Autor | Kartofel Publixo |
| 07 Wrz 2018 o 01:00 Zauważyłem, że na Publixo odbywają się ostatnio różne zabawy literackie i nie tylko, o maglach nie wspominając. Nie we wszystkim biorę udział, dlatego chciałem w ramach aktywności społecznej zaproponować własną zabawę: w Kartofla Publixo. Takie coś podobne jak złote maliny, czy złote kaczki. Każdy wie, co to kartofel, więc nie ma potrzeby tworzenia tutaj sztucznej ideologii. Kartofel Publixo mógłby być przyznawany raz w roku i umieszczany w profilu użytkownika. Procedura wyborcza oczywiście do uzgodnienia, ale proponowałbym najpierw typowanie, a potem wybory Kartofla Publixo spośród kilku kandydatów. Pozdrawiam serdecznie.--- DW | |
/konto usunięte/ | [...] | |
| 07 Wrz 2018 o 10:58 TKMiCh miałby pole do popisu, a przywódca już wierzga kopytami.--- Jan Stanisław Jeż | |
| 07 Wrz 2018 o 16:39 Legion - ja zaś wolałbym rzetelną informację LOTTY i przyznawanie w związku z tym "ZŁOTEGO BANA" dla użytkownika z ich największą ilością w ciągu miesiąca. Roku nie - bo może nie doczekać do jego końca i być usuniętym dokumentnie - co i mnie parokrotnie się zdarzyło.--- bronmus45 / trotsiga | |
| 07 Wrz 2018 o 17:05 Chłopaki dajcie na luz. Legion tylko chciał wypozycjonosac ten wątek w dziale na zaszczytne pierwsze miejsce. ;)))--- "Albo człowiek ma rację, albo się myli, albo jedno i drugie." - Charles Bukowski – Szmira | |
no user | 07 Wrz 2018 o 18:31 Legionie, to fajny pomysł, nareszcie zabawa z poczuciem humoru! Przystępuje do zabawy w Kartofla:) Nie mam ochoty na wieczne intrygi, niedomówienia i podejrzenia. Jestem tu z najzwyklejszych powodów popisania po polsku i wymiany poglądów. Mam ochotę na uśmiech i żarty, więc wytłumacz mi zasady tej zabawy. Mam głosować, ale na kogo? i dlaczego?:)) Za co ktoś ma zostać Kartoflem? :)) Czy to zaszczyt czy raczej nie?:) Czy tylko o Kartofla tytuł można się ubiegać, a może o Kartofelka, też:)?--- "Albo człowiek ma rację, albo się myli, albo jedno i drugie." - Charles Bukowski – Szmira | |
| 07 Wrz 2018 o 18:44 Legion, a idź mi z takimi tematami, bo się upasę. Najpierw dynia, a teraz kartofle. Dynię już mam i będę przerabiać na mus, a po tym wątku jestem w stanie myśleć tylko o plackach, ewentualnie ziemniaczkach pieczonych, a nie tam o żadnych aktywnościach społecznych.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 08 Wrz 2018 o 21:07 Lotto, gdzie jesteś? Co Ty, dla całej armii robisz ten mus :P Nic stało Ci się nic złego? :)
a pomysł Legiona bardzo mi się podoba, jednak dodałabym jeszcze inne kategorie:
- kartofel - kartofelek i dodatkowe: - frytka - sok z buraka ale najfajniejsza byłaby - prażona kuku-rydza
:) | |
| 09 Wrz 2018 o 10:50 ... albo Arcybrukiew? | |
| 09 Wrz 2018 o 18:37 Pamiętam z czasów mojego dzieciństwa, ze były wówczas cztery gatunki ziemniaków: - almy - te najsmaczniejsze i najbardziej dorodne; - ameryki - najwcześniejsze, ale niewyrośnięte; - pocałunki - dość smaczne, ale zalatujące komuną, bo czerwonawe; - kmiecie - wielkie, niekształtne, niesmaczne, nadające się jedynie na paszę dla trzody chlewnej. Wśród tych gatunków szukałbym pomysłu na uhonorowanie największego idiotyzmu. Proponuję więc, by był to POCAŁUNEK KMIECIA.--- Jan Stanisław Jeż | |
| 09 Wrz 2018 o 19:47 Janko, jak już zeszło na pastewne to może - kupkówka pospolita?
Albo od razu - kiszonka :)
Jednak będę się upierać przy:
prażona kuku-rydza
Myślę że Legion coś wybierze z tak dużej ilości propozycji :D | |
no user | 09 Wrz 2018 o 20:00 My spekulujemy i improwizujemy, a Legion milczy:) | |
| 09 Wrz 2018 o 20:05 Czeka, aż burza mózgów się uciszy ;-) Chyba że ma tajną banicję... :P | |
no user | 09 Wrz 2018 o 20:10 Oryginalnie brzmią i naprawdę występują w przyrodzie:
-Łapa kangura -Psiząb -Dziwidło olbrzymie -Żmijowiec zwyczajny -Płomykówka galaretowata, płomykowiec galaretowaty -Wulpia mysi ogon -Zaraza krwistoczerwona -Podejźrzon księżycowy
:) to może cos z tego...:) Zależy za jakie zasługi? | |
| 09 Wrz 2018 o 20:11 piorko napisał: Lotto, gdzie jesteś? Co Ty, dla całej armii robisz ten mus
Zamiast musu z dyni przydałoby się zrobić mus z paru użytkowników po najnowszych występach. Do gara i mikserem... Aaa, zaraz mnie ktoś zgłosi do zbanowania za nawoływanie do przemocy.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |