Temat: Caps Lock (17)
02 Sty 2015 o 19:06
Janko, to jest jak rzucanie grochem o ścianę.

Co tam, ktoś w ten sposób komentujący (jak zacytowałeś) wystawia tylko i wyłącznie sobie świadectwo braku kultury.
Temat: :) (3)
02 Sty 2015 o 12:47
Dziękuję:)
31 Gru 2014 o 18:55
Miło mi :) Życzę dobrych utworów i komentarzy.
29 Gru 2014 o 11:50
Witam serdecznie.
Temat: Święta, święta, świeta... (4)
29 Gru 2014 o 11:12
Już po Świętach, a dopiero "dane mi było" wejść z życzeniami. Spóźnionymi... ale i tak życzę spokoju, rodzinnego weselenia się i jak najmniej zmartwień :) Na Nowy Rok zaś życzę wszystkim, aby był lepszy, chociaż o ciut ciut lepszy niż mijający dwa tysiące czternasty.

To Wam życzy Hardy, "niepoprawny" optymista życiowy.

Niech też wreszcie Medicus i Chriss zaglądają częściej, bo troszkę się za nimi stęskniłem. I to nie tylko ja :)
23 Gru 2014 o 23:00
Medicusie, Chriss, Regino i Wszystkim, którzy tu zajrzą:

Moi Drodzy,
Z okazji Świąt życzę Wam z całego serca radości ze spotkań w gronie rodzinnym, dawno niewidzianych przyjaciół i znajomych. Niech magiczny nastrój wigilijnej wieczerzy towarzyszy Wam przez całe Święta. Oby wszystkie piękne życzenia, gesty i słowa, jakich doświadczycie, nie opuszczały Was przez cały nadchodzący 2015 rok. A także, życzę Wam sukcesów literackich i pasji tworzenia :)
23 Gru 2014 o 11:49
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wszystkim pokoju, radości oraz spełnienia marzeń w Nowym Roku 2015.
23 Gru 2014 o 10:00
Zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia, wszystkiego najlepszego w nadchodzącym nowym 2015 roku oraz wielu sukcesów literackich, wszystkim użytkownikom portalu życzy Chriss z Medicusem.
Temat: nowe, pożal się Boże, przeboje (8)
18 Gru 2014 o 08:06
Słoń? A co to za licho, zarzuć linkiem do you tube.
Lady Pank, choć to nie byli zbytnio grzeczni chłopcy, ma całkiem sensowne teksty, ba, nawet głębokie.
Odbiorcami najbardziej tandetnej muzyki są często małolaty, i ździebko mnie wstrząsają w związku z tym fragmenty pokroju "Za pocałunek w tę noc i za stosunek w dzień" czy "Kochali się namiętnie w męskiej ubikacji".
18 Gru 2014 o 02:55
Jestem , fanem dobrej muzyki mnie czasem przeraża co teraz młodzież słucha taki choćby ""Słoń" mnie dała mama jednego dziecka tego posłuchać ja wierze ze będąc młodszym tez słuchało się podobnej muzyki jak lady pank ksu czy inne podobne zespoły ale to przeraża ....
Temat: Witam (3)
04 Gru 2014 o 22:28
Jestem Hardy i również witam w naszym gronie. Pisz, komentuj, korzystaj z podpowiedzi :)
04 Gru 2014 o 15:14
Witaj, Adelo :)

Miło Cię widzieć. Baw się dobrze i powodzenia jeśli coś tworzysz i zechcesz opublikować :)
04 Gru 2014 o 14:41
Jestem Adela i witam wszystkich:)
Temat: Propozycje zmian w Regulaminie PubliXo (29)
03 Gru 2014 o 10:48
lotta napisał:
lilly napisał:
A może można by było uzupełnić regulamin o wskazówki co do ocen?

Dobra propozycja - nie tylko do regulaminu, gdzieś przy okienku wystawiania ocen też można by dać szersze objaśnienie.

Nie mam złudzeń, że w trakcie rejestracji ktoś regulamin czyta... Generalnie normalni ludzie wiedzą bez czytania regulaminu, że obrażanie innych prowadzi do blokady / skasowania konta. A trolle mają w nosie regulamin. Dla porządku musi być, ale nie przykładałabym do niego jakiejś wielkiej wagi.

Też nie mam złudzeń, niestety. Odnośnie trolli, to szkoda słów, a już dyskusja z takim indywiduum, to zniżanie się do poziomu paneli podłogowych.
Temat: Czekam na ZBANOWANIE (3)
02 Gru 2014 o 21:56
Moi Kochani Fani i Czytelnicy,

niestety, najprawdopodobniej niebawem befany_di_campi tu nie będzie.
Wcześniej zaszczuto "wrzosa10" naiwną idealistkę o ciętym piórze, która nienawidziła obłudy, ranienia uczuć, wykorzystywania [także poprzez kanały prywatne] jej naiwności.

