strona 1 z 2
12 > »
AutorZasady na Publixo - przypomnienie
01 Lut 2016 o 09:43
1. Przypominam, że Publixo jest serwisem literackim, służącym do zamieszczania utworów oraz ich oceniania, z zachowaniem kultury i dobrych obyczajów. Zatem nie jest to miejsce przeznaczone np. do prezentacji swoich poglądów politycznych czy publicznych sporów personalnych.
2. Administrator nie czyta zamieszczanych tekstów (z wyjątkiem pierwszych tekstów nowych użytkowników). Reaguje jedynie na zgłoszenia do kosza. Reakcja nie jest natychmiastowa, ponieważ nie posiadamy pracownika, który przez całą dobę śledziłby wszystkie teksty i wpisy na forum (serwis jest darmowy i bez reklam).
3. Dyskusje i teksty niemające związku z literackim profilem serwisu będą kasowane.
4. Użytkownicy, którzy nie zastosują się do powyższych zasad, będą czasowo blokowani bądź usuwani.
5. Użytkownicy, którym powyższe zasady nie odpowiadają, mogą w dowolnej chwili zgłosić chęć usunięcia konta (wiadomość lub formularz kontaktowy).
---
Uwaga, admin. Kasuje wpisy, zanim zdążycie je wymyślić.
03 Lut 2016 o 20:01
Lotta, z całym szacunkiem. Czytając Twój wpis jestem naprawdę zadziwiony. Można napisać utwór o polityce z zachowaniem bardzo wysokich zasad kultury i dobrych obyczajów, oraz inny - niepolityczny, ale skandaliczny w wymowie i pisaniu, z naruszeniem dobrych obyczajów i/czy zasad kultury, nie mówiąc o innych Przepisach. I ten pierwszy kasujesz, a ten drugi zostawisz?
Co do punktu 2 Twojego wpisu - jest takie przysłowie - jak kota nie ma, myszy tańczą. Nie musisz czytać wszystkich autorów, wystarczy dwóch, trzech, o których kasowanie ich tekstów dostajesz wiadomość.
Piszę to, bo naprawdę zależy mi aby atmosfera tu była inna.
Z poważaniem.
---
kaska137
03 Lut 2016 o 21:02
kaska137 napisał:
Można napisać utwór o polityce z zachowaniem bardzo wysokich zasad kultury i dobrych obyczajów, oraz inny - niepolityczny, ale skandaliczny w wymowie i pisaniu, z naruszeniem dobrych obyczajów i/czy zasad kultury, nie mówiąc o innych Przepisach. I ten pierwszy kasujesz, a ten drugi zostawisz?

Oba skasuję.
Obojętnie, czy ktoś dane ugrupowanie będzie wulgarnie mieszał z błotem czy wyrafinowanym językiem wychwalał pod niebiosa, efekt jest ten sam: wyraźne manifestowanie swoich poglądów politycznych. Nie do tego przewidziano Publixo.
---
03 Lut 2016 o 21:41
W przypadku odwoływania się do cudzych tekstów proszę do nich linkować, nie przeklejać.
---
03 Lut 2016 o 21:46
Dziękuję.
---
kaska137
04 Lut 2016 o 09:14
Jeśli coś jest adresowane de facto do mnie, proszę pisać na prywatne wiadomości, nie na forum.
To samo dotyczy tekstów do skasowania: do kosza z nimi, nie na forum. Nie przeklejamy tu również komentarzy spod utworów.
Zgłoszenie do kosza oczywiście nie gwarantuje wyrzucenia, to już moja decyzja. Podstawą usunięcia nie może być tylko i wyłącznie "bo jednej osobie się nie podoba".
---
24 Mar 2016 o 13:14
Może trzeba znowu przypomnieć, że nie jest to miejsce do prezentacji poglądów politycznych. Zwłaszcza teksty Rozara są bardzo dobitne i obraźliwe dla ludzi o innych poglądach.
Lotto, nic się nie zmienia, tylko ludzie się wykruszają.
25 Mar 2016 o 11:20
lilly napisał:
Może trzeba znowu przypomnieć, że nie jest to miejsce do prezentacji poglądów politycznych. Zwłaszcza teksty Rozara są bardzo dobitne i obraźliwe dla ludzi o innych poglądach.
Lotto, nic się nie zmienia, tylko ludzie się wykruszają.

