Temat: problem z drukiem (3)
02 Sty 2011 o 18:13
mam komunikat dane nie zostały zapisane po próbie zapisu .Tekst uprzednio widzę na podglądzie jak należy.Co jest?
Temat: @specjalkaa (3)
15 Gru 2010 o 09:58
Nie dlatego, żeby ze mnie była jakaś specjalna @.
Witam na portalu Publixo.
Przedstawię się:
- blondynka, trochę podbarwiona, bo bardziej lubię refleksy słoneczne niż srebrne
- ładna, ale bez przesady
- skromna, jak wyżej
- niegłupia, ale naiwna, bo myślałam, napisanie powieści równa się wydaniu powieści
- wykształcenie ścisłe, ale oprócz cyferek, składają mi się też zgrabnie literki
- piszę, bo lubię
- mam niewielkie grono czytelników i zbyt małe grono krytyków
- publikowałam opowiadania na portalu Repka w cyklu "Z szuflady @specjalkii" i stąd ta @
- na dniach ukaże się nakładem wydawnictwa My Book moja pierwsza powieść "Porcelanowy chłopak", dla której udało mi się uzyskać patronat medialny portalu Repka
- druga powieść leży w szufladzie, trzecia się pisze, chociaż idzie mi niesporo (czyżby kryzys twórczy?)
- pomimo, iż potrafię robić kilka rzeczy na raz (bliźnięta), to wiecznie cierpię na brak czasu
Kasia
Temat: 'SUAZI' Chełmża Wąbrzeźno Kresy Wschodnie-'Krew i ogień' (1)
10 Gru 2010 o 07:25
Książka SUAZI pokazuje duchowe związki z miejscami pozornie odległymi - dalekim krajem SUAZI lezącym w Afryce, Kresami Wschodnimi dawnej Rzeczypospolitej i wsiami na Pomorzu, leżącymi w powiecie Wąbrzeźno, gdzie po II wojnie autor dzięki swojej wyobraźni i miejscowym legendom, przeżywał bajkowe dzieciństwo,będące jakby rekompensatą za chwile wojennej grozy, pokazane w książce "Krew i ogień".
I cześć książki - "Drogi do bajki" dedykowana jest też Liceum w Chełmży,które w br.obchodziło 100 lecie powstania i poprzez tę książkę, autor nawiązuje magiczną więź ze swoimi szkolnymi koleżankami i kolegami z tego urokliwego miasteczka, położonego w powiecie toruńskim.
Serdecznie pozdrawiam czytelników mojej książki, szczególnie tych znanych z Liceum,tych znanych ze szkoły podstawowej z Wieldządza i Nowej Wsi pod Wąbrzeźnem ale i tych nieznanych czytelników oraz proszę o przypomnienie się i o wiadomości
Alf Soczyński
Temat: naturszczyk (8)
04 Gru 2010 o 18:44
Witam! Jestem tu nowa, więc nawet nie wiem, czy wypada pytać, ale z natury jestem osobą ciekawską. Zatem, skąd ten przydomek "NATURSZCZYK", zwany popularnie loginem, a tu autorem?
Temat: Witam serdecznie! (1)
01 Gru 2010 o 15:43
Witam serdecznie wszystkich użytkowników Publixo, zarówno starych bywalców, jak i młodzików, takich jak ja.
Od tygodnia podczytuję sobie (na tak zwanego partyzanta) Wasze opowiadania i... niech Bóg ma w opiece serce mego nauczyciela od polskiego... również POEZJę (wcześniej nigdy mi się to nie zdarzało!!!). Jako, że nie wypada się dalej "ukrywać", zaprezentuję się tu Wam w pełnej krasie.
Nazywam się Sylwia Milczarczyk i moją fotkę (wraz z rodziną w komplecie) można dostrzec, jeśli ktoś jest szybki, w migawkach pod tytułem Znajdz nas na Facebooku lub oczywiście i samym Facebooku.
W przeciwieństwie do wielu z Was (wiem tylko tyle ile przeczytałam) nie zaczęłam pisać, bo: miałam potrzebę, natchnienie, masę pomysłów, czy ideałów do przekazania.
Zaczęłam pisać, bo to miał być pomysł na pozbycie się dręczących mnie koszmarów nocnych. Spisanie snów tak realnych, że budziłam się sparaliżowana strachem, wydawało mi się być dobrym pomysłem na uspokojenie i uwolnienie umęczonego umysłu. Tak powstało moje pierwsze opowiadanie (ni z tego ni z owego zajęło na papierze 25 kartek), po nim było następne i następne. Wreszcie zmobilizowałam się, by napisać coś większego. Książkę wysłałam do trzech wydawnictw i z jednego otrzymałam odpowiedź pozytywną, ale zaproponowany kontrakt zaowocował utratą przytomności na dwa następne dni. Zgodnie z nim, chyba tylko oddychać bym mogła bez pozbawiania siebie samej prawa do powietrza i to też tylko w czasie odgórnie ustalonych godzin. A ja tylko chciałam zrobić prezent mojemu przyszłemu mężowi - nic więcej (no dobra, chciałam też z pobódek czysto egoistycznych mieć egzemplarz własnej książki na półce, ot co). I tak oto dotarłam do wydawnictwa My Book, które zobowiązało się wydać moje wypociny na początku przyszłego roku. W międzyczasie skrobnęłam już dwie inne książki, a następne dwie już się powoli zapełniają tekstem, ale te czekają jeszcze na moje oględziny.