W listopadzie ubiegłego roku odeszła. Nie wyrzucona, po prostu pewnego razu nie była w stanie się zalogować, jednak nikt nie poinformował jej o "wyleceniu".

Ponad 700 tekstów, w tym recenzji; 2400 z hakiem komentarzy; zaufana recenzentka [z rekomendacji Administracji].

Publixo na oko, portal przejrzysty i przyjazny; od wewnątrz: niekiedy kłębowisko gadów.

Po 10 miesiącach nieobecności, poproszona przez paru swoich Czytelników [górę wzięły limeryki i tym podobne satyry typu :
"horror kolejarski" z krzywdą dla autentycznej liryki] wróciła jako befana_di_campi, przy oakzji całkowicie odcinając się od swego alter ego, czyli "wrzos10".

Na próżno: złowieszcza trójka szybko przypomniała jej o dawnych - rzekomo - grzechach. Nie tylko, że przypomniała, ale wręcz postawiła sobie za punkt honoru, aby "befany" się pozbyć.
Dopiero uświadomienie tymże, iż stosują - ścigany paragrafem - klasyczny STALKING ostudziła na moment nastroje.

Teraz znowu zaczyna się, mówiąc językiem "lotty", jatka.
Ponadto niepokojące zmiany w Regulaminie autorstwa chorej na furiactwo "piorko", która z jednej strony aż nadto dba o netykietę, z drugiej, jako ta wkopana przez inną - obłudną aż do sześcianu - zaufaną recenzentkę, chce na Portalu wprowadzić zamordyzm. Oczywiście po swojej, nie innych myśli, ponieważ dotknięta do żywego "piorko", w razie czego bluzga wcale nie "netykietą".

Nic tu po mnie. Czekam spokojnie na zbanowanie, a kiedy to nastąpi, na Portal nie wrócę dopóty, dopóki będzie istniało to upiorstwo.

Szukajcie mnie Państwo pod nickami "befana di campi", "erica", "Lidia" względnie "abirecka". Nic tu po mnie :( mimo iż Portal bardzo kochałam i wyjątkowo doń się przywiązałam :(

Serdecznie pozdrawiam. W razie czego obiecuję osobistą modlitwę lub nawet zamówienie Mszy św. w konkretnej intencji bardzo, bardzo wielu moim Przyjaciołom oraz Czytelnikom.

Wszystkiego najlepszego - befana_di_campi, znienawidzona przez co poniektórych była "wrzos10", prywatnie nel_birecka@neostrada.pl :))))
Temat: Propozycje zmian w Regulaminie PubliXo (29)
02 Gru 2014 o 19:28
piorko napisał:
Tak, dobre. Mnie też się podobają :)

To co, można już wprowadzić zmiany, czy jeszcze czekamy na ewentualne propozycje?

Jakie zmiany? Gdzie i kiedy były propozycje innych, z wyjątkiem wyżej wymienionych użytkowników?
Ja, befana_di_campi żadnych nie życzę sobie zmian! Regulamin jest bardzo dobry, i tak niech pozostanie.
Bo o "poprawności językowej" to dyskutować możemy do ... śmierci.
02 Gru 2014 o 10:47
Tak, dobre. Mnie też się podobają :)

To co, można już wprowadzić zmiany, czy jeszcze czekamy na ewentualne propozycje?
30 Lis 2014 o 18:31
lotta napisał:
lilly napisał:

Dobra propozycja - nie tylko do regulaminu, gdzieś przy okienku wystawiania ocen też można by dać szersze objaśnienie.

Przy ocenach można takiej informacji udzielać "w okienku", ukazującym się po kliknięciu. Można też umożliwiać ocenianie tekstów przez nowe osoby po jakimś czasie, np. dwóch tygodni.
W moim przypadku tyle mniej więcej czasu to trwało. Po zarejestrowaniu się i publikacji pierwszych swoich utworów oraz poczytaniu innych uczestników - czytałem komentarze, zorientowałem się, dopiero odważyłem się oceniać.
30 Lis 2014 o 08:47
lilly napisał:

Nie mam złudzeń, że w trakcie rejestracji ktoś regulamin czyta... Generalnie normalni ludzie wiedzą bez czytania regulaminu, że obrażanie innych prowadzi do blokady / skasowania konta. A trolle mają w nosie regulamin. Dla porządku musi być, ale nie przykładałabym do niego jakiejś wielkiej wagi.
28 Lis 2014 o 16:50
A może możnaby było uzupełnić regulamin o wskazówki co do ocen? Pojawił się właśnie następny uczestnik, który wstawia oceny za język "dobre" pod tekstami bezbłędnymi.
Rozumiem, że nowi uczestnicy będą "musieli" przeczytać regulamin, zanim konto będzie aktywne? Nie byłoby to nic dziwnego, bo właśnie zetknęłam się z tym na innym portalu. Fakt, że regulamin tylko przeleciałam wzrokiem...
© 2010-2016 by Creative Media