozdrawiam :)

Przecież to tylko indywidualne spory, a nie pozbywanie się uczestników. W moich oczach chodzi tu raczej o nieporozumienie, sytuacja się niepotrzebnie rozhuśtała. A Lotta kasuje dla świętego spokoju, kiedy ludzie się skarżą. Może myśli, że w ten sposób wprowadzi jakąś dyscyplinę, będziemy rozważniej komentować, bo nikt nie lubi, kiedy jego własne komentarze są potem skasowane. Jak do tej pory to niewiele z tego wychodzi.
A więc... po prostu odetchnąć głęboko i pisać dalej. Jak ktoś sobie nie życzy komentarzy pod swoim tekstem, po prostu zaakceptować, bo nic innego nam nie pozostaje. I mamy jakiś spokój. Pozdrawiam także :)
22 Maj 2018 o 00:10
Ale czytałaś wątek? Bo nie udzieliłaś odp.
Ja czytałam - blokada i usuwanie za ocene wiersza od str formalnej i pstawa Piórka, które każe się przepraszać.... ŻŻenua. Umykam spać.
Dobrej nocy Lilly.
A święty spokój, to fogura teoretyczna, więc.... :)
Admin ma byc bezstronny wg mnie, a nie spokojny.
Dobranoc :)
---
22 Maj 2018 o 00:11
gruszka napisał:
Ale czytałaś wątek? Bo nie udzieliłaś odp.
Ja czytałam - blokada i usuwanie za ocene wiersza od str formalnej i pstawa Piórka, które każe się przepraszać.... ŻŻenua. Umykam spać.
Dobrej nocy Lilly.
A święty spokój, to fogura teoretyczna, więc.... :)
Admin ma byc bezstronny wg mnie, a nie spokojny.
Dobranoc :)

*figura

A mnie za co Piórko zablokowało?
Moze Ty wiesz.... :)
---
[...] 
22 Maj 2018 o 07:21
gruszka napisał:

Nie "post Zingary", tylko cały wątek, który rozrósł się do 30 postów kilkorga użytkowników, wylewających na siebie kubły pomyj. I nie na czyjekolwiek życzenie - ZAWSZE kasuję pyskówki, niezależnie od ich uczestników.
---
Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić.
strona 1 z 1
© 2010-2016 by Creative Media