strona 1 z 2
12 > »
AutorAntologia Zadebiutuj z PubliXo - edycja I, 2010-2012 - postępy w pracach
31 Sty 2013 o 07:39
W sprawach pilnych kontaktujemy się bezpośrednio z autorami (na adres e-mail podany przy rejestracji), ale zakładam i wątek na forum, żebyście mogli śledzić na bieżąco postępy prac.

Pierwszy etap to pisemna zgoda na publikację - do wszystkich laureatów poszedł e-mail w tej sprawie. Odezwijcie się na priv, jeśli do kogoś nie dotarło.
---
Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić.
07 Lut 2013 o 11:56
Antologia aktualnie jest w opracowaniu redakcyjnym. W ciągu ok. 2 tygodni każdy z autorów otrzyma na e-mail plik ze swoim tekstem po korekcie do zaakceptowania. Jeśli od kogoś nie dostaliśmy jeszcze zgody na publikację, to przy okazji też damy znać.
---
07 Lut 2013 o 17:25
Bardzo się cieszę, że są tak szybkie postępy w pracach. I z niecierpliwością czekam na dzień, gdy antologia będzie już gotowa:)

No dobrze, że po korekcie... nikt z nas nie jest alfą i omegą, a błędy u siebie wychwycić najtrudniej. Opracowanie redakcyjne, to raczej naturalny etap w wydaniu książki. Także mam nadzieję, że problem "tą" i "tę" przestanie spędzać sen z powiek laureatom, jurorom, czytelnikom :)
04 Mar 2013 o 12:01
Dziś do wszystkich laureatów (bezpośrednio na e-mail) został wysłany link do tekstu po korekcie autorskiej. Prosimy o w miarę szybkie zapoznanie się i przesłanie akceptacji lub ewentualnych uwag.

Karpeek i specjalka - do Was korekta autorska dotrze pod koniec tygodnia.
---
04 Mar 2013 o 17:25
Lotto, czy kolejność w pliku odpowiada kolejności w antologii?
Czy najpierw będzie proza, a potem poezja? Jakoś wyobrażałam sobie to na przemian.
05 Mar 2013 o 08:06
wrzos10 napisał:
A czy Antologia zostanie zaopatrzona we Wstęp? Pytam się dlatego, iż przy tego typu publikacjach Wstęp być powinien. Wprawdzie znowu od kogoś się dowiem, że nie jest to moja sprawa, a ja znowu odpowiem, że właśnie moja!!! Jako recenzentki, której forma wydawnicza Antologii bardzo leży na sercu.

Planowane było krótkie słowo wstępne od wydawcy - co to za tomik, czemu złożony z opowiadań i wierszy, no, oczywiste informacje dla niewtajemniczonych.
Ale ten post podsunął pewien pomysł. Skoro antologia jest w całości dziełem PubliXowiczów, to chyba byłoby fajnie, jakby i przedmowa została napisana przez "Recenzentkę, której forma wydawnicza Antologii bardzo leży na sercu". Hm, hm? Możemy liczyć na wsparcie w tej kwestii?
---
05 Mar 2013 o 17:01
wrzos10 napisał:
"Możemy i pomożemy", ale pod pewnymi określonymi warunkami.

W takim razie wydawca skontaktuje się, jak już tekst będzie do wglądu w przyzwoitej formie - po korekcie i wstępnie złożony do druku.
---
06 Mar 2013 o 12:18
Okazuje się, że nastąpi drobna zmiana w treści tomiku.
W związku z tym, że z jedna z laureatek (keskese87) nie odezwała się ani na e-mail, ani na priv, mimo wielokrotnych prób nawiązania przez redakcję kontaktu, jej wiersz wypada z antologii. Na to miejsce wchodzi utwór, który w rankingu znalazł się tuż "pod kreską" (2 nominacje) - czyli "Która żyje" autorstwa Janko.
---
06 Mar 2013 o 13:47
Jak już wcześniej deklarowałem, zgadzam się na zamieszczenie mojego tekstu "Która żyje" w antologii pokonkursowej. Oznajmiam jednocześnie, że słowo "piosenką" należy zamienić na "piosnką". Pozdrawiam i życzę jak najmniej problemów podczas druku. Janko
---
Jan Stanisław Jeż
10 Mar 2013 o 18:53
lotta napisał:
Okazuje się, że nastąpi drobna zmiana w treści tomiku.
W związku z tym, że z jedna z laureatek (keskese87) nie odezwała się ani na e-mail, ani na priv, mimo wielokrotnych prób nawiązania przez redakcję kontaktu, jej wiersz wypada z antologii. Na to miejsce wchodzi utwór, który w rankingu znalazł się tuż "pod kreską" (2 nominacje) - czyli "Która żyje" autorstwa Janko.

