Temat: Błędy portalu - strona techniczna (9) | |
08 Mar 2015 o 19:08 Nie lubię słówka "drażnić", to przypadek, że dwa razy użyłam. Ale to dlatego, że chodzi o błąd. A co robi błąd? Drażni.W pierwszym przypadku „drażni” można zastąpić gdybaniem, że może będziesz się kiedyś na siebie złościł o ten nick. Ale oczywiście chodziło mi tylko o uprzedzenie faktów, które – jak widzę – nie nastąpią. Powodowała mną tylko czysta życzliwość, gorzki. | |
08 Mar 2015 o 18:23 Widać ten błąd licznika w profilu. Zauważą to osoby, które co dopiero założyły konto - patrz ja.Błąd w tekście mnie drażni, ale jakoś przeżyję. Najwyżej Ci, co lubią nawrzucać, będą mieli się do czego przyczepić, a ja mam nauczkę, żeby wcześniej przejrzeć. Rzadko robię orty, ale każdemu się zdarza. Widzę, że lubisz słówko "drażnić" - w innym poście z dziś też użyłaś. Co do dodawania wierszy - limit to dla mnie problem na początku. Mam trochę tego, czym chcę się pochwalić i "usłyszeć" Wasze oceny i opinie. | |
Temat: Witam:) (6) | |
08 Mar 2015 o 18:16 Witaj,Mój nick nie będzie mnie nigdy drażnił. Mam go od urodzenia. Moje teksty są jak na razie 2. | |
08 Mar 2015 o 10:32 O liczniku nic nie wiem. Wstawiamy maksymalnie dwa utwory dziennie. Reszta chyba nie jest ważna.Myślę, że błąd w tekście będzie ciebie drażnił i warto tekst skasować, poprawić i poprawiony na nowo wstawić. Nawet jeśli sprawa miałaby się przeciągnąć o jeden dzień przez ten licznik. Jak to jest, nie wiem, bo nie wstawiam dziennie więcej niż jeden wiersz. | |
08 Mar 2015 o 09:44 Witaj, gorzki.Zastanawiam się, czy twój nick nie będzie cię po pewnym czasie drażnił (taki problem ma ostatnio bobo). Jeszcze masz czas zmienić, twoich tekstów jeszcze nie ma. Poza tym życzę dobrego pisania i dobrych wrażeń na publixo. | |
08 Mar 2015 o 09:28 1. Licznik dodanych utworów wzrasta, choć utwór nie został dodany ze względu na dzienne ograniczenie. Mój przykład - realnie dodałem 2 dozwolone - licznik wynosi 4 po 2 kolejnych nieudanych próbach.2.Znalazłem błąd ortograficzny w swoim tekście, ale nie mogę go poprawić ze względu na ograniczenie dotyczące dodawania dziennego utworów. Czy edycja utworu powinna zależeć od tego? | |
08 Mar 2015 o 09:23 Witam wszystkich. Tworzeniem (lub jakkolwiek można to nazwać) zajmuję się przysłowiowo "od małego". Głównie są to formy liryczne. Przez lata wiele tego powstało... Obecnie więcej piszę w językach dla maszyn - inne środki stylistyczne i formy, ale też tworzenie światów. Stwierdziłem ostatnio, że jeśli szuflada już się nie chce domykać, więc może wreszcie wypuścić z niej trochę zawartości na świat. Czekam na Wasze konstruktywne komentarze i oceny. | |
Temat: Dlaczego nikt nie lubi nowej poezji (12) | |
08 Mar 2015 o 00:24 Martinie, a nie zauważyłeś, że mowa o tym artykule w komentarzu do tekstu Rozara "Wyborcza"? | |
08 Mar 2015 o 00:10 Rewelacja! Bardzo mi się podoba ten fragment:Tę intuicję ujął już dawno temu Wystan Hugh Auden projektujący 'wymarzoną szkołę poetów', w której - owszem - należałoby poznać cztery języki (w tym grekę lub hebrajski) oraz uczyć się na pamięć tysięcy strof, zarazem jednak 'biblioteka szkoły nie zawierałaby żadnych książek z dziedziny krytyki literackiej', studenci zgłębialiby geologię, liturgię czy sztukę gotowania, każdy z nich musiałby też 'opiekować się jakimś zwierzęciem domowym i uprawiać działkę ogrodową' (przekł. Anna Tamara Baranowska). Oczywiście z żalem stwierdzam, że greki i hebrajskiego pewnie się już nie nauczę. Liczę na sztukę gotowania i te piękne strofy mistrzów poezji, które czytam. | |
07 Mar 2015 o 23:58 Dzięki. Czytam.Cytat, który sprawia, że chce się pisać z nadzieją, że pisze się dobrze. Bo wtedy czytelnik może: Doświadczyć łączności z innym człowiekiem, bohaterem czy autorem wiersza, przeżyć rozbłysk współczucia unieważniający osobność. I wreszcie odnaleźć w tekście siebie - swój ból, tęsknotę, żałobę, gasnącą nadzieję, choć raczej nie wzbierające szczęście, gdyż ono zda się samowystarczalne. Więc ktoś przeżywał już takie stany, ale umiał je wypowiedzieć! Chciałabym tak umieć pisać! | |
07 Mar 2015 o 19:42 Polecam ciekawy artykuł, który przypadkowo odkryłem w Cyberspace. | |
Temat: Pytanie (11) | |
07 Mar 2015 o 19:18 ok | |
05 Mar 2015 o 18:24 Moderator sam nie może, musi odprawić modły do informatycznego guru. Po weekendzie, OK? | |
Temat: Blokada (4) | |
05 Mar 2015 o 11:10 Dziękuję. Również odblokowałem. | |
05 Mar 2015 o 11:03 Już odblokowałam, pewnie uczyniłam niechcący i z rozpędu. Bardzo przepraszam :-)))) | |
05 Mar 2015 o 11:02 Chyba przypadek? Z rozpędu? Odblokowuję! Z wyrazami szacunku :-))) | |
05 Mar 2015 o 10:36 Przed chwilą zorientowałem się, że zostałem zablokowany przez befanę_di_campi. Cieszę się i z przyjemnością się odwzajemniam. | |
Temat: Fraszki i słowne igraszki (3) | |
05 Mar 2015 o 08:37 lilly napisał: Gratuluję, Hardy! Dziękuję, Lilly :) Skłamałbym, gdybym napisał, że "Ee tam, co to jest". Faktycznie, jest to tylko mały tomik żartobliwych utworów kilku autorów, ale zawsze... miło :) | |
04 Mar 2015 o 19:24 Gratuluję, Hardy! | |
Temat: Nowi uczestnicy (5) | |
04 Mar 2015 o 16:05 Małe info dla nowych uczestników:1. Nie istnieje coś takiego jak osoby związane z administracją portalu. Jedynym adminem jestem tu ja. 2. Tzw. zaufani recenzenci zostali zaproponowani, na moją prośbę, przez uczestników Publixo: 3. Przypominam, że publikujemy tu wyłącznie teksty własne - wklejanie cudzych jest niedozwolone, nawet przy podaniu autora. Jak chcecie się koniecznie czymś podzielić, podawajcie na forum link do źródła. |