Autor'moja muzyka'
01 Wrz 2018 o 19:53
Pozdrawiam, Auroro :)

chociaż nie jestem poetką :)

Lubię tę piosenkę Marka Grechuty.
01 Wrz 2018 o 22:11
Piórko,
ja też nie jestem poetką:)
Ale muza fajna, prawda?
Również pozdrawiam.

To coś o oczach...:))

link
01 Wrz 2018 o 22:55
link

link

link

odrobina nostalgii...:)
02 Wrz 2018 o 15:21
Niedzielne, poranne, letnie pozdrowienia...:)

link

link

link
02 Wrz 2018 o 17:05
Wszystkim, którzy posiadają własne zdanie i potrafią je odważnie wyrazić. Wszystkim, którzy z racji odważnego charakteru i odmiennego poglądu, nie pasujacego do opinii struktury grupy, są krytykowni jako przeciwnicy i niegodni rozmówcy. Tym, którym grozi się konsekwencjami z racji odmiennego zdania.

PS. Z cyklu: "Obserwacje relacji na portalach społecznościowych"

Mającym władzę* nad innymi.
"Nie zgadzam się z tobą, ale zawsze bronił będę twego prawa do posiadania własnego zdania."
François-Marie Arouet (Voltaire)

link
02 Wrz 2018 o 21:02
Nie chcę abyś był kryształem, bo mogłabym podczas polerowania Ciebie potłuc:)
Nie chcę, abyś był złotym pierścionkiem, bo czasami leżą w zamkniętej szkatułce i po pewnym czasie przestają się podobać.
Nie chcę, abyś był perfekcyjny, bo to niemożliwe i nienaturalne.
Nie chcę, abyś był aktorem, kochającym tylko piękne role.
Chcę, abyś wiedział, że nie jestem kryształem:)
Nie jestem złotym pierścionkiem i nie jestem perfekcyjna, bo to przecież nienaturalne i niemożliwe.
Kochanie, ja śmieję się wtedy, kiedy lubię i płaczę, kiedy jestem wzruszona. Denerwuję się czasami, a wiesz, nawet krzyczę:)
Kiedyś napiszę do Ciebie list, a w nim...o nas.
O tym, jak cudownie, że nie jesteśmy kryształami, złotem,że potrafimy śmiać się bez powodu i zawsze możemy na siebie liczyć.
Kiedyś napiszę...obiecuję:)
A.W.

link
02 Wrz 2018 o 22:52
"Spot­ka­nie dwóch oso­bowości przy­pomi­na kon­takt dwóch sub­stan­cji che­micznych: jeżeli nastąpi ja­kakol­wiek reak­cja, obie ule­gają zmianie."
C.G.J.

Jeśli owe substancje chemiczne idealnie do siebie pasują, nastepuje reakcja i zmiana pozytywna, czyli przyjaźń, ciekawa znajomość,albo miłość.
Jeśli natomiast, owe reakcje chemiczne, do siebie nie pasują, z racji preferowania innych wartości, różnic charakteru, to warto pomyśleć nad przyczyną. Z godnością zaakceptować, te, jakże często występujące w naszym życiu niezgodności interesów i dysproporcje charakterów.

link
03 Wrz 2018 o 20:45
Auroro, na uśmiech :)

Kabaret Neo-Nówka- Niebo

link

:D
03 Wrz 2018 o 22:41
Piórko,
fajny ten kabaret, dzięki za uśmiech:)))

Dziś miałam stresujący dzień w pracy, to przed snem uśmiech wskazany:)

link

link

Przypomniały mi się te fajne filmy:))

I jeszcze coś "nostalgicznego" z miłym wspomnieniem wesołych ludzi:)

link
03 Wrz 2018 o 23:33
Więcej uśmiechu i mniej złości...ponieważ charyzma jest zdrowsza i stymuluje endorfiny:)

link
04 Wrz 2018 o 12:30
"Przez brak gwoździa koń stracił podkowę,
Przez brak podkowy przepadł koń,
Przez brak konia przegrano bitwę,
Przez bitwę przegrano królestwo.
A wszystko przez brak gwoździa w podkowie"

"Jakie to dziwne, że kiedy człowiek nosi w sercu jakąś własną tajemną teorię, do której właściwie nie chce się przyznać, a usłyszy ją z ust kogoś innego, z pasją jej zaprzecza."

"Zabójstwo pozostaje zabójstwem bez względu na to, czy je popełniono wczoraj, czy przed szesnastu laty."

"-A z resztą, co to obchodzi Jappa? Zawsze był nietaktowny, ordynarny i zupełnie pozbawiony poczucia humoru. Gotów się śmiać, gdy ktoś wyciągnie spod faceta
krzesło, na którym siada.
-Z tego śmiałoby się bardzo wiele osób.
-A przecież to idiotyzm!
-Niewątpliwie. Zwłaszcza z punktu widzenia człowieka, który ma zamiar usiąść."

