Temat: Pod okiem Boga (5)
26 Lis 2010 o 09:26
Promocja trwa ok. 3 tygodni i jak widzisz, wyświetlają się tam 3 książki. Twoja pojawi się jakoś na koniec grudnia - w kolejce czeka jeszcze parę tytułów.
25 Lis 2010 o 21:33
widzę że zajrzałeś :) dziękuję.
a ja mam pytanie z innej parafii tzn po wstawieniu co najmniej 2 tekstów wstawiacie pozycję w dziale polecane czyż tak? w takim razie czekam :)
Dziękuję za sugestie co do błędów, z pewnością zwrócę na to uwagę w wydawnictwie :) czekam na opinię na temat całości, a przynajmniej wstawionych rozdziałów
25 Lis 2010 o 14:38
Masz byka w opisie, "Since-fiction" - korekta coś chyba zaspana była, jak to sprawdzała. Interpunkcja też pozostawia sporo do życzenia. Upomnij się szybko u wydawcy o poprawki, bo streszczenie z błędami to raczej słaba reklama książki.
Temat: Wydawnictwo Radwan (11)
25 Lis 2010 o 10:17
Sorry, ale to "bezpłatne wydanie" to jest ściema. Tę opłatę ukrywają właśnie pod mądrym słowem "wadium". Bardzo sprytny chwyt marketingowy, daleki od uczciwości moim zdaniem. Poczytaj, co o tym piszą na tym forum:

link

Jaką masz gwarancję, że uda ci się sprzedać wymaganą liczbę książek? Żadnej! Czyli wtedy cała kasa dla Radwana i do widzenia, nic ci nie muszą zwracać.
24 Lis 2010 o 21:53
Jak widze tu równiez mogę jako pierwszy podzielić się swoimi doświadczeniami, a raczej moim doświadczeniem bo odnosi się ono do mojej książki wydanej właśnie w Radwanie.

Próbowałem w wielu wydawnictwach, ale tam proces jest długi, jeżeli wogóle się odezwą to po roku, dwóch. Dla debiutantów Radwan zdaje mi sie bardzo dobrą opcją, bo nie wymagają płacenia za wydanie książki. Proponują wpłatę wadium (zalezne od ilości stron) a przy tym pomoc w redakcji i korektę. Wadium jest zwrotne po sprzedaży okreslonej ilości egz. Minusem jest to żewydaja praktycznie wszystko, więc oceny własnego dzieła trzeba szukać gdzieś indziej, samemu trzeba praktycznie też promowac swoje dzieła. Ale jak ktoś marzy o wydaniu książki, polecam.
Temat: Pod okiem Boga (5)
24 Lis 2010 o 21:48
Widzę że mam ten zaszczyt aby jako pierwszy umiescić tu post. HM udało mi się wydać książkę pt. "Pod okiem Boga" w wydawnictwie Radwan.

poniżej link:
link

Jest tam krótki opis tematyki mojego opowiadania. Część utworu wrzuciłem również na tym forum. Nie jest to literaura prosta, raczej dla ludzi lubiących zaskoczenia. Książka potrafi poruszyć i zszokować, na końcu zaskoczyć i doprowadzić do osłupienia. Tak myślę i polecam serdecznie.
Temat: Audiobooki - chcielibyście? (10)
24 Lis 2010 o 21:07
Moim zdaniem, to doskonaly pomysl, strzal w dziesiatke :)

Uwazam, ze wystarczy mozliwosc zamieszczania, odtwazania, oraz pobierania plikow dzwiekowych. Format MP3 bylby najpraktyczniejszy ze wzgledu na oszczednosc pamieci servera i wystarczajaco dobra jekosc odbioru.