Jak widzicie, lubię sobie pogadać (ale tylko na papierze, bo zazwyczaj jestem obserwatorem i otwieram się tylko przy osobach dobrze mi znanych).
Lubię czytać (to chyba jasne) i pisać. Lubię zbierać kapsle piwne i pić piwo (staram się jak mogę, by łączyć te dwa hobby ze sobą). Lubię dowcipy (czytać i robić). Lubię się śmiać (z samej siebie również). Lubię się nieprzemęczać (z zawodu jestem fizjoterapeutką, więc w pracy nastękam się wystarczająco, by potem marzyć o relaksie). Lubię pływać.
Kocham Antonio (mojego narzeczonego), dwa psy, a o miłości do rodzicielki nawet nie wspominam, ale przede wszystkim KOCHAM MORZE, SŁOńCE i LATO, bo to najpiękniejsza pora roku, która we Włoszech (tu mieszkam) trwa wyjątkowo długo!!!!
Nie lubię: knedli i kopytek z cynamonem. Nie lubię, gdy ktoś obraża lub lekceważy inteligencję innych. Nie lubię lizusostwa i upadlania się dla zysków.
Nienawidzę chamstwa i wandalizmu. Nienawidzę, gdy ktoś bije słabszego, a przy nagłej zmianie ról błaga o litość. Nienawidzę głupoty i kłamstwa.
To tyle o mnie.
Cieszę się, że na świecie są wciąż ludzie, którzy lubią czytać (i to coś więcej niż etykietki na zupach w proszku). Mam nadzieję, że zwayczaj czytania nie zaginie i że... Was nie zanudziłam.
Pozdrawiam.
Temat: moje książki (3)
01 Gru 2010 o 13:37
Korzystam z wątku o promowaniu własnych książek, i choć piszę o nich więcej na swoim profilu, powtórzę to i tutaj, tym bardziej, że dwie z nich wydało patronujące temu Portalowi Wydawnictwo My Book, a współpracowało nam się dobrze, co polecam i innym. Pozostałe oficyny też, tylko jedno już nie istnieje.
Nazywam się Krystyna HABRAT. Wydałam dotąd:
1) SPRZEDAWCA KARYKATUR - Wyd.. KAW, zbiór opowiadań. Książka dostępna w bibliotekach i czasem na Allegro;
2) PODRĘCZNIK CZAROWNICY. KLATKA GULIWERA - dwie powieści Wyd. My Book 2005r. Zakup przez internet lub księgarnię: www.mybook.pl/6/0/bid/20;
3)TA NADCHODZĄCA - dwie powieści o miłości. Wyd By Book 2008r. www.mybook.pl/6/0/bid/173 (zakup jak wyżej);
4) TU, GDZIE SPADŁ GRAD WIĘKSZY OD JABŁKA - powieść. Wyd. Nowae Res 2010r. link gdzie spadł grad większy od jabłka,druk
Temat: Pod okiem Boga (5)
26 Lis 2010 o 17:02
To super :) dziękuję ślicznie i pozdrawiam
26 Lis 2010 o 09:26
Promocja trwa ok. 3 tygodni i jak widzisz, wyświetlają się tam 3 książki. Twoja pojawi się jakoś na koniec grudnia - w kolejce czeka jeszcze parę tytułów.
25 Lis 2010 o 21:33
widzę że zajrzałeś :) dziękuję.
a ja mam pytanie z innej parafii tzn po wstawieniu co najmniej 2 tekstów wstawiacie pozycję w dziale polecane czyż tak? w takim razie czekam :)
Dziękuję za sugestie co do błędów, z pewnością zwrócę na to uwagę w wydawnictwie :) czekam na opinię na temat całości, a przynajmniej wstawionych rozdziałów
25 Lis 2010 o 14:38
Masz byka w opisie, "Since-fiction" - korekta coś chyba zaspana była, jak to sprawdzała. Interpunkcja też pozostawia sporo do życzenia. Upomnij się szybko u wydawcy o poprawki, bo streszczenie z błędami to raczej słaba reklama książki.
Temat: Wydawnictwo Radwan (11)
25 Lis 2010 o 10:17
Sorry, ale to "bezpłatne wydanie" to jest ściema. Tę opłatę ukrywają właśnie pod mądrym słowem "wadium". Bardzo sprytny chwyt marketingowy, daleki od uczciwości moim zdaniem. Poczytaj, co o tym piszą na tym forum:

