Autor | tchórzostwo czy demokracja? |
/konto usunięte/ | [...] | |
| 03 Sie 2018 o 13:00 gruszka napisał: Lilly, czy chcesz nadal, abym Ci cos o hipokryzji napisała? Ty wzburzona byłaś tekstem osoby, z którą masz na pieńku, więc nie omieszkałaś na priv do mnie pisać, a za chwilę...;) Bo nie udało się mnie sprowokować brzmieniem priva? Bo nie mogę go opublikować? ;) Mam Ci pokazać Twoją hipokryzję? Opiszę ją bardzo krótko: "Dwulicowość", bez zbędnych słów. Daj sobie siana, kobito. :)
Szczyt insynuacji. Przeczytałam tamten post do ciebie i nie widzę w nim niczego innego, co mogę otwarcie powiedzieć i co mówię. Ale nie po to człowiek pisze na priv, żeby tę korespondencję ujawniać. Piszę to, co myślę, ale na priv. sformułowania są mniej staranne i dobrane do adresata, a nie do szerokiej publiczności i o tym każdy wie. Ale treść jest ta sama. Jeśli chcesz, mogę powtórzyć. Żegnam. Potwierdzam bowiem to, co napisałam w tamtym poście, że nie jesteś już dla mnie osobą wiarygodną. | |
| 03 Sie 2018 o 13:02 Dodam jeszcze, że post zaczynał się tak:
Cześć Gruszko, jestem załamana twoim komentarzem pod tekstem befany "Laurentinaa...". Dawno nie czytałam tylu wersów tak przesiąkniętych jadem i nienawiścią, obraźliwych i wyśmiewających się z wyglądu innych. Bardzo mnie dziwi twój komentarz i ocena "znakomite", bo miałam cię do tej pory za osobę wrażliwą na takie sprawy. Nie wiem, jak to wszystko rozumieć. Przestałaś być dla mnie wiarygodną autorką, coś tu mi razem nie pasuje.
To, że napisałam do ciebie na priv, a nie bezpośrednio pod tekstem befany, wynikało jedynie z faktu, że befana mnie zablokowała. I to by było na tyle. | |
| 03 Sie 2018 o 13:22 lilly napisał: Dodam jeszcze, że post zaczynał się tak:
Cześć Gruszko, jestem załamana twoim komentarzem pod tekstem befany "Laurentinaa...". Dawno nie czytałam tylu wersów tak przesiąkniętych jadem i nienawiścią, obraźliwych i wyśmiewających się z wyglądu innych. Bardzo mnie dziwi twój komentarz i ocena "znakomite", bo miałam cię do tej pory za osobę wrażliwą na takie sprawy. Nie wiem, jak to wszystko rozumieć. Przestałaś być dla mnie wiarygodną autorką, coś tu mi razem nie pasuje.
To, że napisałam do ciebie na priv, a nie bezpośrednio pod tekstem befany, wynikało jedynie z faktu, że befana mnie zablokowała. I to by było na tyle.
A ja Ci odpisałam: lilly Temat: Re[4]: Komentarze Data i czas: 2 dni temu (2018-07-31 15:54)
gruszka napisał Lilly, ja nie wiem nic o Waszym życiu. Przyszłam z wierszami. Wpadłam w dziwne miejsce. I nie chcę plotkować. To co dla mnie gorzkie, to to, że broniłaś komentarza z rzygowinami pod wierszem Zingary. A pewne kwestie, które mi się bardzo nie podobają, poruszam od czasu do czasu na forum, czyli transparentnie.
Dowiedziałaś się, że nie dam wciągać się w ploty. Więc uwagi o wiarygodności i hipokryzji daruj sobie.
A poza tym - przyznajesz rację, że wskazane punkty są złem koniecznym, a bronisz ich jak niepodległości - to jest najciekawsze.
