Autor | Antologia Zadebiutuj z PubliXo - edycja I, 2010-2012 - postępy w pracach |
| 31 Sty 2013 o 07:39 W sprawach pilnych kontaktujemy się bezpośrednio z autorami (na adres e-mail podany przy rejestracji), ale zakładam i wątek na forum, żebyście mogli śledzić na bieżąco postępy prac.
Pierwszy etap to pisemna zgoda na publikację - do wszystkich laureatów poszedł e-mail w tej sprawie. Odezwijcie się na priv, jeśli do kogoś nie dotarło.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 07 Lut 2013 o 11:56 Antologia aktualnie jest w opracowaniu redakcyjnym. W ciągu ok. 2 tygodni każdy z autorów otrzyma na e-mail plik ze swoim tekstem po korekcie do zaakceptowania. Jeśli od kogoś nie dostaliśmy jeszcze zgody na publikację, to przy okazji też damy znać.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 07 Lut 2013 o 17:25 Bardzo się cieszę, że są tak szybkie postępy w pracach. I z niecierpliwością czekam na dzień, gdy antologia będzie już gotowa:)
No dobrze, że po korekcie... nikt z nas nie jest alfą i omegą, a błędy u siebie wychwycić najtrudniej. Opracowanie redakcyjne, to raczej naturalny etap w wydaniu książki. Także mam nadzieję, że problem "tą" i "tę" przestanie spędzać sen z powiek laureatom, jurorom, czytelnikom :) | |
| 04 Mar 2013 o 12:01 Dziś do wszystkich laureatów (bezpośrednio na e-mail) został wysłany link do tekstu po korekcie autorskiej. Prosimy o w miarę szybkie zapoznanie się i przesłanie akceptacji lub ewentualnych uwag.
Karpeek i specjalka - do Was korekta autorska dotrze pod koniec tygodnia.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 04 Mar 2013 o 17:25 Lotto, czy kolejność w pliku odpowiada kolejności w antologii? Czy najpierw będzie proza, a potem poezja? Jakoś wyobrażałam sobie to na przemian. | |
| 05 Mar 2013 o 08:06 wrzos10 napisał: A czy Antologia zostanie zaopatrzona we Wstęp? Pytam się dlatego, iż przy tego typu publikacjach Wstęp być powinien. Wprawdzie znowu od kogoś się dowiem, że nie jest to moja sprawa, a ja znowu odpowiem, że właśnie moja!!! Jako recenzentki, której forma wydawnicza Antologii bardzo leży na sercu.
Planowane było krótkie słowo wstępne od wydawcy - co to za tomik, czemu złożony z opowiadań i wierszy, no, oczywiste informacje dla niewtajemniczonych. Ale ten post podsunął pewien pomysł. Skoro antologia jest w całości dziełem PubliXowiczów, to chyba byłoby fajnie, jakby i przedmowa została napisana przez "Recenzentkę, której forma wydawnicza Antologii bardzo leży na sercu". Hm, hm? Możemy liczyć na wsparcie w tej kwestii?--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 05 Mar 2013 o 17:01 wrzos10 napisał: "Możemy i pomożemy", ale pod pewnymi określonymi warunkami.
W takim razie wydawca skontaktuje się, jak już tekst będzie do wglądu w przyzwoitej formie - po korekcie i wstępnie złożony do druku.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 06 Mar 2013 o 12:18 Okazuje się, że nastąpi drobna zmiana w treści tomiku. W związku z tym, że z jedna z laureatek (keskese87) nie odezwała się ani na e-mail, ani na priv, mimo wielokrotnych prób nawiązania przez redakcję kontaktu, jej wiersz wypada z antologii. Na to miejsce wchodzi utwór, który w rankingu znalazł się tuż "pod kreską" (2 nominacje) - czyli "Która żyje" autorstwa Janko.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 06 Mar 2013 o 13:47 Jak już wcześniej deklarowałem, zgadzam się na zamieszczenie mojego tekstu "Która żyje" w antologii pokonkursowej. Oznajmiam jednocześnie, że słowo "piosenką" należy zamienić na "piosnką". Pozdrawiam i życzę jak najmniej problemów podczas druku. Janko--- Jan Stanisław Jeż | |
| 10 Mar 2013 o 18:53 lotta napisał: Okazuje się, że nastąpi drobna zmiana w treści tomiku. W związku z tym, że z jedna z laureatek (keskese87) nie odezwała się ani na e-mail, ani na priv, mimo wielokrotnych prób nawiązania przez redakcję kontaktu, jej wiersz wypada z antologii. Na to miejsce wchodzi utwór, który w rankingu znalazł się tuż "pod kreską" (2 nominacje) - czyli "Która żyje" autorstwa Janko.
