Autor | - czyż nie mam racji? |
| 07 Sty 2024 o 11:34 ~~ Podążając ścieżką prawną prezydenta, radzę tu wszystkim zapamiętać - aby o rozwód postarać się przed ślubem .. ... Zapewne w Toruniu to możliwe byłoby, mając w portfelu odpowiednie zasoby .. ~~ | |
| 07 Sty 2024 o 12:22 Mąż dalekowzroczny najpierw się długo rozwodzi, a dopiero potem ślubuje. | |
| 07 Sty 2024 o 12:30 Kupować browar, by piwa się napić - to jakaś kpina - Żenić się po to, aby spółkować - wada kretyna - | |
| 17 Sty 2024 o 08:24 Zbyt często postawa zgodna z obowiązującymi zasadami etycznymi i moralnymi - czyli przyzwoitość - jest profanowana przez najwyższych rangą urzędników państwowych, a także dostojników kościelnych. Wtedy to sprawdza się powiedzenie, że "ryba najczęściej psuje się od głowy". W tym przypadku przyzwoitość jednostek społecznych jest formowana przez tychże "odszczepieńców", będących dlań przykładnym wzorcem do naśladowania. | |
| 17 Sty 2024 o 15:08 Na temat racji - czyli prawdy - już się wypowiedział słynny peerelowski filozof i znakomity poeta, ks. Józef Tischner, i tej mądrości nie da się sformułować lepiej. Zapytany, co sądzi o aborcji, i po której stronie jest racja, odpowiedział: "Myślę tto samo, co kobieta, która przychodzi z tym do spowiedzi." | |
| 18 Sty 2024 o 10:32 belino - moja tutaj publikacja dotyczy naszych własnych wypowiedzi i ich oceny przez użytkowników portalu. I tylko tyle ..
~~ Świat stanie się o wiele gorszym, jeśli zaniechasz krytyki. Bowiem ci - jej warci - będą uważać siebie za pępek tego świata. | |