Walisz w priv i na forum coś o wiarygodności. Mogę dodać: Wzajemnie!--- "Albo człowiek ma rację, albo się myli, albo jedno i drugie." - Charles Bukowski – Szmira | |
| 03 Sie 2018 o 13:33 PS. Odtąd, skoro mam też akceptować "zło konieczne", też jak inni, będę korzystała do woli z jego "dobrodziejstwa". :) Tak dla równowagi. :)--- "Albo człowiek ma rację, albo się myli, albo jedno i drugie." - Charles Bukowski – Szmira | |
| 03 Sie 2018 o 15:52 Ktoś mnie wołał?
Serdecznie pozdrawiam Cię, rozkoszna Anielo, czym byłoby publixo bez Ciebie?
Luftikus | |
no user | 03 Sie 2018 o 17:04 Witam, nie chcę się wtrącać do konfliktów, bo nie znam prywatnie, ani Befany, ani Gruszki, ani Lilly. Tak sobie poczytałam i stwierdziłam, że fajnie dyskutujecie.
Wiele osób się wypowiedziało, więc ja też dodam kilka słów. Nie uważam, że interpretacja tekstów powinna być identyczna. Ja również napisałam komentarz pod wierszem Befany pt. "Laurentinaa...". Dlaczego? Ponieważ w chwili przeczytania skojarzył mi się z pewną sytuacją z autopsji i dotarł do mojej wyobraźni. Nie wyobrażam sobie, aby ktoś dyktował mi, kogo i jak mam komentować. To jest wyłącznie moja decyzja, demokratyczna, wolna decyzja! Nie na darmo nasi przodkowie walczyli o wolność słowa i wyznania, abyśmy dziś dostawali od innych opieprz* za wyrażenie najnormalniejszych poglądów. Interpretacja wiersza Befany przez Lilly może być zupełnie inna aniżeli przez Gruszkę, albo Aurorę.
Zdaje sobie sprawę z dawniejszych, być może konfliktów, ale jako nowa osoba na Publixo, nie wyobrażam sobie, abym nie mogła mieć prawa do wolnej interpretacji.
Pisać można pięknie o demokracji i tolerancji, ale czyny się liczą. Wcale nie musi być słodko na potralu, gdzie spotykaja się różne osobowości. Może być pikantnie i ostro, ale dajmy szansę wszystkim wolnej interpretacji. Bo to, że ktoś kogoś za coś nie lubi, nie znaczy, że ja nie mam prawa z tym kimś rozmawiać. Szkoła podstawowa już za nami.
Gdybym miała dziś po raz pierwszy przeczytać wymieniony przez Lilly, wiersz Befany, napisałabym identyczny komentarz, ponieważ to moja interpretacja i moja wyobrażnia. I nie ma ten fakt nic wspólnego z antypatią do innych osób. To po prostu moja decyzja i spontanicze zachowanie. Nie znam wcześniejszych konfliktów, nawet nie chce znać, ale nigdy nie będą one wyznacznikiem mojego zachowania, ponieważ nie miałam z nimi nic do czynienia. Zostawmy interpretacje wierszy wszystkich użytkowników, naszej wyobrażni. Komentujmy słodko lub ostro, ale nie narzucajmy nikomu sposobu interpretacji.
Pozdrowienia naturalne i demokratyczne:) | |
| 03 Sie 2018 o 18:08 Hahaha, Lilly mnie zablokowała :))) Ubaw po pachy! :)))) Zaufana, wiarygodna recenzentka :)))) Ot i kolejna scenka rodzajowa pt. Pogniewała się, bo... tup, tup nóżką! Paa, Lilly ;)--- "Albo człowiek ma rację, albo się myli, albo jedno i drugie." - Charles Bukowski – Szmira | |
| 03 Sie 2018 o 18:18 gruszka napisał: Hahaha, Lilly mnie zablokowała :))) Ubaw po pachy! :)))) Zaufana, wiarygodna recenzentka :)))) Ot i kolejna scenka rodzajowa pt. Pogniewała się, bo... tup, tup nóżką! Paa, Lilly ;)
A jak poznałaś, że cię zablokowałam? Chciałaś mi wstawić minus do komentarza czy też chciałaś pisać na priv, a wczoraj przed północą wysłałaś mi "informację", że nie życzysz sobie żadnych korespondencji ode mnie, a wszelkie próby kontaktu uznasz za stalking albo prowokację. Cha, cha, cha!!! | |
| 03 Sie 2018 o 18:27 lilly napisał: gruszka napisał: Hahaha, Lilly mnie zablokowała :))) Ubaw po pachy! :)))) Zaufana, wiarygodna recenzentka :)))) Ot i kolejna scenka rodzajowa pt. Pogniewała się, bo... tup, tup nóżką! Paa, Lilly ;) A jak poznałaś, że cię zablokowałam? Chciałaś mi wstawić minus do komentarza czy też chciałaś pisać na priv, a wczoraj przed północą wysłałaś mi "informację", że nie życzysz sobie żadnych korespondencji ode mnie, a wszelkie próby kontaktu uznasz za stalking albo prowokację. Cha, cha, cha!!!
