Autor | Z przeznaczeniem dla tych, którzy mniemają, że ... |
/konto usunięte/ | [...] | |
| 18 Paź 2018 o 07:48 Arsene - kończę tutaj z tobą dyskusję, bowiem doskonale widzę, że każda twoja wypowiedź pod moimi tekstami niesie z sobą zalążek prowokacji. Prowokacja zaś - to twoja jedyna i coraz bardziej doskonalona broń - przeciwko wszelkim objawom obnażania prawdziwej twarzy dzisiejszych władz - świeckich, jak i kościelnych. W przypadku portali internetowych ma ona posłużyć jako środek prowadzący do jedynego celu - usunięcia zarówno tekstu, jak i jego autora z forum. . EOT .--- bronmus45 / trotsiga | |
| 18 Paź 2018 o 09:48 Arsene napisał: ja też kończę bo niektórych krótkowidzów nie przekonam ,że muszą kupić sobie okulary EOT
Arsene, czy ty przypadkiem nie przebywasz w jakimś innym świecie, Telewizji Trwam, Kurskiego, albo Radia Maryja? Przychodzi mi nawet na okoliczność biblijny cytat. Dam Ci jeden tylko przykład. Edukację od siódmego, a nie szóstego roku życia wprowadzono pod presją KK. Dlaczego? Otóż zgodnie z Kodeksem Prawa Kanonicznego, Kan. 97 - § 2, dziecko poniżej siedmiu lat nie posiada rozumu. Jak bezrozumnego uczyć religii i brać za to kasę? Krok po kroku prawo świeckie ma podlegać inflacji i być wypierane przez kościelne, bo to jak z pieniądzem. Ten zły jest w mojej kieszeni, a ten dobry na tacy. | |
| 18 Paź 2018 o 10:28 Arsene napisał: Pojęcie "rozumu" nie zostało zdefiniowane w tymże kodeksie, a powinno być, jak każde pojęcie w każdym akcie prawnym który się na coś powołuje. Ograniczyłeś się do powtórzenia tego, co napisałem a można domniemywać, że tutaj prawie wszyscy są "posiadajacymi zdolność czytania" (i rozumienia tego, co czytają). | |
| 18 Paź 2018 o 11:14 Zwał jak zwał, jednak księża traktują ludzi jak stado tępych baranów.--- Czarownica ;) | |
| 18 Paź 2018 o 17:35 ~
~--- bronmus45 / trotsiga | |