Temat: Propozycje zmian w Regulaminie PubliXo (29) | |
25 Cze 2015 o 07:14 Większość proponowanych jest uzasadniona, więc większość popieram. Trochę niepokoi mnie jednak sformułowanie o nieprowokowaniu sytuacji konfliktowych w komentarzach. Takie podejście na pewno nie wpłynie ożywczo na merytoryczną dyskusję pod utworami. Bez konfliktu, różnicy zdań dyskusja będzie mogła polegać jedynie na wzajemnym zgadzaniu się ze sobą, bez prawa do opartej na sprzecznościach dialektyki. Komentarzy na publixo jest niezbyt dużo, a przy powyższym założeniach może być ich jeszcze mniej. Zresztą sama krytyka utworu poniekąd prowokuje sytuację konfliktową. Podobne podejście do możliwej krytyki, dyskusji przedstawione zostało w filmie Rejs: "Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie." | |
Temat: Konkurs Poetycki 'Dźwiękosłowa 2015' (1) | |
/konto usunięte/ | 28 Maj 2015 o 09:54 Próbowałam umieścić informację w newsach, ale się nie udało. Zapraszam Publixowiczów do udziału!REGULAMIN OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU POEZJI DŹWIĘKOSŁOWA §1 KONKURS DŹWIĘKOSŁOWA zwanym dalej Konkursem jest wydarzeniem cyklicznym organizowanym przez Stowarzyszenie Natchnieni Bieszczadem w Cisnej §2 W Konkursie mogą wziąć udział wszyscy chętni – amatorzy i profesjonaliści, udział jest bezpłatny. Osoby niepełnoletnie, zobowiązane są dołączyć pisemną zgodę rodziców bądź opiekunów na udział w konkursie (w formie skanu dokumentu). §3 Wiersze przesyłane na Konkurs nie mogą naruszać praw stron trzecich i nie mogą być to wiersze wcześniej nagradzane lub publikowane w wydawnictwach zwartych z nr. ISBN. Wiersze będą oceniane indywidualnie – komisja nie ocenia nadesłanych zestawów. §4 Oceny z wierszy głoszonych do Konkursu dokona Komisja powołana przez Stowarzyszenie NB. Stowarzyszenie zastrzega sobie prawo do zmiany składu Komisji. Decyzja Komisji jest ostateczna, a kryteria oceny niejawne. Komisja nie jest zobowiązana do wyjaśniania swoich decyzji. Skład Komisji zostanie podany na stronie stowarzyszenia w osobnym komunikacie. §5 Nagrody rzeczowe zostaną przygotowane przez Stowarzyszenie NB i będą wręczane zwycięzcom Konkursu podczas wieczoru poezji przez przewodniczącego Jury lub osoby wskazane przez Stowarzyszenie. Laureaci Konkursu będą mogli zaprezentować nagrodzone wiersze w czasie wieczoru poezji jak również będą promowani na stronie NB. §6 Wszyscy Laureaci Konkursu ,,Dźwiękosłowa” otrzymują bezpłatne bilety wstępu na wszystkie dni festiwalu – jeżeli jest odpłatne wejście. §7 Przebieg Konkursu Nadsyłane wiersze przyjmowane będą tylko w formie elektronicznej od 20.04 . do 20.06. br. tylko E-MAILEM na adresy bfnatchnienibieszczadem@o2.pl oraz m-welz@o2.pl (w temacie e-maila proszę wpisać „Konkurs Dźwiękosłowa”). § 8 Kryteria zgłoszenia Ilość przesyłanych wierszy- maksymalnie 3 /mile widziana tematyka bieszczadzka/. Każdy przesyłany wiersz powinien być zapisany w oddzielnym dokumencie – w formacie pliku Word, opisanym ,,imię nazwisko autora_tytuł wiersza. W treści meila należy podać dane –imię i nazwisko uczestnika, nr telefonu kontaktowego, adres e-mail – kontaktowy. § 9 Sprawy organizacyjne 1. Udział w Konkursie oznacza akceptację niniejszego regulaminu 2. Wszyscy laureaci Konkursu