Teksty Rozara nie są teraz polityczne a patriotyczne! Rozar miewa wprawdzie kłopoty z ortografią oraz - czasami - zanadto jest bezkompromisowy. Takim też był jenerał Kazimierz Pułaski - Konfederata Barski - Bohater Stanów Zjednoczonych, który również pisywał "rozaropodobne", w staropolskim duchu, strofy ;)
Rozar ma prawo się nie podobać tak jak nie spodobał mi się kiedyś Twój wiersz "Wraca nowe", natomiast i w chwili obecnej jeżeli dokładnie rozejrzymy się po Portalu, to również nie mniej interesującego sobie przeczytamy! Na przykład o Prezesie i kotce cesarzowej :p

Dzięki Bogu swoje teksty tu akurat sobie odpuściłam. Na innych Portalach, gdzie się udzielam, ci różnorako myślący osobliwie w tak kolącej Cię kwestii z perspektywy "własnej" przegranej gardełek sobie nie przegryzają :p. Jedynie stale oraz wciąż bulgoce na PubliXo...
---
Hellsichtige [Jasnowidząca]
14 Maj 2016 o 09:36
Człowiek to dosyć dziwna natura
chociaż piękna u niego postura
i torsik
i głosik
lecz to za mało gdy ginie kultura
---
ludzi poznawaj według paraboli, nie hiperboli
14 Maj 2016 o 09:37
burak napisał:
Człowiek to dosyć dziwna natura
chociaż piękna u niego postura
i torsik
i głosik
lecz to za małog gdy ginie kultura
---
14 Maj 2016 o 09:38
Przepraszam. Proszę o usunięcie drugiego wpisu. Poznaję to forum, niestety nie można edytować własnego wpisu - stąd ten drugi
---
14 Paź 2016 o 13:25
lotta napisał:
1. Przypominam, że Publixo jest serwisem literackim, służącym do zamieszczania utworów oraz ich oceniania, z zachowaniem kultury i dobrych obyczajów. Zatem nie jest to miejsce przeznaczone np. do prezentacji swoich poglądów politycznych czy publicznych sporów personalnych.
2. Administrator nie czyta zamieszczanych tekstów (z wyjątkiem pierwszych tekstów nowych użytkowników). Reaguje jedynie na zgłoszenia do kosza. Reakcja nie jest natychmiastowa, ponieważ nie posiadamy pracownika, który przez całą dobę śledziłby wszystkie teksty i wpisy na forum (serwis jest darmowy i bez reklam).
3. Dyskusje i teksty niemające związku z literackim profilem serwisu będą kasowane.
4. Użytkownicy, którzy nie zastosują się do powyższych zasad, będą czasowo blokowani bądź usuwani.
5. Użytkownicy, którym powyższe zasady nie odpowiadają, mogą w dowolnej chwili zgłosić chęć usunięcia konta (wiadomość lub formularz kontaktowy).

Miało, cholera, nie być tej polityki, a tu co?

link

Chorym na nienawiść proponuję "Sanatorium pod klepsydrą" [vide Bruno Schulz) oraz pisanie oraz publikowanie tzw. wierszy, które winni przyklejać na odrzwiach budynków użyteczności publicznej typu toi-toi.
---
14 Paź 2016 o 14:51
Konsekwentnie staram się wywalać wszelką politykę i przytyki, ale warunek: proszę o konkrety w uzasadnieniu. Nie będę przyjmować zgłoszeń o treści w stylu "obrażanie x" czy "polityczne bzdury" bez wytłumaczenia, po czym dana osoba jest w utworze rozpoznawalna (użytkownik bądź jakakolwiek inna postać).

I proszę nie zgłaszać po 50 razy jednego utworu do kosza. Raz wystarczy.
---
14 Paź 2016 o 16:10
lotta napisał:
Konsekwentnie staram się wywalać wszelką politykę i przytyki, ale warunek: proszę o konkrety w uzasadnieniu. Nie będę przyjmować zgłoszeń o treści w stylu "obrażanie x" czy "polityczne bzdury" bez wytłumaczenia, po czym dana osoba jest w utworze rozpoznawalna (użytkownik bądź jakakolwiek inna postać).

I proszę nie zgłaszać po 50 razy jednego utworu do kosza. Raz wystarczy.

Przykładowo: vice minister - Bartosz [etc.] - "...hawki".

Tak, obraża, ponieważ według demokratycznych reguł głosowałam na jedną z tych Osób, która (u)konstytuowała obecny rząd, natomiast ja - wyborca - mam niezbywalne - Konstytucją zagwarantowane - prawo.

Nie wchodzę w polityczne sympatie innych użytkowników, ale od momentu, kiedy od kwietnia 2013 roku rozpoczęła się na Portalu polityczno-religijna "jatka", to nie zawsze jestem w stanie usiedzieć cicho.

Jeżeli Admin nie reaguje na określone sugestie, to i też podobnie będę zgłaszać swój protest nawet po sto razy z rzędu.

