strona 1 z 1
AutorDzień Dobry wszystkim
18 Lis 2019 o 15:13
Dzień Dobry

Nazywam się Wojciech Kulawski. Uwielbiam czytać, trochę też piszę, czasem o dziwo nawet z sukcesami. Chociaż od wielu lat obserwuję wasze forum, to jakoś nigdy nie miałem śmiałości, żeby się u was zadomowić.

Pozdrawiam
Wojciech Kulawski

link
18 Lis 2019 o 17:36
Lepiej późno, niż wcale.
Miło widzieć nowego uczestnika.
19 Lis 2019 o 21:37
Cześć :) też się niedawno odważyłam napisać, także rozumiem brak śmiałości :) Witam!
20 Lis 2019 o 00:38
qla napisał:
Dzień Dobry

Nazywam się Wojciech Kulawski. Uwielbiam czytać, trochę też piszę, czasem o dziwo nawet z sukcesami. Chociaż od wielu lat obserwuję wasze forum, to jakoś nigdy nie miałem śmiałości, żeby się u was zadomowić.

Pozdrawiam
Wojciech Kulawski

Byłoby jednak wskazanym, abyś wreszcie Waćpan był uprzejmy zaprezentować się od swojej twórczej strony :) Bo to co w chwili obecnej zamieszczają w formie prozy tzw. zasiedziali użytkownicy, to nic tylko usiąść i wyć niczym alarmowa syrena ;)

link
---
Hellsichtige [Jasnowidząca]
20 Lis 2019 o 16:09
befana_di_campi oczywiście mogę wrzucić coś swojego, jednak zapisując się na publixio liczyłem bardziej na konstruktywne dyskusje literackie, wymianę myśli w temacie pisania, publikowania, rynku wydawniczego w Polsce i w ogóle sensu tworzenia

Jeśli chodzi o moją twórczość to nieco więcej na ten temat można poczytać choćby tu:
link albo tu:
link

Pozdrawiam
Wojciech Kulawski
20 Lis 2019 o 21:28
Kiedyś byłam podobnie naiwna ;) Dyskusje literackie? Wymiana myśli w zakresie pisania? Rynku wydawniczego w Polsce? Sensu tworzenia?

Myślałam identycznie, i się "namyślałam" ;) PubliXo się trzymam ze względów typowo sentymentalnych, mimo iż przez jakiś czas byłam tu mocno poniewierana przez hejterów, a teraz? Czasem coś - bez specjalnego przekonania - wkleję. I wystarczy...

No nic, życzę kreatywnego "zadomowienia się"...
---
21 Lis 2019 o 10:22
Witamy - i zapraszamy do naszego bez najmniejszych kantów gładkiego bardzo okrągłego stołu :) Na offtopie poruszamy - quod libet - wszelkie możliwe i niemożliwe tematy.

Z wielkim zainteresowaniem również czekamy na pierwsze Pana publixowe teksty
22 Lis 2019 o 21:40
Tak z ciekawości... Publikujecie również swoje utwory na innych portalach?
25 Lis 2019 o 11:34
Ja od 2007 publikowałem na Weryfikatorium, potem mi się znudziło bo dostawałem coraz mniej sensownych uwag. Zresztą szkoda było mi zamieszczać opowiadanie, które pisałem przez miesiąc a potem w zamian czytałem jedynie, że: fajne, albo dobrze się czyta. Postanowiłem, że muszę wypłynąć na szersze wody i muszą mnie drukować. No i udało się. Teraz piszę tylko raczej z myślą o druku.
25 Lis 2019 o 21:25
qla napisał:
Ja od 2007 publikowałem na Weryfikatorium, potem mi się znudziło bo dostawałem coraz mniej sensownych uwag. Zresztą szkoda było mi zamieszczać opowiadanie, które pisałem przez miesiąc a potem w zamian czytałem jedynie, że: fajne, albo dobrze się czyta. Postanowiłem, że muszę wypłynąć na szersze wody i muszą mnie drukować. No i udało się. Teraz piszę tylko raczej z myślą o druku.

Jeżeli tematyka jest zbieżna, to trudno przy każdym tekście wypisywać krytyczno-literackie mądrości z rodzaju ładne wodolejstwo. Uwaga typu, "że dobrze się czyta" jest również pewnego rodzaju recenzją... Na dodatek pozytywną.
Bowiem sprawny warsztat to wyłącznie pisarskie rzemiosło i nic ponadto... A w miarę wymagającemu czytelnikowi marzy się coś odkrywczego, porywającego, oryginalnego, stosunkowo rzadko spotykanego etc. Do takich PubliXowych Autorek zaliczam m.in. "lilly" ;)
---
26 Lis 2019 o 14:31
befana_di_campi tak masz rację, dlatego raczej nie szukam na tego typu portalach czegoś co zmieni mój światopogląd i mnie oszołomi. Za to rozmowy o literaturze są zawsze mile widziane. Choćby takie jak polecenie twórczości lilly. Oczywiście poczytam.
Zresztą mam wrażenie, że przy panujących obecnie portalach społecznościowych fora takie jak publixo straciły znaczenie.
26 Lis 2019 o 14:33
I również się zgadzam, że wena nie istnieje. Nawet uniesienie, które można czasem przeżyć czytając wybitny tekst moim zdaniem wynika z pracy i czasu, jaki autor poświęcił na stworzenie dzieła. I tak oto zniszczyliśmy etos artysty pisarza. Choć nie wiem (nie znam się), może wśród poetów zdarzają się nieoczekiwane przebłyski nieoszlifowanego geniuszu.
26 Lis 2019 o 17:39
Była taka próba zainicjowana przez "lilly":

link

Także w moich dwu forumowych zbiorkach "Komentarze i recenzje" oraz "Moja etażerka" podejmowałam / podejmuję tego gatunku tematy z widomym efektem [zob. komentarze].

Jedynie Pani Emilia od czasu do czasu się odzywa :)
---
strona 1 z 1
© 2010-2016 by Creative Media