Temat: Interpunkcja w poezji (14) | |
13 Wrz 2012 o 22:51 marcin23 dni temu o 17:06 Anelehd, jestem pełen podziwu dla Twojej odwagi.Krytykować kogoś, kto jest nieomylny:)) --- ha ha ha.ok? to mój skrót myślowy. pisząc "odważny" w takim i samym środku - Wianuszka adoracyjnego? to Ty jesteś raczej herosem. aha a jeżeli o Twego przedmówce idzie, to miewa się on doskonale. | |
13 Wrz 2012 o 15:32 "w żadnym wypadku nie uważam się za poetkę. Jedynie posiadam ciut - od pozostałych - rozbudowaną wrażliwość."Doskonale ujęte wrzos10, czuję identycznie. | |
/konto usunięte/ | 13 Wrz 2012 o 11:10 A ja, z uporem maniaka, przecinkuję i kropkuję. Z różnym skutkiem. Gdybym poetką była, to bym się nie stresowała, a że jestem amatorką w najczystszej postaci, to kombinuję. I jeszcze taki drobiazg, drobiażdżek właściwie: w doskonałej poezji Wrzosa interpunkcja może być dowolna i to nie razi, nie przeszkadza, w próbach warsztatowych lepiej zadbać o formę. Albo zrezygnować z interpunkcji jak Martin czy Chriss. Trolle są poza zasięgiem mojej wiedzy z zakresu psychologii klinicznej i psychiatrii. To problem raczej dla socjologów. Ja odpuszczam. A norweskie przynajmniej bywają sympatyczne. |
12 Wrz 2012 o 23:16 Droga wrzos10,gdybym w tak elegancki sposób potrafił, porównać poezję z malarstwem, prawdopodobnie pozostałbym przy swojej kulejącej interpunkcji. Uległem, poddałem się, ja Kot w Butach (: Toteż szkoda Twojego atramentu i argumentów. Ubawiłaś mnie trollkiem, doskonałe :) Uwielbiam te norweskie :) | |
11 Wrz 2012 o 17:06 Anelehd, jestem pełen podziwu dla Twojej odwagi.Krytykować kogoś, kto jest nieomylny:)) | |
Temat: Czego aktualnie słuchasz? (34) | |
01 Wrz 2012 o 10:37 Kevin Kern "I Am Always Right Here" | |
Temat: kto jest dla was literackim wzorem (15) | |
31 Sie 2012 o 13:00 annapelka1 14 Sie 2011 o 19:59 "A po za tym czuję, że żyje we mnie TO COŚ i jestem jakby jego narzędziem..." ps. chociaż... kto wie, czy... ??? ale... co za dużo, to niezdrowo | |
31 Sie 2012 o 12:56 najwspanialsze Zdanie Światamruczol 21 Mar 2012 o 12:37 "Mam ambicje na szczerą radość odbiorcy..." | |
31 Sie 2012 o 12:13 winno byc tez,"recepcji ???" a to? psze Pani, co to? | |
31 Sie 2012 o 12:12 "recepcji ???"a to? to też było wcześniej akcentowane i zaznaczane? | |
31 Sie 2012 o 10:53 albercik7 napisał: Dorwałem właśnie płytę Raphaela Cendo "Furia" polecam miłośnikom muzyki współczesnej, można odlecieć. No zapowiada się intrygująco. | |
30 Sie 2012 o 14:17 Dorwałem właśnie płytę Raphaela Cendo "Furia" polecam miłośnikom muzyki współczesnej, można odlecieć. | |
Temat: kto jest dla was literackim wzorem (15) | |
30 Sie 2012 o 09:39 Wzorów jako takich nie mam, ale podoba mi się styl Paula Coelhy czy też Lara Adrian. U Paula podoba mi się jego sposób w jaki dociera do czytelnika oraz to jak pięknie pisze o życiu. Lara natomiast pisze barwnie, co uruchamia moją wyobraźnie. Za to ich tak podziwiam, niestety nie wiem na kim oni sami się wzorowali zaczynając pisać. | |
29 Sie 2012 o 02:59 izunia napisał: Aktualnie w tle Andreas Vollenweider i płyta "Down to the Moon". Generalnie rzecz biorąc preferuję muzykę instrumentalną. Vollenweider to bez wątpienia mistrz w swojej konkurencji. Jego najlepsze utwory dorównują klasyce. Godne podkreślenia wobec miałkości znacznejj części muzyki kierowanej do 'tej' właśnie publiczności. | |
27 Sie 2012 o 23:53 ciekawe,ale.... w 3 od końca Linijce... Powtarzam: sam utwór podobać się musi, ??? brakuje... "nie" !!!!! | |
Temat: Przedstawię się i ja (3) | |
25 Sie 2012 o 13:58 Podparta o ścianę z laptopem na udach, brzegiem wrzynającym się w kolana, witam Was serdecznie wszystkich! A u lewego boku spoczywa czekolada - niezbędny element życia 22-letniej istoty, co to kroki pierwsze w świat twórczości literackiej postawiła wraz z rozwinięciem umiejętności pisania. Szuflada przeznaczona na dzieła zionie pustką, niestety. Jednakże w głowie bezmiar słów niewypowiedzianych, światów niestworzonych, historii na papier jeszcze nie przelanych. Ale, ale! Na wszystko przyjdzie czas! A w momencie, gdy przed oczami i w snach pojawia się tajemnicza mgiełka marzeń nierealnych, najlepszym rozwiązaniem jest, zda się, przenieść je na papier (tudzież "papier"), by żyć w rzeczywistości i, by nierzeczywistość z czasem rzeczywistości owej nie przesłoniła. Tak więc, kiedy już odwagi, którą zbierałam przez lat kilka z każdym krokiem postawionym na krętej drodze, pełen kosz dzierżę w dłoni, zacznę tworzyć. Z nadzieją. I pozdrawiam:) | |
Temat: Do lea53 (4) | |
25 Sie 2012 o 13:32 Ja także się z tym zgadzam, po prostu to jest zwykła złośliwość. W moich taksach, gdzie nie ma przecinków, a tekst specjalnie do banie nie był, szanowny użytkownik wstawił 1/1. Pytanie tylko, dlaczego użytkownik to robi? | |
Temat: Kilka zasad dot. pisania dialogów (4) | |
25 Sie 2012 o 13:18 Dzięki za lekcje, bo zawsze miałam z tym problem. Nie zauważyłam aby w szkole tłumaczyli interpunkcję w dialogu,albo przegapiłam te lekcję? :) No i pomyśleć z czym wychodzimy ze szkoły :) | |
Temat: literackie loginy (10) | |
25 Sie 2012 o 13:03 Mój login "vailet" wziął się ze źle przeczytanego tytułu filmu "Ultraviolet" jak byłam młodsza i tak już zostało :) | |
Temat: Zapytam, odpowiem szczerze (98) | |
25 Sie 2012 o 12:57 Do pytania, co bym zmieniła, to odpowiem, że porządek w mojej głowie :) hehe Pytanie: Gdy kupujesz ubrania, to modne czy wygodne? |