"Ludzie nie darzą zbyt wielkim zaufaniem osoby, która miała do czynienia z sędzią śledczym, nawet gdy została uniewinniona!"
:)

"Wie pan, jak to bywa z ludźmi zazwyczaj opanowanymi... Gdy ich coś zirytuje, stają się bardzo gwałtowni."

"Dlaczego nie miałbym mówić tego, co myślę? Dlaczego mam ukrywać swoje uczucia, uśmiechać się i mówić dokładnie takie same rzeczy, jak wszyscy."

link
04 Wrz 2018 o 12:32
powyższe cytaty: Agatha Christie
04 Wrz 2018 o 12:40
Dobre :)

To może tak:

Raz Dwa Trzy - Talerzyk

link

Uśmiechniętego dnia! :)
04 Wrz 2018 o 12:43
Fajny ten Talerzyk...:))))

Dzięki:)
04 Wrz 2018 o 12:53
Ode mnie również uśmiechniętego dnia:)

link

link
04 Wrz 2018 o 12:58
Jeszcze deser uśmiechowy :)

Zbigniew Zamachowski & Grupa Mocarta i Temat Tabu :D

link

i na razie znikam :) do napisania, Auroro :)
04 Wrz 2018 o 14:56
:))))
Piórko,
Z.Zamachowski jest świetny, a jego poczucie humoru - na piątkę z plusem:)

Niezła wyliczanka, no i jamnik:)
04 Wrz 2018 o 15:29
link

Namika śpiewa o zauroczeniu:)
Nawet słowa w "obcym języku" są piękne, gdy rozumiemy gesty, spojrzenie, język zrozumiały tylko dla dwojga*.
Wszystkim życzę pięknego zauroczenia, albo miłości...cudnej, bez granic, szalonej i jakiej tylko sobie życzycie.

"Je ne parle pas français
Ale proszę, kontynuuj
Wszystko, co powiesz
Brzmi nieźle
A czas się kończy
Chciałbym cię zrozumieć
Je ne parle pas français
Ale proszę, kontynuuj"
05 Wrz 2018 o 14:43
"Mówisz, że kochasz deszcz, a rozkładasz parasolkę, gdy zaczyna padać.
Mówisz, że kochasz słońce, a chowasz się w cieniu, gdy zaczyna świecić.
Mówisz, że kochasz wiatr, a zamykasz okno, gdy zaczyna wiać.
Właśnie dlatego boję się, kiedy mówisz, że mnie kochasz.'"

"Zdaje mi się, że widzę... gdzie?
- Przed oczyma duszy mojej."

"Nasze wątpliwości są jak zdrajcy. Sprawiają, że tracimy dobro, które częstokroć moglibyśmy zyskać. Dlatego, że lękamy się spróbować."

William Shakespeare

Miły mój,
nie miewaj wątpliwości, bo cenna, ciekawa znajomość, przyjaźń, albo miłość...nie zawodzą nigdy.
Niezależnie jak NAS zdefiniujemy, zawsze porozmawiamy o oczekiwaniach, życzeniach, pragnieniach, smutkach, łzach...
Nauczymy się NAS.
Jeżeli przestaniemy czuć się komfortowo, poszukamy przyczyny, a jeśli nie znajdziemy, to znaczy, że tak musi być.
Obojętnie, jak NAS zdefiniujemy, pamiętaj proszę, że gdy zachorujesz, pojadę na koniec świata po lekarstwo...
Gdy się pokłócimy, będę krzyczała...
Gdy podarujesz mi coś pięknego, ucałuję Twoje usta...
Jesteśmy cenną, ciekawą znajomością?
Przyjaźnią, czy miłością?
Jesteśmy, bo gdyby NAS nie było, nie czytałbyś moich słów.
A ja?
Nie pisałabym listów...do Ciebie.
Nie powtarzajmy stereotypów, apodyktycznych myśli w teatrze papierowych twarzy. Warto zaufać tajemniczym, asertywnym stronom księżyca.
A.W.

link
06 Wrz 2018 o 12:35
Urodziłam się w Olsztynie, dlatego...

link

Jestem emigrantką. Ponad 20 lat temu emigrowali moi Rodzice ze mną i moimi siostrami, do Niemiec. Rodzice mojej mamy byli Niemcami z Prusów Wschodnich (Ostpreußen).
Czyli, jak wielu innych Rodaków, nie mam tylko polskiej krwi (Tato mój był Polakiem).
Jeśli niektórym Rodakom przeszkadza moja obecność na Polskim Portalu z racji pochodzenia, proszę mnie o tym śmiało, bezpośrednio poinformować.
Dodam tylko, że ta refleksja jest wynikiem aktualnych publikacji i komentarzy, na temat Polaków emigrantów, patriotyzmu i temu podobnych insynuacji...

Życzę miłego dnia...z Hannoveru.
© 2010-2016 by Creative Media