link

Jaką masz gwarancję, że uda ci się sprzedać wymaganą liczbę książek? Żadnej! Czyli wtedy cała kasa dla Radwana i do widzenia, nic ci nie muszą zwracać.
24 Lis 2010 o 21:53
Jak widze tu równiez mogę jako pierwszy podzielić się swoimi doświadczeniami, a raczej moim doświadczeniem bo odnosi się ono do mojej książki wydanej właśnie w Radwanie.

Próbowałem w wielu wydawnictwach, ale tam proces jest długi, jeżeli wogóle się odezwą to po roku, dwóch. Dla debiutantów Radwan zdaje mi sie bardzo dobrą opcją, bo nie wymagają płacenia za wydanie książki. Proponują wpłatę wadium (zalezne od ilości stron) a przy tym pomoc w redakcji i korektę. Wadium jest zwrotne po sprzedaży okreslonej ilości egz. Minusem jest to żewydaja praktycznie wszystko, więc oceny własnego dzieła trzeba szukać gdzieś indziej, samemu trzeba praktycznie też promowac swoje dzieła. Ale jak ktoś marzy o wydaniu książki, polecam.
Temat: Pod okiem Boga (5)
24 Lis 2010 o 21:48
Widzę że mam ten zaszczyt aby jako pierwszy umiescić tu post. HM udało mi się wydać książkę pt. "Pod okiem Boga" w wydawnictwie Radwan.

poniżej link:
link

Jest tam krótki opis tematyki mojego opowiadania. Część utworu wrzuciłem również na tym forum. Nie jest to literaura prosta, raczej dla ludzi lubiących zaskoczenia. Książka potrafi poruszyć i zszokować, na końcu zaskoczyć i doprowadzić do osłupienia. Tak myślę i polecam serdecznie.
Temat: Audiobooki - chcielibyście? (10)
24 Lis 2010 o 21:07
Moim zdaniem, to doskonaly pomysl, strzal w dziesiatke :)

Uwazam, ze wystarczy mozliwosc zamieszczania, odtwazania, oraz pobierania plikow dzwiekowych. Format MP3 bylby najpraktyczniejszy ze wzgledu na oszczednosc pamieci servera i wystarczajaco dobra jekosc odbioru.

Wszelkiego rodzaju gotowe mixery dzwiekowe do nagrywania i montazu dostepne sa w internecie, jako freeware. Wybor jest naprawde bardzo duzy.
24 Lis 2010 o 17:31
Z naszej strony dostarczone byłoby oprogramowanie do nagrywania i montażu takich audiobooków - albo znajdziemy coś gotowego, albo napiszemy własne. W każdym razie postaramy się zorganizować coś możliwie najprostszego w obsłudze, no i dostarczymy szczegółowe instrukcje. Do nagrywania niekoniecznie potrzebne jest dźwiękoszczelne studio, naprawdę całkiem przyzwoicie można to zrobić w warunkach domowych.
Oczywiście celem utworzenia takiego nagrania byłoby umieszczenie go w naszym serwisie. Co do ograniczeń czasowych - jeszcze nie wiadomo. Musimy zobaczyć, jakie duże pliki będą wychodziły z takich nagrań.
24 Lis 2010 o 12:23
Istnieje taka możliwość, by swoje utwory, poza wersją tekstową, autorzy mogli zamieszczać także w wersji audio (mp3). Co wy na to? Trochę to będzie wymagało pracy i z naszej strony (dostarczenie środków technicznych) i z Waszej (nagranie swoich tekstów), ale na pewno uatrakcyjniłoby serwis.
Temat: Witam (5)
24 Lis 2010 o 09:59
Owszem, wystartowaliśmy na przełomie sierpnia/września. Serwis jest stale rozbudowywany i mile widziane są wszelkie sugestie od użytkowników.
23 Lis 2010 o 21:04
A ogólnie mam pytanie, portal ten jest chyba relatywnie młody? Widze to po liczbie urzytkowników, wpisach i aktywności na forum itp.?
23 Lis 2010 o 20:56
Dziękuję ale chyba już doszedłem do sedna problemu :) ale dziękuję serdecznie za życzliwość, jakbym nadal miał problemy to zwrócę się o pomoc
pozdrawiam :)
23 Lis 2010 o 11:42
Witamy!

Daj znać przez formularz kontaktowy, z czym masz problem. Żebyśmy mogli pomóc, potrzebne są następujące informacje:
- jaki błąd występuje, jakie wyświetlają się przy tym komunikaty
- jakiej przeglądarki internetowej używasz
- skąd wklejasz tekst - plik Worda, Open Office?

Wszelkie usterki staramy się usuwać na bieżąco.
© 2010-2016 by Creative Media