Go to commentsHaiku (pomieszczenia)
Author
Genrepoetry
Formepigram / limerick
Date added2024-10-13
Linguistic correctness
Text quality
Views82

***(sklep)


w szklanej witrynie

zastygła twarz człowieka

pachnie cynamon


***(klasztor)


opasłe mury

antychryst pod latarnią

śmierć bibliotece


  Contents of volume
Comments (7)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Pierwszy tekst - ciekawy i zgodny z zasadami haiku.
Natomiast drugi - jedynie ilością sylab przypomina klasykę gatunku - sam tekst nijak nie pasuje do niej.
Osobiście nie wystawiam ocen - nie czuję się bowiem upoważnionym do takich zachowań.
avatar
Of course Dobromir:)
Może zatem spróbujesz odgadnąć co się za tym kryje?
avatar
Tytuł zbioru mówi:

haikowate, limerykowate i inne tym podobne zagadki
avatar
Upominam cię po raz drugi, abyś sobie darował wycieczki personalne. Dotarło?
avatar
W obu przypadkach tytuły wprowadzają w temat.
avatar
Pomieszczenia
/sklep, klasztor, gabinet, alkowa, cela etc./
kapitalna,
dla literackich eksperymentów
wprost nieskończona
przestrzeń liryczna
avatar
Optymisto, bez dwóch zdań.

Emilio, to prawda.
© 2010-2016 by Creative Media