Panie janko: Gratuluję :)--- Czytać i podróżować, to żyć wielokrotnie :D | |
| 12 Mar 2013 o 09:58 Aktualnie tekst jest składany do druku. Za jakiś tydzień zostanie przedstawiony autorom do wglądu, będzie to też ostatnia okazja, żeby nanieść ewentualnie jakieś drobne poprawki.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 29 Mar 2013 o 12:27 Spóźniona laureatka konkursu nie otrzymała od redakcji żadnej propozycji. Jeszcze zanim zdążyliśmy zaproponować rozwiązanie problemu - zażądała usunięcia konta, co zostało dziś rano wykonane.
Wszelkie sprawy związane z antologią przedstawiane są publicznie na forum i nic nie odbywa się za plecami laureatów konkursu. Sugestie o "niejasnych poczynaniach" są krzywdzące dla wydawcy i niczym niepoparte.
Tytułem informacji - zaraz po świętach autorzy otrzymają do zatwierdzenia ostateczną wersję tekstu i okładki. Jest już właściwie gotowa do druku, wymaga tylko "przyklepania" z Waszej strony.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 29 Mar 2013 o 16:59 Wrzosie, chyba tu jest jakieś nieporozumienie z moim opowiadaniem "Cezar, potomek Dropsa". Już rok temu wiadomo było, że będzie w antologii. Na głównej stronie można jeszcze przeczytać (cytuję): Miejsce I - publikacja opowiadania w antologii wydanej w ramach naszego drugiego konkursu "Zadebiutuj z PubliXo" + nagroda książkowa od wydawnictwa My Book (wydawca dostarczy listę tytułów do wyboru) + publikacja w magazynie @trament
Logicznie rzecz biorąc, to raczej inne utwory zostały dołączone dopiero po wyborze. :) Jakoś biedny Drops i tamten konkurs nie mieli szczęścia do publiczności i zostali szybko zapomniani. | |
| 29 Mar 2013 o 20:46 No tak, sprawa się sama rozwiązała, skoro keskese opuściła publixo. Ach, będą i następne konkursy. :) | |
| 02 Kwi 2013 o 09:13 Mili laureaci - odbierzcie e-maile. Przed chwilą przesłane zostały tekst i okładka do zatwierdzenia. Są to na razie materiały do wersji drukowanej, ebook będzie wykonany w późniejszym terminie.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |
| 02 Kwi 2013 o 14:54 Bardzo się cieszę, z niecierpliwością czekałam na tego e-maila i w końcu się doczekałam :-) okładka jak najbardziej pasuje :) całość super, teraz pozostaje czekać na efekt końcowy:) | |
| 03 Kwi 2013 o 16:04 Dla mnie to ogromne wyróżnienie i sukces. Ciesze się, że znalazłem się wśród wyróżnionych autorów. Ten portal od kilka lat współtworzymy. Spieramy się i wspieramy, zamykamy i otwieramy, jedni odchodzą inni przychodzą, ale jak się okazuje coś po nas zostanie. Mamy naszą książkę !!! Ja tylko żałuję, że zabraknie słowa wstępnego napisanego przez wrzos10. Szkoda. Pozdrawiam | |
| 03 Kwi 2013 o 16:51 wrzos10 napisał: Jeśli zechcesz, to podeślę Ci go na prywatnego maila :). Wkleisz wydruk, i będzie jak znalazł :-)
Bardzo chętnie wkleję :) Dziękuję | |
| 12 Kwi 2013 o 08:07 A ja bardzo cieszę się, że antologia ukaże się bez pierwotnie przewidzianego wstępu. W żaden sposób nie chcę odnosić się do jego zawartości merytorycznej. Nie znam również kulis takiej decyzji, ale ze wszech miar oceniam ją jako w pełni uzasadnioną. Nie wiem jak innym, ale mnie na pewno przez rzeczony wstęp antologia kojarzyłaby się z nieustannymi insynuacjami, intrygami i prowokacjami, a dodać muszę, że na ogół płaskimi, płytkimi, niekiedy nawet prymitywnymi w swojej naturze. Natomiast w obecnej postaci można będzie spokojnie i bez złych emocji przeczytać i przeżyć zamieszczone utwory. Co prawda wstęp zaproponowany przez Wydawcę jest chyba zbyt oszczędny, ale była to Jego uprawniona decyzja.--- Jan Stanisław Jeż | |
| 12 Kwi 2013 o 13:17 Bardzo proszę o przeniesienie powyższej dyskusji na priv. Jest do dyspozycji nowe narzędzie do rozmów "na żywo", można sobie nawrzucać do woli, nie przeszkadzając innym:
Wszystkie posty mające charakter personalnej kłótni będą stąd kasowane. Żeby było jasne: dotyczy to wszystkich użytkowników, nikt tu nie jest ani prześladowany, ani faworyzowany.--- Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić. | |