strona 1 z 6
123456 > »
Autortchórzostwo czy demokracja?
28 Lip 2018 o 22:23
1. Możliwość blokowania niewygodnych użytkowników - zabezpiecza tylko i wyłącznie ciumkające komentarze;

2. Możliwość plusowania/minusowania komentarzy bez konieczności uzasadniania - narzędzie dla koterii i kolesiostwa; tudzież jak w tytule;

3. Posiadanie i wyrażanie własnego zdania skutkuje konsekwencjami - patrz wyżej.

BRAWO!

---------------------------
Bez dodatkowego komentarza z mojej strony.

Pozdrawiam wszystkich :)
---
"Albo człowiek ma rację, albo się myli, albo jedno i drugie." - Charles Bukowski – Szmira
28 Lip 2018 o 22:30
gruszka napisał:
1. Możliwość blokowania niewygodnych użytkowników - zabezpiecza tylko i wyłącznie ciumkające komentarze;

2. Możliwość plusowania/minusowania komentarzy bez konieczności uzasadniania - narzędzie dla koterii i kolesiostwa; tudzież jak w tytule;

3. Posiadanie i wyrażanie własnego zdania skutkuje konsekwencjami - patrz wyżej.

BRAWO!

---------------------------
Bez dodatkowego komentarza z mojej strony.

Pozdrawiam wszystkich :)

Nie wiem, czy te - bardzo słuszne - uwagi coś dadzą? Toksyczne sinice rozlewają się niemal wszędzie. Ostatnio zainfekowały Beja...
Właśnie napisałam do Pana Moderatora o wyrejestrowanie mnie stamtąd :]
---
Hellsichtige [Jasnowidząca]
28 Lip 2018 o 22:40
Nie liczę tutaj na żadne zmiany, ale ...
Może administracja zastanowi się dlaczego portal tak mało nowych userów przyciąga, a przede wszystkim tak niewielu zatrzymuje na dłużej.
---
"Albo człowiek ma rację, albo się myli, albo jedno i drugie." - Charles Bukowski – Szmira
[...] 
31 Lip 2018 o 09:33
Arsene, kwestia banów mnie nie interesuje.
Tylko formuły, która sprawia, że portal jest "zamknięty" na różnorodność poglądów i prawa do wolnego wyrażania opinii o wierszach. Blokowanie skutkuje komentowaniem w podgrupach ("swój swojemu") i generuje jadowitą "twórczość doraźną" w miejsce komentarzy pod utworami.
A +/- do kpmentarza (opcja anonimowa) to kamyki pod ręką dla natur tchórzliwych.

I teraz wyłączam się z tego wątku, bo wyłuszczyłam to, co podsunęły mi obserwacje i doświadczenia (również w sprawowaniu funkcji moderatora na jednym z portali poetyckich).

Kłaniam się :)
---
[...] 
31 Lip 2018 o 10:28
I już świeży przykład - Moskalik
Ktoś pisze fraszkę i nazywa ją moskalikiem, mimo, że nie spełnia formalnych wymogów tego gatunku. Osoba zablokowana nie może odnieść się do formy utworu i wskazać błędu.
I do tego sprowadzają się opcje funkcjonalności serwisu poetyckiego - brak możliwości meytorycznej oceny utworów. ;)
---
[...] 
[...] 
31 Lip 2018 o 14:10
No proszę, juz literaci, nawet Ci członkowie Zwiazku..., twierdzą, że fraszka to moskalik, choć to zwykły wirszyk. :))
To było do przewidzenia. :)))
GRATULACJE dla LITERATÓW i poziomu merytorycznego komentowania! :))

PS. W tytule jest "moskalik", więc "moskaklik" w komentarzach to kiepska, dziecinna ściema. :))))
---
[...] 
01 Sie 2018 o 15:23
Dodatkowy apel do osób, które raczyły mnie zablokować, by w komentarzach pod swoimi działkami (upsss, dziełkami), raczyły też odpiórkować się ode mnie. Też potrafię pojechać i dodać gazu.
Śmierdząca praktyka pseudointeligentnych, tfu!
---
01 Sie 2018 o 15:25
PS. Dlaczego tutaj nie odważysz się zaszaleć jedna z drugim?
---
01 Sie 2018 o 16:24
gruszka napisał:
Dodatkowy apel do osób, które raczyły mnie zablokować, by w komentarzach pod swoimi działkami (upsss, dziełkami), raczyły też odpiórkować się ode mnie. Też potrafię pojechać i dodać gazu.
Śmierdząca praktyka pseudointeligentnych, tfu!

jestem z Tobą Elu
---
Jestem bo jestem.
01 Sie 2018 o 17:40
gruszka napisał:
PS. Dlaczego tutaj nie odważysz się zaszaleć jedna z drugim?