wyrażają zgodę na bezpłatną rejestracje występu i umieszczania nagrania w różnych materiałach informacyjnych, promocyjnych, wykorzystywania ich w internecie oraz w innych formach utrwaleń nadających się do rozpowszechniania (np. w formie elektronicznej, publiczne prezentacje, umieszczania wierszy w tomikach poezji itp. ) w celu związanym z działalnością lub promocją Stowarzyszenia NB. 3. Przystąpienie uczestników do Konkursu oznacza wyrażenie przez nich zgody na: - wykorzystanie ich nazwisk, imion w akcjach informacyjnych, reklamowych i promocyjnych związanych z działaniem Stowarzyszenia NB -przetwarzanie danych przesyłanych dla potrzeb konkursu zgodnie z obowiązującym prawem, - publikację nadesłanych wierszy oraz informacji o autorach na stronie Stowarzyszenia NB oraz w materiałach wydawanych przez Stowarzyszenie Natchnieni Bieszczadem w celach promocyjnych, reklamowych i informacyjnych 4. Organizator Konkursu nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne przedłużenie, skrócenie, zmiany lub odwołanie konkursu z przyczyn od niego niezależnych lub roszczenia stron trzecich w stosunku do wykonywanych utworów. 5. Ostateczna interpretacja niniejszego regulaminu należy do Organizatora. Sprawy nie ujęte w regulaminie rozstrzyga Organizator. 6. Oficjalne ogłoszenie wyników Konkursu nastąpi w czasie wieczoru poezji. 7. Laureaci Konkursu otrzymają zawiadomienia mailem / na adresy e-mail zgodnie z §9 pkt II/ do dnia 25.07.br. w celu podania informacji zwrotnej dotyczącej ich obecności na wieczorze poezji, co umożliwi im osobiste zaprezentowanie wierszy 8. Wszelkie zapytania i informacje należy przesyłać na adres: bfnatchnienibieszczadem@o2.pl . ORGANIZATOR STOWARZYSZENIE NATCHNIENI BIESZCZADEM W CISNEJ |
Temat: Witam (2) | |
24 Maj 2015 o 17:14 Witaj, marzycielko. Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego pisania. | |
Temat: Jak dodawac teksty przez telefon (2) | |
24 Maj 2015 o 17:13 Witaj, optymistko.Niestety, nie wiem, jak ci pomóc. Radziłabym zwrócić się do administratora Lotty. Pozdrawiam serdecznie. | |
23 Maj 2015 o 23:41 Witam. Posiadam internet wylacznie na telefonie ( ekran bezdotykowy ). Podczas proby dodania utworu mam wylacznie mozliwosc napisania tematu utworu, okienko na dodanie glownego tekstu nie dziala. Czy ktos z tutaj obecnych byl w podobnej sytuacji i rozwiazal ten problem?Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc :) | |
Temat: Propozycje zmian w Regulaminie PubliXo (29) | |
11 Maj 2015 o 18:31 A może na stronie startowej Publixo bardziej uwidocznić? Usunąć "Wesołych Świąt!" i "Przeprowadzka na nowy serwer"? | |
11 Maj 2015 o 14:32 Kasku, dziękuję za Twoją opinię. Zostawmy Administracji decyzję kiedy i czy w ogóle :)Warto poczekać, bo mało kto zagląda na forum, niestety :/ | |
11 Maj 2015 o 12:48 Jestem jak najbardziej za przedstawioną propozycją Regulaminu. Może wyznaczyć termin do którego użytkownicy się wypowiedzą? A później demokratycznie (nieobecni nie mają racji), policzywszy wypowiedzi za lub przeciw, przedstawiony Regulamin wprowadzić. Jak dotąd, tylko jedna osoba jest przeciwna zmianom. | |
11 Maj 2015 o 07:20 Dla przypomnienia :) | |
Temat: blokada (21) | |
