strona 1 z 1
AutorP O J E D Y N E K
19 Sie 2018 o 11:40
Gdzieś na jakimś portalu - nie pamiętam jakim - istnieje fajna zabawa, niwelująca w jakimś stopniu niepotrzebne przecież przepychanki pomiędzy użytkownikami forum. Jest to forma pojedynku na wiersze, w którym wyzywający "rzuca rękawicę" imiennie komuś z forumowiczów - lub też całej społeczności forumowej. Podaję przykład - z jakiegoś powodu istnieje zatarg pomiędzy mną, a chociażby Arsene (istnieje realnie nie tylko tutaj). Wyzywam go (albo on mnie) na pojedynek, wybierając rodzaj "broni" - gatunek poezji - limeryk (lub inny), podając nazwę realnej miejscowości w Polsce - może też podać ją główny sędzia LOTTA (w limeryku konieczną), a w przypadku innego gatunku temat przewodni (odpowiadający temu gatunkowi), jaki musimy opisać w fabule (tekście) tegoż wiersza. Proponuję termin na przykład tygodnia na jego napisanie, oraz kilku następnych dni (dwóch, trzech, czterech) na ocenę naszych zmagań przez resztę towarzystwa forumowego, chcącego wziąć udział w tej zabawie w roli sekundantów i zarazem sędziów. Administrator (LOTTA) uruchamia w tym celu dodatkowy dział POJEDYNEK, gdzie publikujemy (pojedynkowicze) swoje wiersze w określonym terminie i czekamy na wasze oceny / opinie. Natomiast, jeśli wezwany nie podejmie rzuconej rękawicy bez uzasadnienia (nie potrafi pisać w tym gatunku), zostaje uznany za pokonanego walkowerem i nie ma prawa komentować negatywnie wierszy z tego gatunku wyzywającego.

P.S - niekoniecznie muszą to być pojedynki pomiędzy zagorzałymi antagonistami. Równie dobrze mogą się odbywać takie zmagania wśród najlepszych przyjaciół - tak dla zabawy.
---
bronmus45 / trotsiga
19 Sie 2018 o 13:11
Trotsiga, ja też pamiętam taką zabawę, w której zamiast komentarzy pisaliśmy sobie wierszyki. Były to wierszyki złośliwe i świetnie się przy tym bawiliśmy. Tylko ,że brali w tym udział ludzie z poczuciem humoru, bez pielęgnowanych urazów, tak że trwało to dosyć długo. Admin nie brał w tym udziału( bo go nie było)dlatego nie musieliśmy się ograniczać w używaniu słownictwa. Było naprawdę fajnie, nie mogę wymienić osób ,które brały w tym udział ,bo są w tej chwili już znane.Natomiast tutaj nie bardzo sobie wyobrażam możliwość jakiejś zabawy ,że względu na ludzi. Lotta ogłosiła fajny konkurs , a Ty sam już znalazłeś tyle możliwości oszustwa, że myślę, że Lotta długo nie będzie miała ochoty na ogłaszanie konkursów:))
19 Sie 2018 o 13:16
Adela - a pamiętasz zabawę w limeryki na Zaciszu? Tam żadnego admina chyba nie ma - w każdym razie działa w bardzo wyjątkowych sytuacjach - a panuje dużo większy porządek, niż tutaj ... Takich jak tutaj intruzów by po prostu "zjedli na surowo" wszyscy inni użytkownicy ...
---
bronmus45 / trotsiga
[...] 
19 Sie 2018 o 13:41
trotsiga napisał:
Adela - a pamiętasz zabawę w limeryki na Zaciszu? Tam żadnego admina chyba nie ma - w każdym razie działa w bardzo wyjątkowych sytuacjach - a panuje dużo większy porządek, niż tutaj ... Takich jak tutaj intruzów by po prostu "zjedli na surowo" wszyscy inni użytkownicy ...
19 Sie 2018 o 13:43
No właśnie o Zaciszu pisałam :)
[...] 
20 Sie 2018 o 09:33
Również jestem na Zaciszu i jak wszędzie, zdarzają się "fermenty", tyle że tam jest to jako "ciekawostka" której szybko łeb jest ukręcany :)
---
Czarownica ;)
20 Sie 2018 o 11:00
Assassin napisał:
Również jestem na Zaciszu i jak wszędzie, zdarzają się "fermenty", tyle że tam jest to jako "ciekawostka" której szybko łeb jest ukręcany :)

Z moich doświadczeń to raczej nazwałabym - zamiataniem pod dywan. Jak ktoś napadnie tamtego moda to jest hejter i zostaje dyscyplinarnie usunięty z portalu. Ale jak jakiś użytkownik obrzuci g... innego, to nie jest wg moda hejt, więc tylko kasowane są komentarze :D Było i nie ma, wszystko cacy :D
PubliXo jest dużo lepszym portalem, nie tylko z powodów "technicznych" - jest tu możliwość blokady, forum, priv, ale i Lotta jak trzeba to zabiera głos w ważnych sprawach. Tamtejszy mod nawet nie chce wejść pod koment hejtera i zdementować oszczerstw.

Na każdym portalu pewnie są plusy i minusy, mogę porównać tylko te dwa, więc może być i tak, że moja opinia jest subiektywna :)
20 Sie 2018 o 11:16
piorko napisał:
Assassin napisał:

Z moich doświadczeń to raczej nazwałabym - zamiataniem pod dywan. Jak ktoś napadnie tamtego moda to jest hejter i zostaje dyscyplinarnie usunięty z portalu. Ale jak jakiś użytkownik obrzuci g... innego, to nie jest wg moda hejt, więc tylko kasowane są komentarze :D Było i nie ma, wszystko cacy :D
PubliXo jest dużo lepszym portalem, nie tylko z powodów "technicznych" - jest tu możliwość blokady, forum, priv, ale i Lotta jak trzeba to zabiera głos w ważnych sprawach. Tamtejszy mod nawet nie chce wejść pod koment hejtera i zdementować oszczerstw.

Na każdym portalu pewnie są plusy i minusy, mogę porównać tylko te dwa, więc może być i tak, że moja opinia jest subiektywna :)

Matko, co ja gadam! Miałam na myśli Beja, a nie Zacisze. :)
20 Sie 2018 o 13:41
:):):):):)
Piórko...Bej jest poza skalą :P:P:P hahahha
---
Czarownica ;)
21 Sie 2018 o 11:42
Szanowni (e) komentatorzy (rki) - a może by tak chociaż raz dostosować się do ogólnie przyjętych w sieci zasad i tworzyć treści komentarzy w sposób merytoryczny? Czy też obce jest wam zawiłe miano "merytoryczny" ...? Radzę zatem zajrzeć do wujka GUGLA z tym hasłem - zapewne znajdziecie tam odpowiedź.
---
bronmus45 / trotsiga
[...] 
22 Sie 2018 o 15:44
Widzę, że po "czystce" LOTTY nikt nie ma zamiaru podjąć dyskusji na temat propozycji zapisanej w wątku. Ciekaw jestem dlaczego?
---
bronmus45 / trotsiga
strona 1 z 1
© 2010-2016 by Creative Media