Autor | Pomieszanie z poplątaniem...czyli wyszumienie się jak nas dopadnie głupawka :P |
| 06 Sie 2018 o 21:51 Cieszę się, że zdążyłem. Zatem z okazji osiemnastych urodzin, Legion w komplecie, życzy Tobie, zabójcza Eufemio, spełnienia w kolorze blue.--- DW | |
| 06 Sie 2018 o 23:14 Cały czas zastanawiałem się, kogo mi to lewe oko przypomina. Już wiem, AGNIESZKĘ DYGANT!--- Jan Stanisław Jeż | |
| 06 Sie 2018 o 23:18 Mefisto...mój bogu ;) dziękuję bardzo...tez posylam buziaki ;););)
Janko...a oko moje własne osobiscie obrobione ;););)--- Czarownica ;) | |
| 06 Sie 2018 o 23:31 Jutro wstawie diabelskie oko Saurona ;)--- Czarownica ;) | |
| 06 Sie 2018 o 23:41 Obleciałem Pacyfik i znalazłem! Kwiatuszek, dla mojej czarownicy Eufemii. Wręczamy w komplecie: amorphophallus rivieri, zwany jęzorem diabła!--- DW | |
| 07 Sie 2018 o 09:52 Legion napisał: Obleciałem Pacyfik i znalazłem! Kwiatuszek, dla mojej czarownicy Eufemii. Wręczamy w komplecie: amorphophallus rivieri, zwany jęzorem diabła!
:):):) Tylko bez mlaskania :P--- Czarownica ;) | |
| 07 Sie 2018 o 09:57 Motto na dziś:
"Nie rób nic na siłę, weź większy młotek"
Miłego dnia :):):) Wasza Płochliwa Eufemia :P--- Czarownica ;) | |
| 10 Sie 2018 o 15:58 No cóż...dziś na poważnie :0 Zaczynam obrywać rykoszetem, tylko dlatego że wszystkich traktuję tak samo :) I prawdę pisząc mam to w dupie :) Nikt nie będzie mi mówił czy pisał kim mam lub nie mam rozmawiać , komentować :) To po pierwsze, po drugie...nie interesują mnie wasze rozgrywki,że ktoś kogoś nie lubi, pluje jadem itp. Oceniam wiersz, a nie czyjeś intencje.Bardzo nie lubię sytuacji gdy ktoś okazuje mi "jeśli nie jesteś ze mną , to jesteś przeciwko mnie " :) Sorry nie mam pięciu lat i swój rozum mam .Osobiście dla mnie możecie się pozabijać, ale proszę , jeśli macie mi robić akcje podjazdowe to się odpier... :):):) To tyle jeśli chodzi o "słowo na piątek".
ps. nadal liczę na konstruktywna uwagi,a Ci których uraziłam swoja wypowiedzią mogą mnie zablokować :):):) płakać nie będę :):):)--- Czarownica ;) | |
| 10 Sie 2018 o 16:23 Nieprawdopodobne!
Moniko, naprawdę ktoś próbował ustawić Cię w szeregu z przesłaniem - kto nie z Mieciem tego zmieciem?
To byłoby dno chamstwa i kilo mułu! Chore, chorsze, debilizm. TFU!
:( :( :(
Bardzo dobrze, że o tym napisałaś. | |
| 10 Sie 2018 o 16:34 Na szczęście nie umiem pisać limeryków ani flaszek :p tj fraszek :P:P:P wie będzie tylko ten wpis :):):)--- Czarownica ;) | |
| 10 Sie 2018 o 18:55 Moim kolejnym konikiem prócz pisania i fotografowania jest kino :) Przyznaję...po popularnonaukowych programach drugie miejsce zajmuje HBO i Canal + Jednak na wyjątkowe filmy moim zdaniem chodzę do kina. I tak w najbliższym czasie wybieram się wraz z mym małżem ( mężem) i Niunią (córą) na "303.Bitwa o Anglię" ...ten drugi z Dorocińskim :) Lubie Zakościelnego, ale już papieża Adamczyka nie trawie, stąd ten wybór :)
A potem na od reagowanie "The Meg" - babski wieczór z młodą :P czyli kolejny ogłupiająca bajka :P
Z ciekawych filmów do których lubie wracac to polecam "Człowiek z ziemi" Richarda Schenkmana oraz "Rzeź" Polańskiego :) dwa niskobudżetowe filmy ale bardzo wciągające :) i naturalnie OBCY-cała seria-a najlepiej "8 pasażer Nostromo" ...dla mnie najlepsza klasyka s-f--- Czarownica ;) | |
| 10 Sie 2018 o 19:58 O! :) :)
Lubię kino, ale nie mogę powiedzieć, że to jest moja pasja. Najchętniej oglądam filmy w DKF i to od bardzo dawna, bo dokładnie od stanu wojennego. Wtedy właśnie mogliśmy zobaczyć filmy tzw. trzeciego obiegu, nie dopuszczone do oficjalnych premier. Wśród nich doskonały - Wojna Światów - Następne Stulecie, nieodżałowanego P. Szulkina. A także wiele filmów Polańskiego.