10 Maj 2015 o 11:43 Komunikuję, że zablokowałem p. befanę di campi. Osoba która, mimo kilku krotnych próśb o niekomentowanie, zaczyna wypisywać się w komentarzach do mojego wiersza na temat mojego życia prywatnego, jest dla mnie wybitnie niemile widzianą. Szkoda tylko, że wcześniej nie zaglądałem na Forum, aby wyrobić sobie zdanie o niej. Jak napisał Janko, "Zablokować przypadkowo po prostu się nie da". Proszę wybaczyć, ale jest to przykra historia. | |
Temat: Paranoja (1) | |
09 Maj 2015 o 23:03 Przed chwilą zauważyłam, iż pod ostatnim z moich tekstów ["Wiosna-radosna"] przy komentarzach:"0+-optymista, 3 dni temu (2015-05-06 05:34) oceny: bezbłędne / znakomite Bardzo kwieciście i poetycko! 0+-luciusannaeusmartin, 3 dni temu (2015-05-06 08:02) oceny: bezbłędne / znakomite "Biel przechodzi w seledyn z liściastością" To najpiękniejsza (dla mnie) mieszanka, którą codziennie podziwiam, zanurzając się w Alpy." pojawiły się minusy! Pytanie, kto je wstawił [postawił]? I akurat dlaczego akurat tak do niedawna hołubionemu "Optymiście"? Czy Administracja nie mogłaby zadziałać, żeby raz na zawsze zlikwidować - jak się okazuje - tę kretyńską klasyfikację, która do niczego nie prowadzi? Plusowanie <---> Minusowanie pierwotnie miało niby promować komentatorów przez innych rezenzentów, w rzeczywistości sparodiowało, jeśli nie ośmieszyło forumową krytykę literacką. Minusy na razie wykasowałam; bardzo mnie wszak ciekawi, co będzie dalej z tzw. skalą ocen. Nie wiersza / wierszy, lecz komentarzy? Pozdrowienia dla Lotty Wspaniałej ;) | |
Temat: Witam (2) | |
30 Kwi 2015 o 09:25 Już od dłuższego czasu przelewam na kartkę swoje pomysły. Nadszedł czas, aby je pokazać. Mam nadzieję, że przynajmniej części z was przypadną do gustu. Jestem także gotowa na słowa krytyki, bo to one wskazują nam błędy, których czasami niedostrzegamy. Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco i czekam na komentarze. Dziękuje za poświęcony mi czas. | |
Temat: Wesołych Świąt (7) | |
/konto usunięte/ | 04 Kwi 2015 o 17:40 Spokoju i miłości przy wielkanocnym stole Wam życzę. I jeszcze samych ciepłych gestów, szczerych uśmiechów, pogody ducha. Radosnych Świąt! |
03 Kwi 2015 o 12:56 Wesołych świąt i ode mnie! | |
02 Kwi 2015 o 23:11 Spokojnych Świąt w gronie rodzinnym. Niech smutki i troski przez te dwa dni schowają się głęboko... to jest czas radości i uśmiechu do innych :) | |
02 Kwi 2015 o 21:44 Również dołączam się do wielkanocnych życzeń. Niech będą to radosne, rodzinne, spokojne oraz pogodne i bezwietrzne święta Wielkiej Nocy i wielkich pojednań. | |
Temat: Powiadamiam (3) | |
02 Kwi 2015 o 16:42 ??????????????????????????????????????????????????????? ;-) | |
Temat: Wesołych Świąt (7) | |
01 Kwi 2015 o 16:49 Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Koleżankom i Kolegom "po piórze" oraz Administratorom obfitych Łask Bożych, zdrowia, szczęścia, pomyślności i spędzenia tych pamiętnych chwil w miłym rodzinnym gronie. | |
01 Kwi 2015 o 11:53 Marianie, Wesołych Świąt i następnych, pięknych opowiadań :)Dołączam się do życzeń dla Wszystkich piszących na Publixo :) | |
01 Kwi 2015 o 11:01 Wszystkim piszącym na Publixo, a szczególnie czytającym i komentującym moje opowiadanka, życzę wesołych Świąt.Życzę Wam zdrowia, spokoju w duszach i żeby muzy miały Was pod opieką. |