Przecież polityki miało tu nie być, gdy tymczasem minimalna "grupka i kupka użytkowników" stale oraz wciąż gra w tego samego durnia :]

Z wyrazami szacunku ;)
---
15 Paź 2016 o 15:41
befana_di_campi napisał:
Jeżeli Admin nie reaguje na określone sugestie, to i też podobnie będę zgłaszać swój protest nawet po sto razy z rzędu.

To mi zwyczajnie utrudnia pracę i robi bałagan w systemie od strony administratora.

I odpowiadając na insynuacje niektórych użytkowników: portal nie sympatyzuje z żadną opcją polityczną. Wręcz przeciwnie: nie życzymy sobie wyglądać jak czyjakolwiek tuba propagandowa. Kasowany jest przykładowo zarówno Rozar, jak i Janko, obaj mogą potwierdzić (o ile możliwa jest sytuacja, że ten jeden raz będą w jakimś punkcie się zgadzać...)
---
16 Paź 2016 o 13:33
Może to nierealne, ale czy nie można by dla "politycznych fanów" uruchomić oddzielnego podportalu politycznego i niechby się wyżywali...? Po co biedacy mają się stresować zakazem, czy choćby tylko ograniczeniami?
---
Alf
16 Paź 2016 o 16:37
a200640 napisał:
Może to nierealne, ale czy nie można by dla "politycznych fanów" uruchomić oddzielnego podportalu politycznego i niechby się wyżywali...? Po co biedacy mają się stresować zakazem, czy choćby tylko ograniczeniami?

Alfie, nic z tego! Też proponowałam, lecz nie. Niczym te bulteriery bez krztyny wyobraźni za to z rymowaniem w w odcisku na małym palcu (u nogi) wracać będą niczym to upierdliwe... zaparcie. Ich nie poruszy nawet rycynus, którego ewentualny nadmiar mógłby spowodować... odwodnienie.
Dlatego, tu dopowiem socjalistycznie: ORMO czuwa, ORMO nie śpi,
ewentualnie melodyjniej:

"Gdzieś daleko za mgłą, / Jest rodzinny mój dom, / Jest daleka wieś, / Hen daleko gdzieś... :-)

gdy ja - wówczas sześcioletnia lnianowłosa dziewusia - o jakże marzyłam, aby znaleźć się w mocarnych objęciach pogranicznika...

Najserdeczniej :)))
---
17 Paź 2016 o 05:19
Lotto, zgadzam się, chyba właśnie wczoraj usunięte zostały moje trzy teksty.
A pomysł utworzenia enklawy, czyli swoistego getta, jest rewelacyjny, mimo że nieoryginalny. Rozwijając tę genialną myśl, proponuję tytułem eksperymentu utworzyć takie swoiste getto dla duetu lub tercetu egzorcystycznego. Tam dopiero dominowałaby prawdziwie piękna, zaściankowa polszczyzna.
A tak na marginesie, to w pełni rozumiem pograniczników.
---
Jan Stanisław Jeż
17 Paź 2016 o 11:02
janko napisał:
Lotto, zgadzam się, chyba właśnie wczoraj usunięte zostały moje trzy teksty.
A pomysł utworzenia enklawy, czyli swoistego getta, jest rewelacyjny, mimo że nieoryginalny. Rozwijając tę genialną myśl, proponuję tytułem eksperymentu utworzyć takie swoiste getto dla duetu lub tercetu egzorcystycznego. Tam dopiero dominowałaby prawdziwie piękna, zaściankowa polszczyzna.
A tak na marginesie, to w pełni rozumiem pograniczników.

"... piękna, zaściankowa polszczyzna..." :-))) No, nie! Większa pochwała nie mogła mnie spotkać!... Bo i "Pan Tadeusz", i "Nad Niemnem", i Słowacki ("Balladyna"), i Lenartowicz, i Syrokomla... I także egzorcyzujący Konrada Ksiądz Piotr po Wielkiej Improwizacji. Zresztą od samych "Dziadów" rozpoczęły się też wydarzenia marcowe w 1968 roku...
Dobrze się mówi, że proroctwa i prawdy wypowiadane są przez (niby) przypadek ;-)))
---
22 Paź 2016 o 00:06
Lotto, czy wyjaśniła się w jakiś sposób sprawa befany? W końcu oskarżyła tu ona któregoś z użytkowników o kradzież hasła i podszywanie się pod nią, co raczej nie jest jakąś błahostką i przydałoby się, żeby administracja portalu się wypowiedziała na ten temat i wyciągnęła odpowiednie konsekwencje - jeśli to prawda, wobec tego użytkownika, a jeśli nie - wobec befany za fałszywe oskarżenia.
strona 1 z 2
12 > »
© 2010-2016 by Creative Media