Najbardziej lubię filmy trudne, psychologiczne, które trzeba długo "trawić" i przemyśleć. Ostatnio wielkie wrażenie zrobiło na mnie "Milczenie" Scorsese, który powstawał przez 30 lat. Genialny! Polecam.
Za klasykę s-f uważam jednak Gwiezdne Wojny (oglądam n-ty raz) Obcy też, ale i Avatar :)
. | |
no user | 10 Sie 2018 o 20:50 Witajcie,
Moniko, to motto z 07.08 jest trafne i aktualne każdego dnia:) Odnośnie Twojego dzisiejszego postu, rozumiem doskonale Twoje zdanie, bo ja również nie pozwolę sobie na kształtowanie mojego poglądu!!! Pod jednym z moich wierszy, również zostałam skrytykowana za komentarze, które były neutralne, grzeczne i po prostu w moim stylu!!!Było to, moim zdaniem, totalnie niefortunne zachowanie, którego nie zamierzam, z racji bycia kobietą, komentować, a do którego odniosłam się bezpośrednio pod moim wierszem. Odnośnie konfliktów prywatnych, jakie tu się rozgrywają, nie wypowiem się aktualnie, bo zauważyłam zbyt wiele kwestii, które spowodowałyby zanik uśmiechu u wielu osób, także zachowam tajemnicę zawodową i nie będę moich detektywistycznych talentów ujawniała, po co psuć zabawę:)
Bądż sobą, bo to jedna z wielu wartości, a jeśli otoczenie, tego nie rozumie i nie docenia, to nie Twój, ani mój problem. To tylko świadczy o kulturze osobistej i dojrzałości* tych, którzy tego typu zarzuty wypowiadają.
Ja również nie zamierzam się wtrącać do prywatnych konfliktów, o których nie mam pojęcia...i nie życzę sobie, aby ktokolwiek ode mnie tego wymagał i mnie wychowywał. Nie jestem dzieckiem, ale dorosłą kobietą z poczuciem własnej wartości, doświadczeniem życiowym i własnym zdaniem.
Brawo Monika! Cieszę się, że poznaję Takich Ludzi. Pozdrawiam serdecznie. | |
no user | 10 Sie 2018 o 21:58 Błąd się wkradł, miało być: "detektywistycznych talentów":)) Oczywiście to moje hobby, lubię filmy i książki z literatury Noir. Ciekawi mnie droga dedukcji i psychologia myśli, rozwiązywania problemów... A detektyw Philip Marlowe – postać literacka z książek Raymonda Chandlera, to ciekawa postać, moim zdaniem:) | |
no user | 10 Sie 2018 o 22:33 | |
| 11 Sie 2018 o 10:24 Aurora napisał: Ja tam się waham pomiędzy ksywką Iladian, a Prostamol. Co mi lepiej pasuje? | |
no user | 11 Sie 2018 o 17:40 Wahania słuszne, moim zdaniem, skoro Puszczyk mnie o zdanie pyta, ponieważ Iladian ma szlachetne właściwości i przeznaczony do celów niekonwencjonalnych. Także Iladian nie pasuje jako ksywka, szczególnie do jakiegoś meżczyzny!
Prostamol, już inaczej, brzmi podejrzliwie prosto...aż zbyt podejrzliwie...
Jest jeszcze Zentel (albendazol), brzmi jakoś tak najlepiej chyba. Proponuję, aby społeczność naszego wątku, się wypowiedziała. Może Anielska Zołza i Płochliwa Eufemia mają inne propozycje na ksywnkę. Mefisto i inni uczestnicy także:) | |
| 11 Sie 2018 o 17:53 puszczyk napisał: Aurora napisał: Ja tam się waham pomiędzy ksywką Iladian, a Prostamol. Co mi lepiej pasuje? hahha...dajcie mi chwilę...:P --- Czarownica ;) | |
| 11 Sie 2018 o 17:57 Puszczyk...a może Płonący Konar ?? czy zbyt oczywiste ?? :P:P:P ps. Sam siebie musisz mianować :P my się dostosujemy :P--- Czarownica ;) | |
| 11 Sie 2018 o 18:03 ps. nadal liczę na konstruktywna uwagi,a Ci których uraziłam swoja wypowiedzią mogą mnie zablokować :):):) płakać nie będę :):):)
Po przeczytaniu Moniko stwierdzam że chyba ostatnio było za gorąco i dlatego powstał ten post :) ale już upały minęły :)))--- Jestem bo jestem. | |