Panie janko: Gratuluję :)
---
Czytać i podróżować, to żyć wielokrotnie :D
12 Mar 2013 o 09:58
Aktualnie tekst jest składany do druku. Za jakiś tydzień zostanie przedstawiony autorom do wglądu, będzie to też ostatnia okazja, żeby nanieść ewentualnie jakieś drobne poprawki.
---
29 Mar 2013 o 12:27
Spóźniona laureatka konkursu nie otrzymała od redakcji żadnej propozycji. Jeszcze zanim zdążyliśmy zaproponować rozwiązanie problemu - zażądała usunięcia konta, co zostało dziś rano wykonane.

Wszelkie sprawy związane z antologią przedstawiane są publicznie na forum i nic nie odbywa się za plecami laureatów konkursu. Sugestie o "niejasnych poczynaniach" są krzywdzące dla wydawcy i niczym niepoparte.

Tytułem informacji - zaraz po świętach autorzy otrzymają do zatwierdzenia ostateczną wersję tekstu i okładki. Jest już właściwie gotowa do druku, wymaga tylko "przyklepania" z Waszej strony.
---
29 Mar 2013 o 16:59
Wrzosie, chyba tu jest jakieś nieporozumienie z moim opowiadaniem "Cezar, potomek Dropsa". Już rok temu wiadomo było, że będzie w antologii. Na głównej stronie można jeszcze przeczytać (cytuję):
Miejsce I - publikacja opowiadania w antologii wydanej w ramach naszego drugiego konkursu "Zadebiutuj z PubliXo" + nagroda książkowa od wydawnictwa My Book (wydawca dostarczy listę tytułów do wyboru) + publikacja w magazynie @trament

Logicznie rzecz biorąc, to raczej inne utwory zostały dołączone dopiero po wyborze. :) Jakoś biedny Drops i tamten konkurs nie mieli szczęścia do publiczności i zostali szybko zapomniani.
29 Mar 2013 o 20:46
No tak, sprawa się sama rozwiązała, skoro keskese opuściła publixo.
Ach, będą i następne konkursy. :)
02 Kwi 2013 o 09:13
Mili laureaci - odbierzcie e-maile. Przed chwilą przesłane zostały tekst i okładka do zatwierdzenia. Są to na razie materiały do wersji drukowanej, ebook będzie wykonany w późniejszym terminie.
---
02 Kwi 2013 o 14:54
Bardzo się cieszę, z niecierpliwością czekałam na tego e-maila i w końcu się doczekałam :-) okładka jak najbardziej pasuje :) całość super, teraz pozostaje czekać na efekt końcowy:)
03 Kwi 2013 o 16:04
Dla mnie to ogromne wyróżnienie i sukces. Ciesze się, że znalazłem się wśród wyróżnionych autorów. Ten portal od kilka lat współtworzymy. Spieramy się i wspieramy, zamykamy i otwieramy, jedni odchodzą inni przychodzą, ale jak się okazuje coś po nas zostanie. Mamy naszą książkę !!!
Ja tylko żałuję, że zabraknie słowa wstępnego napisanego przez wrzos10. Szkoda.
Pozdrawiam
03 Kwi 2013 o 16:51
wrzos10 napisał:
Jeśli zechcesz, to podeślę Ci go na prywatnego maila :). Wkleisz wydruk, i będzie jak znalazł :-)

Bardzo chętnie wkleję :)
Dziękuję
12 Kwi 2013 o 08:07
A ja bardzo cieszę się, że antologia ukaże się bez pierwotnie przewidzianego wstępu. W żaden sposób nie chcę odnosić się do jego zawartości merytorycznej. Nie znam również kulis takiej decyzji, ale ze wszech miar oceniam ją jako w pełni uzasadnioną. Nie wiem jak innym, ale mnie na pewno przez rzeczony wstęp antologia kojarzyłaby się z nieustannymi insynuacjami, intrygami i prowokacjami, a dodać muszę, że na ogół płaskimi, płytkimi, niekiedy nawet prymitywnymi w swojej naturze.
Natomiast w obecnej postaci można będzie spokojnie i bez złych emocji przeczytać i przeżyć zamieszczone utwory.
Co prawda wstęp zaproponowany przez Wydawcę jest chyba zbyt oszczędny, ale była to Jego uprawniona decyzja.
---
Jan Stanisław Jeż
12 Kwi 2013 o 13:17
Bardzo proszę o przeniesienie powyższej dyskusji na priv. Jest do dyspozycji nowe narzędzie do rozmów "na żywo", można sobie nawrzucać do woli, nie przeszkadzając innym:

link

Wszystkie posty mające charakter personalnej kłótni będą stąd kasowane. Żeby było jasne: dotyczy to wszystkich użytkowników, nikt tu nie jest ani prześladowany, ani faworyzowany.
---
strona 1 z 2
12 > »
© 2010-2016 by Creative Media