Temat: Zapytam, odpowiem szczerze (98) | |
19 Cze 2011 o 21:20 Wierzę, że niektórym się przytrafia, co nie oznacza, że musi spotkać akurat mnie.Jaka jest Twoja ulubiona pora roku? | |
Temat: Jak wszyscy, to wszyscy (1) | |
19 Cze 2011 o 18:40 Puk, puk... Witam, jestem tu nowa i chciałabym się zadomowić, bo szukam i szukam, a nigdzie znaleźć nie mogę dobrego miejsca tworzonego przez młodych i utalentowanych. Ja utalentowana nie jestem, ale nadrabiam zapałem i nauką :)No, to by było na tyle :) | |
Temat: Strona 123, zdanie 5 (14) | |
19 Cze 2011 o 15:03 "Ale nie tego z knajpy, a innego, który był chyba właścicielem tamtego burdelu i mieszkania."Zdzisław Adamiec "Igranie życiem" Książka wydana przez wydawnictwo My Book :) | |
19 Cze 2011 o 14:32 Chcialabym wreszcie dokonczyc kryminal troche psychologiczny, ktory pisze od jakiegos czasu. Jest o tajemniczej dosyc smierci mojego kuzyna.Poza tym chcialabym napisac o zbrodni doskonalej i umysle mordercy. Pracuje akurat w takim miejscu, ze moglabym cos takiego w sumie napisac ;) Poza tym pisze jeszcze jedna rzecz, ktora mam nadzieje niedlugo skonczyc, a fragment mozna przeczytac tutaj :) Czy wierzysz w prawdziwa milosc? | |
19 Cze 2011 o 11:43 Bo potrzebuję tegoO czym chciałbyś/chciałabyś napisać książkę | |
18 Cze 2011 o 17:18 Poczucie humoru :)Czemu piszesz? | |
18 Cze 2011 o 15:26 Podziemny krąg. Jaką cechę u ludzi najbardziej cenisz | |
/konto usunięte/ | 18 Cze 2011 o 13:00 Każdy, po kolei.Ulubiony film? |
18 Cze 2011 o 11:34 Impreza na statku i 50-te urodziny ojcaJaki kraj chciałabyś/chciałbyś zwiedzić? | |
Temat: Elektroniczna gazetka (74) | |
/konto usunięte/ | 18 Cze 2011 o 10:56 Dlatego też trochę się obawiam takiej selekcji, poza tym każdy ma inny gust i coś innego mu się spodoba, coś innego wyżej oceni. A że oceniamy siebie nawzajem, te oceny też są subiektywne, więc trudno powiedzieć, że dają jakiś większy obraz.Na razie więc myślę, że w każdym numerze bedzie się prezentować na 2 sylwetki osób, które po prostu zgłoszą chęć. To samo zamierzałam uczynić z działem typu "Moja książka", ale jakoś nikt się nie kwapi, chociaż wysłałam kilka wiaodmości, brak odzewu. Dlatego raczej bym się nie martwiła, że będzie za dużo chętnych i trzeba będzie to rozgraniczać. Póki co trzy osoby opowiedziały na "tak" jeśli chodzi o poezję. Dwie znajdą się w tym numerze, trzecia może w następnym, żeby się nie okazało, że teraz damy wszystko, a potem będą braki ;) Skoro zamieściłam już wiersze Alfa, który był najszybszy pod tym względem w pisaniu do mnie i zamieszczę MojejWyspy, to myślę, że Martin nie bedzie miał nic przeciwko, jeśli publikację jego twórczości przesuniemy na kolejny numeru i pod teksty wymyślimy tematykę tegoż numeru. I będziemy szukać drugiej osoby ;) |
18 Cze 2011 o 10:38 Hmmm... Nie do konca jestem przekonana, czy wrzucanie textow na podstawie ocen to do konca dobry pomysl. Z tego wzgledu, iz sa texty, ktore maja pelno ocen i komentarzy, a sa texty, ktore sa dobre, maja 5, ale na przyklad tylko dwie osoby ocenialy ten text. Mowie o tym, poniewaz ja mam podobnie. Moje texty maja po 2 - 3 osoby ocenane, wiec do konca nie wiem, czy ten text sie podoba ogolowi, czy nie... A niektorzy maja bardzo duzo ocen i komentarzy, wiec wiadomo od razu, czy to dobry text czy nie. | |