No bo z Tobą plotkarskich privów nie zamierzam prowadzić, więc Cię o tym poinformowałam. :) Grzecznie. :)
A ja chciałam Twój wierszyk skomentować. I nawet formalne oceny wystawić.:))))--- "Albo człowiek ma rację, albo się myli, albo jedno i drugie." - Charles Bukowski – Szmira | |
| 03 Sie 2018 o 21:59 Gruszka, doczepiłaś się do mnie na innym portalu i obrażałaś mnie na PW,aja nie miałam pojęcia kim jesteś.Ty za to wiedziałaś o mnie bardzo dużo, nawet więcej niż ja wiem o sobie.Dopiero kiedy tutaj Cię spotkałam zrozumiałam, skąd masz te wiadomości.Oczywiście nie przyszło Ci do głowy,że mogą być nieprawdziwe.Osądziłaś mnie na podstawie plotek, więc nie pisz że nie jesteś plotkarą.Z wielką przyjemnością ujawniłaś mój PW,gdzie zmęczona Twoim prześladowaniem napisałam żebyś mnie pocałowała w d.Nie wiem na jakiej podstawie lilly uznała Cię ,za osobę wrażliwą , myślę, że już wie jaka jesteś :) | |
| 11 Sie 2018 o 09:31 Blokowanie kont, to typowe tchórzostwo.
Pani Befana i Pan Arsen są mistrzami w tej dziedzinie.
Zablokowane konta łączcie się.
Pozdrawiam - Pulsar - | |
| 11 Sie 2018 o 16:55 pan Arsen to był ktoś miał klasę. Powiem ci coś. Nijaka Pani Befana , kiedy mnie zablokowała, to jeszcze przez jakiś czas komentowała moje teksty. Sama nie wiedziała kogo zablokowała. Dopiero, gdy powiedziałem jej, że to niemoralne, zaprzestała. I co/?
Pisz wierszyki swoje. Powodzenia. | |
| 11 Sie 2018 o 17:15 Pulsar, właśnie Janko mnie zablokował. Nie znam powodu, nie wiem dlaczego. Takie tu dziwne zwyczaje panują.--- Jestem bo jestem. | |
| 11 Sie 2018 o 18:15 Och!!! Zingaro Kur... stwo nie zna granic.
Łączę się w bólu.
Trzeba ciumkać. będzie lepsze samopoczucie.
Ja myślę, że to portal katolicki. | |
| 11 Sie 2018 o 18:27 Pulsarku przyjmiesz moje ciumkanie :) Przecież wiesz że Uwielbiam Cięęę :) wydało się cholera jasna--- Jestem bo jestem. | |
| 11 Sie 2018 o 23:01 Szanowna Pani Zingaro, komunikuję, że moje zblokowanie, które nastąpiło około godz. 16.00, miało być rodzajem sygnału, że coś takiego istnieje. Gdy Pani się o tym zorientowała, dając sygnał o godz. 16.34, natychmiast odblokowałem. Kiedy więc Pani o godz. 17.15 ponownie o tym napisała, blokady już nie było. Długo czekałem z poinformowaniem o tym, mając nadzieję, że Pani sama się zorientuje. Co zaś tyczy wypowiedzi Pulsara, że kur...stwo na publixo nie zna granic, to w pełni to zdanie podzielam. Odczuwam je nieustannie, a przed kilkoma dniami szczególnie.--- Jan Stanisław Jeż | |