Wszelkiego rodzaju gotowe mixery dzwiekowe do nagrywania i montazu dostepne sa w internecie, jako freeware. Wybor jest naprawde bardzo duzy.
24 Lis 2010 o 17:31
Z naszej strony dostarczone byłoby oprogramowanie do nagrywania i montażu takich audiobooków - albo znajdziemy coś gotowego, albo napiszemy własne. W każdym razie postaramy się zorganizować coś możliwie najprostszego w obsłudze, no i dostarczymy szczegółowe instrukcje. Do nagrywania niekoniecznie potrzebne jest dźwiękoszczelne studio, naprawdę całkiem przyzwoicie można to zrobić w warunkach domowych.
Oczywiście celem utworzenia takiego nagrania byłoby umieszczenie go w naszym serwisie. Co do ograniczeń czasowych - jeszcze nie wiadomo. Musimy zobaczyć, jakie duże pliki będą wychodziły z takich nagrań.
24 Lis 2010 o 12:23
Istnieje taka możliwość, by swoje utwory, poza wersją tekstową, autorzy mogli zamieszczać także w wersji audio (mp3). Co wy na to? Trochę to będzie wymagało pracy i z naszej strony (dostarczenie środków technicznych) i z Waszej (nagranie swoich tekstów), ale na pewno uatrakcyjniłoby serwis.
Temat: Witam (5)
24 Lis 2010 o 09:59
Owszem, wystartowaliśmy na przełomie sierpnia/września. Serwis jest stale rozbudowywany i mile widziane są wszelkie sugestie od użytkowników.
23 Lis 2010 o 21:04
A ogólnie mam pytanie, portal ten jest chyba relatywnie młody? Widze to po liczbie urzytkowników, wpisach i aktywności na forum itp.?
23 Lis 2010 o 20:56
Dziękuję ale chyba już doszedłem do sedna problemu :) ale dziękuję serdecznie za życzliwość, jakbym nadal miał problemy to zwrócę się o pomoc
pozdrawiam :)
23 Lis 2010 o 11:42
Witamy!

Daj znać przez formularz kontaktowy, z czym masz problem. Żebyśmy mogli pomóc, potrzebne są następujące informacje:
- jaki błąd występuje, jakie wyświetlają się przy tym komunikaty
- jakiej przeglądarki internetowej używasz
- skąd wklejasz tekst - plik Worda, Open Office?

Wszelkie usterki staramy się usuwać na bieżąco.
22 Lis 2010 o 19:20
Witam wszystkich zarówno użytkowników portalu jak również adminów. Mam na imię Karol, jestem już po debiucie. Napisałem mini powieść "Pod okiem Boga" w wydawnictwie Radwan, tam też jest dostępna książka. Opis tego opowiadania est w moim profilu, chciałbym zamieścić rozdział, żebyście mogli się z nim zapoznać, i mam nadzieję poddać surowej ocenie, ale nie mogę, wyskakuje mi jakiś błąd. W każdym bądź razie jak tylko uda mi się z tym uporać, to mam nadzieję że przypadnie wam do gustu. Pozdrawiam.
Temat: Przedstawiamy się (2)
02 Lis 2010 o 09:46
Witamy i zapraszamy do nas cały klub literacki!
01 Lis 2010 o 17:34
Mam na imię Regina. Mieszkam w Świnoujściu. Należę do Klubu Literackiego "Na Wyspie". Stalę pracuję nad doskonaleniem swojego warsztatu. Serdecznie Wszystkich pozdrawiam.
Temat: Pole edycji tekstu (11)
28 Paź 2010 o 09:18
Zasadniczo tekst powinien wyglądać po zapisie tak samo jak w edytorze i potem na podglądzie. Czy był może wklejany z jakiegoś edytora tekstu (Word, Open Office)? Nie zawsze jesteśmy w stanie pozbyć się znaków formatujących, które te aplikacje "ciągną" ze sobą, choć większość z nich udało się wytępić.
Jeśli uparcie pojawiają się jakieś niechciane formatowania, najlepszym wyjściem jest wklejenie tekstu do Notatnika i dopiero potem do pola edycji.
Staramy się na bieżąco usuwać wszelkie "kwiatki", ale też pewne rzeczy zależą od posiadanego przez użytkownika zestawu przeglądarka/edytor tekstu, a tych kombinacji jest na tyle dużo, że nie da się sprawdzić każdej. Nie wspominając już o indywidualnych, kompletnie nieprzewidywalnych ustawieniach każdego komputera.
27 Paź 2010 o 15:48
dbspider napisał:
Edytowałem kilka razy swój tekst i tak LIPA !!!
W wierszu "Viola z Alei Zapomnienia" - 2 i 19 wers ma inną czcionkę ???

Przepisałem cały wiersz i są zmiany, tylko, że na gorsze!!! Inaczej wygląda teks po jego zapisie????
brrrrr
25 Paź 2010 o 19:07
Edytowałem kilka razy swój tekst i tak LIPA !!!
W wierszu "Viola z Alei Zapomnienia" - 2 i 19 wers ma inną czcionkę ???
Temat: nathii (3)
08 Paź 2010 o 12:52
Witamy na Publixo!
Nasz serwer dużo zniesie. Po prostu przy wklejaniu linka do fotki musiał Ci się zaplątać jakiś dodatkowy znaczek i dlatego się posypało. Musi być czysty link, bez żadnych dodatków - nasze forum nie pozwala na żadne kody formatujące.
Czyli powinno być tak:
link
© 2010-2016 by Creative Media