Temat: Kilka zasad dot. pisania dialogów (4) | |
18 Cze 2011 o 10:30 eyesOFsoul, dzieki za ta krotka lekcje :) Janko juz jakis czas temu powiedzial mi o moim problemie z myslnikami, ale widze, ze jesli chodzi o sama interpunkcje w dialogu, tez robilam sporo bledow. Przydatna lekcja :) | |
18 Cze 2011 o 10:27 Punktualnosc i poczucie humoru. Jakie plany weekendowe? ;) | |
Temat: Przygarniecie mnie? (5) | |
17 Cze 2011 o 21:08 eyesOFsoul jakże miałoby tu Ciebie nie być? Wstawiłaś kilka pouczających tekstów, co oczywiście skopiowałam do notatnika. Cały czas się uczę:-) | |
Temat: Pora na mnie:-). Witam wszystkich uczestników. (12) | |
17 Cze 2011 o 21:06 Wstawię na pewno:-).Pozdrawiam również:) | |
Temat: Czego aktualnie słuchasz? (34) | |
17 Cze 2011 o 18:58 Metallica | |
/konto usunięte/ | 17 Cze 2011 o 18:50 Coma, Coma, Coma.ew. sam Rogucki. dziś: Mała |
Temat: Elektroniczna gazetka (74) | |
/konto usunięte/ | 17 Cze 2011 o 15:11 Ocenianie jest dobre jeśli dotyczy poezji i prozy - trochę ciężko oceniać recenzję czy artykuł, eh nie wiem, wyjdzie to pewnie w trakcie.Póki co dostałam pozwolenie na wybranie czegoś z tomiku "Krwista i kwiecista" Alfa. Pewnie pokieruję się ocenami, komentarzami. Chyba, że ktoś woli to zrobić sam? Myślę, że w takiej "sylwetce" powinno znaleźć się ok. 5 wierszy, krótki opis o autorze i zdjęcie, jeśli je zechce udostępnić ;) Numer może wychodzić co miesiąc, więc to bedzie pierwsze lipcowe wydanie. Chyba zdązymy, choć jeśli chodzi o ten termin: koniec czerwca/początek lipca, jestem w rozjazdach. |
17 Cze 2011 o 14:50 Po pierwsze, przecież się nigdzie nie spieszymy. Spokojnie, teksty napłyną. Dałabym czas na zbieranie materiałów do końca czerwca.Po drugie: potencjalni chętni mogą się przecież zarejestrować na PubliXo i poddać ocenie. Tak by wybór był demokratyczny. Inaczej ludzie zaczną się obrażać i zastanawiać się: "Zaraz,a czemu tych kilka osób decyduje, co jest dobre, a co nie? Pewnie wybierają samych swoich znajomych". Wierz mi znam się trochę na ludziach... Ale się nie upieram, bo w końcu pisemko to Twój pomysł. A zresztą kryteria wyboru można zawsze zmienić. | |
/konto usunięte/ | 17 Cze 2011 o 14:26 Jeżeli chodzi jeszcze o kryteria doboru tekstów to taka mała uwaga, że nadsyłają je do mnie nie tylko ludzie z Publixo, więc w takim wypadku sugerownaie się ocenami - jasne, może być, ale nie będzie to dotyczyło wszystkich członków redakcji. Możemy wspólnie dywagować czy ten tekst bierzemy, a ten odrzucamy, ale z doświadczenia wiem, że w takich momentach nietrudno o krzywdzącą krytykę, może i podstawną, ale jednak może ona kogoś głęboko zranić. Wyszłam z założenia, że do 1 nr biorę raczej wszystko, no chyba że tekst jest naprawdę słaby i napisany nie po polsku, albo zbyt wulgarny/przekraczający granice dobrego smaku. Pókic o nie mam w czym przebierać, więc bardzo krytyczna być nie mogę. Chcę dac szanse każdemu. To użytkownik zweryfikuje czy jego tekst wypada dobrze czy źle w obliczu innych i czy chce dodać coś znowu albo w jakim kierunku powinien pójść, by podszkolić warsztat.Musze się etraz zająć poezją, ciężka praca ;) Podesłałam info o grupowym mailu już paru osobom, podam je może jeszcze tym, którzy udzielali się tu na forum, a nie pisali do mnie bezpośrednio. |