strona 4 z 4
« < 1234
AutorPod rozwagę zarówno admince LOTTA, jak i wszystkich użytkowników.
[...] 
06 Mar 2018 o 04:27
Przypomnę tutaj wszystkim zainteresowanym, że temat mojego przecież postu dotyczy zasadności stosowania ocen pod publikacjami. W dużym skrócie - jestem zdecydowanym przeciwnikiem ich dalszego stosowania. Winno zostać natomiast komentowanie, merytorycznie odnoszące się do publikowanego tematu. Inne - offtopowe treści zawarte w komentarzach - winny być natychmiast kasowane (po zgłoszeniu przez autora publikacji), a recydywista od takich treści ukarany. Uzasadnienie dla mojej postawy w poprzednich komentarzach.
---
Honoru nie wystarczy zadeklarować, podlega on udowodnieniu w sytuacji, która pozwala na weryfikację według norm moralnych danej społeczności.
(z sieci)
06 Mar 2018 o 13:59
link

Wystarczy tylko poszperać po Forum.
---
Hellsichtige [Jasnowidząca]
[...] 
06 Mar 2018 o 16:23
Wszelkie blokady i kasowania są istotą publixowej profilaktyki. Przecież ta takie proste!
---
Jan Stanisław Jeż
07 Mar 2018 o 05:47
- jesteś przecież wybitnym przedstawicielem i wykonawcą tego właśnie kierunku myślenia.
---
Honoru nie wystarczy zadeklarować, podlega on udowodnieniu w sytuacji, która pozwala na weryfikację według norm moralnych danej społeczności.
(z sieci)
07 Mar 2018 o 06:13
Tylko dla znikomej ilości uczniów oceny stanowią pewną wartość, wpływającą na ich samopoczucie. Większość traktuje je jako przepustkę do następnej klasy.
---
(z sieci)
07 Mar 2018 o 12:20
Może jakiś kompromis?
Skoro Publixo oceny publikacji proponuje i zmian żadnych nie przewiduje, to warto zawrzeć kompromis.
Użytkownicy, którzy czują się kompetentni, aby oceniać, niechaj to czynią. Ci, którzy nie czyją się kompetentni i chętnie komentują, niechaj to czynią.
Bez stwarzania nieprzyjemnych sytuacji.
Pozdrowienia i udanych kompromisów życzę...
---
(z sieci)
07 Mar 2018 o 12:34
Aurora - Ty chyba nie do końca rozumiesz offtopowej strony publixo. Przecież ja tutaj się niczego nie domagam!!!
A i tak nie miałbym szans, jako zwykły użytkownik. Administrator(ka) zrobi tak, jak będzie uważać za stosowne.
Ja jedynie wprowadzam temat mnie interesujący, licząc na jakiś odzew (dyskusję).
I tylko tyle - więc po co to "aj... waj"...???
---
(z sieci)
07 Mar 2018 o 13:17
musbron1945,
rozumiem doskonale.
Temat ciekawy i dlatego napisałam swoją opinię.
Nie twierdzę, że się czegoś domagasz, absolutnie.
Napisałam jedynie, co o tym myślę. Nie oceniam również, bo nie czuję się kompetentna, ale chętnie komentuję.
Ci, którzy potrafią oceniać, niechaj to czynią.
"aj... waj"???
Ależ musbronusie, nic podobnego:)
To po prostu mój głos w temacie, przecież mamy demokrację.
Chyba nikt z nas nie ma wpływu na jakiekolwiek zmiany, dlatego możemy sobie tylko podyskutować.
---
(z sieci)
07 Mar 2018 o 13:41
musbron,
nie tkwie w żadnej utopijnej mrzonce, nie oceniłam do tej pory nikogo, a jestem tu od lipca. Nie zrobiłam tego, bo nie znam zasad oceniania i tym samym nie jestem kompetentna.
Wróć do moich komentarzy na 2 stronie z 01.03 i 02.03. tam wyjaśniłam swój pogląd. Nie chcę zmieniać zachowania dorosłych ludzi, nie mam do tego prawa. Każdy niech tak się zachowuje, jak uważa za stosowne i fair.
Postanowiłam tu napisać, bo temat warty dyskusji, ale jesli moje wyraźne poglady, nie są odpowiednio rozumiane, to chyba nie ma sensu, abym się powtarzała.
W utopijnej mrzonce nigdy nie tkwie...:)
---
(z sieci)
07 Mar 2018 o 19:44
- to jest nie tylko śmieszne - ale i niepoważne - kiedy to szanowna administracja usuwa nam komentarze, pozostawiając jednak odpowiedzi na nie.
Ni w pięć, ni w dziewięć...
---
(z sieci)
07 Mar 2018 o 21:30
Jak to wspaniale żyć z dala od kochających się rodaków.
A swoją droga, wszyscy chyba tutaj są rencistami, przecież czas to pieniądz.
---
Errare humanum est in errore perseverare stultum.
[...] 
08 Mar 2018 o 06:15
- ciekaw jestem, dokąd to offtopowcy będą mieli możliwość zakłócać swoimi - niemerytorycznymi komentarzami - publikacje innych użytkowników.
---
(z sieci)
strona 4 z 4
« < 1234
© 2010-2016 by Creative Media