Czy to apel o reakcję na ten wątek, Gruszko?
Posiadam i wyrażam własne zdanie, chociaż teraz jestem mniej aktywna niż parę lat temu.
Temat blokowania i ocen stary jak publixo. Dyskusji już na tym forum było parę. Parę też Lotta skasowała, bo zbyt gorące były.
Spytaj tych, co powyżej piszą, czy sami naprawdę nie lubią blokad i ich tutaj nie stosują. Spytaj, czy nie piszą o tych, których zablokowali, pod zupełnie innymi tekstami. Nie rozumiem, jak można twoje uwagi uznawać jako słuszne czy nawet bardzo słuszne, a zachowywać się odwrotnie.
Hipokryzja to takie fajne ziółko, które też kwitnie na publixo.
Napisz coś o hipokryzji :)
01 Sie 2018 o 17:42
Zapomniałam dodać: spytaj ich, czy nie wsadzają plusów i minusów. Bo od czasu do czasu chwalili się, że wsadzają.
01 Sie 2018 o 19:02
lilly napisał:
Zapomniałam dodać: spytaj ich, czy nie wsadzają plusów i minusów. Bo od czasu do czasu chwalili się, że wsadzają.

Lilly:
Podtrzymuję moje zdanie wyrażone w punktach na początku tego wątku.
Te narzędzia portalowe tworzą chorą sytuację, w mojej ocenie.

A apel akurat nie do Ciebie. Adresaci tego apelu wiedzą o kim mowa, no chyba, że ich percepcja jest za krótka i potrafią jedynie zza winkla strzelać z procy.
---
01 Sie 2018 o 19:03
zingara napisał:
jestem z Tobą Elu

Wiem że podzielasz moją opinię, Ewa.
---
01 Sie 2018 o 19:12
Gruszko, mam tu świetny przykład, jak blokada uniemożliwia zabranie głosu tam, gdzie wydaje się bardzo potrzebny jako głos przeciwny.
Oto wiersz befany o Powstaniu Warszawskim:

"Mogłam być:
łączniczką, sanitariuszką, lekarką, dziennikarką,
domową gospodynią
przy powstańczej kuchni

Byłam
solidarną Mrówką

Mogę być
tą, która powie:
O jakże słodko umierać za Ojczyznę...

Oby
nie w fekaliach
lewackich katowni
z przestrzeloną potylicą
przez tego, kto
zbierając szczękę
skrzeczy:

Ko-ko-ko Ko-ko-konssstttyyytucja, - aaa... -aaa..."

Formatowanie w czasie kopiowania chyba jest trochę zniekształcone.
Ale chodzi mi o treść.
Jak można walkę Powstańców, która dla bardzo wielu Polaków jest najgodniejszą Sprawą, porównać do czegoś w ewentualnej przyszłości, kojarzonego z fekaliami?! Tam walka z Niemcami, w której zginęły miliony Polaków, tortury, obozy koncentracyjne, łapanki, męczarnie, a tu co?!
I oczywiście te same co zawsze osoby chwalą autorkę, nie zauważając czegoś tak oburzającego.
Niestety, nie mam możliwości wyrażenia zdania pod tym tekstem autorki, bo befana zablokowała mnie wiele lat temu. To, że jest też przeze mnie zablokowana, było odpowiedzią.
01 Sie 2018 o 19:26
Lilly, ja powtarzam, moje zdanie jest jak w moim pierwszym wpisie.
Zajrzyj do "moskaklika", moze też uważnie przyjrzyj sie komentarzom, bo ja widzę kij z dwoma końcami i jak by go nie odwracać.... itd...

A swoim ostatnim wpisem właściwie wyrażasz pogląd, że systemu blokad nie popierasz. Więc o co chodzi?
---
strona 1 z 6
123456 > »
© 2010-2016 by Creative Media