Temat: Moje pokonkursowe refleksje (2) (35)
29 Sty 2013 o 20:11
"fajne przeżycia.:/-/"

Zycie, jest rzeczywiscie przewrotne.
Życie, jest rzeczywiscie fikołajkowe

fajne przeżycia.:?
az trudno uwierzyc
29 Sty 2013 o 18:12
luciusannaeusmartin napisał:
Droga Lilly,

pozytywne komentarze są zawsze przyjemnym odzewem,
ale nie przeceniałbym ich wartości. Osobiście, wystarcza mi popularność wyrażająca się ilością kliknięć.

Przed dwoma dniami otrzymałem na YouTube długą, prywatną wiadomość z Indii. Osoba, która nie ma pojęcia o języku polskim, odnajduje w moich filmowo-dźwiękowych odsłonach więcej, niż cała rzesza komentujących na Publixo.

Powiem Ci szczerze, to jedno jedyne (fantastyczne zresztą) echo przesłoniło wszelkie polskie komentarze.

Mnie nie tyle chodzi o wygrzewanie się w komplementach, co o uczucie, że ktoś przeczytał i miał jakieś konkretne myśli, skojarzenia, coś ze mną wspólnego. Kiedy mój tekst idzie w świat, to chciałabym wiedzieć, jakie są jego losy w wirtualnej przestrzeni, a to oznacza reakcję. Ale oczywiście już na nic nie mam wpływu.
Cieszę się, że masz takie fajne przeżycia.:)
Temat: wymyślamy tytuł antologii - zabawa pokonkursowa (90)
29 Sty 2013 o 18:09
Jeśli utworów w wersji papierowej będzie 21, to może
"Oczko" lub "Oczko PubliXo" :)
29 Sty 2013 o 17:00
ciekawe.
ani be, ani kukuryku,
a przeslonil cala Naszą, albo raczej Waszą rzeszę...
nieprawdopodobne.
prosze Pana,
a jakim językiem... żescie gaworzyli, na tym Ju Tub?
hinduskim?
29 Sty 2013 o 14:49
Antologia - nie demagogia.
Temat: O poprawności językowej ciąg dalszy (9)
29 Sty 2013 o 14:27
janko napisał:
Popieram również stanowisku lilly, że jeżeli są jednak oceny wyrażane cyframi, to każdą oceną niższą niż bezbłędną należałoby uzasadnić.

W pierwszej chwili wydawało się to nam (tzn. prowadzącym portal) świetnym pomysłem. Ale skutkiem może być wysyp ocen "bezbłędnych", skoro będą one jedynymi, których nie trzeba uzasadniać.
Dlatego każda koncepcja musi się "odleżeć", zanim ją wprowadzimy.
29 Sty 2013 o 14:17
Droga Lilly,

pozytywne komentarze są zawsze przyjemnym odzewem,
ale nie przeceniałbym ich wartości. Osobiście, wystarcza mi popularność wyrażająca się ilością kliknięć.

Przed dwoma dniami otrzymałem na YouTube długą, prywatną wiadomość z Indii. Osoba, która nie ma pojęcia o języku polskim, odnajduje w moich filmowo-dźwiękowych odsłonach więcej, niż cała rzesza komentujących na Publixo.

Powiem Ci szczerze, to jedno jedyne (fantastyczne zresztą) echo przesłoniło wszelkie polskie komentarze.
29 Sty 2013 o 10:27
"Ze skrawków życia poskładane"
29 Sty 2013 o 07:52
lilly napisał:
A czy będą w antologii też opowiadania z konkursu "Mocne postanowienie"?

Zgodnie z regulaminem do publikacji wchodzi tylko I miejsce tamtego konkursu. Ale II i III będzie jako bonus w wersji elektronicznej antologii. Miało być pierwotnie w @tramencie, ale wydawanie tego jest chwilowo zawieszone.
28 Sty 2013 o 22:27
Mnie wydaje się intersująca propozycja Wojtka "Dwadzieścia stron świata" - budzi ciekawość, bo wszyscy raczej liczą się z czterema stronami, a dwadzieścia otwiera przestrzeń. Nawiązanie do ilości tekstów w pokonkursowej antologii udane.
28 Sty 2013 o 19:07
"Perły PubliXo"
28 Sty 2013 o 18:06
Propozycja Medicus "Tęczowe korale" wydaje mi się bardzo trafny.
28 Sty 2013 o 17:44
A czy będą w antologii też opowiadania z konkursu "Mocne postanowienie"? Z tego, co pomiętam, miała być wspólna antologia.
28 Sty 2013 o 17:27
"Dwadzieścia stron świata"
28 Sty 2013 o 15:21
1."Tęczowe korale" - bo z dwudziestu koralików, każdy w innym kolorze;
2."Papiery wartościowe - bo tak;
3."Patchwork z zamyśleń" - bo mi się poetycka dusza uaktywniła.
28 Sty 2013 o 14:54
Tytuł "Antologia pokonkursowa 2010-2012" jest, delikatnie mówiąc, mało przyciągający czytelnika. To będzie publikacja dostępna dla szerszego grona, a nie tylko pamiątkowy tomik do postawienia na półce przez laureata konkursu.
28 Sty 2013 o 11:51
a może tytuł wiersza - "jesteś człowiekiem" ? :)
28 Sty 2013 o 11:30
Zestawienie utworów wybranych do antologii:

link
28 Sty 2013 o 11:26
Mamy dla Was poważne zadanie. Nasza pokonkursowa antologia potrzebuje tytułu! Nie jest to proste - spiąć wspólną klamrą 10 opowiadań i 10 wierszy o różnorodnej tematyce, ale przecież inwencja PubliXowiczów na pewno nie ma granic. Może to być tytuł nawiązujący do zawartości tomiku lub też w jakiś sposób powiązany z faktem, że oto chcemy pokazać światu nowych, debiutujących autorów.

Proszę o podawanie propozycji w tym wątku na forum. Wygra nich tytuł, który najbardziej spodoba się laureatom konkursu. Dla pomysłodawcy zwycięskiego tytułu będzie oczywiście nagroda - ezgemplarz pokonkursowej antologii. Zapraszam do zabawy!

Na razie proszę tylko o zgłoszenia - do 17 lutego. Dyskusję o propozycjach rozpoczniemy po tym terminie.
27 Sty 2013 o 20:45
A moje pokonkursowe refleksje są dzisiaj innego rodzaju. Ktoś kliknął na moje stare opowiadanie "Cezar, potomek Dropsa". Kliknięć opowiadanie ma naprawdę sporo, dobrze ponad 300. Ciągle czuję się zaszczycona, że wygrało konkurs "Mocne postanowienie". Jednocześnie nie mogę się nadziwić, że są tylko dwa komentarze. Nie wiem, czy mnie to bardziej dziwi, czy śmieszy... Co prawda to już stare dzieje, ale przypadek chyba rzadki.
© 2010-2016 by Creative Media