Temat: publikacje (20)
25 Sie 2011 o 08:51
Janko, jesteś nie tylko świetnym krytykiem, ale i doskonałym obserwatorem. Co więcej, Twoja neutralność i rzetelność w ocenach są niedoścignione(przynajmniej dla mnie :))

Serdeczności
25 Sie 2011 o 04:17
Przez długi okres starałem się czytać wszystkie utwory zamieszczane na portalu i w miarę możliwości je oceniać i komentować. Obecnie staje się to fizycznie niemożliwe. Przyczyną tego stanu jest swoista nadaktywność niektórych osób. Jestem tego świadomy, że wielu autorów chce zaimponować swoim dorobkiem, ale zamieszczanie jednego dnia kilku lub nawet kilkunastu utworów to chyba lekka przesada i brak skromności. Sądze, że nawet jeden utwór opublikowany w ciągu dnia z powodzeniem by wystarczył. Co o tym sądzicie?
Temat: Elektroniczna gazetka (74)
21 Sie 2011 o 11:33
Gazetka bardzo fajna! Może w związku z kolejnym numerem zoorganizowac jakiś konkurs na opowiadanie i wiersze? Najlepsze prace zostałyby zamieszczone w kolejnych wydaniach i dzięki temu większa ilość osób zaangażowałaby się w powstawanie "Elektronicznego magazynu literackiego".
Temat: Konkurs 'Mocne postanowienie' - czekamy na utwory! (11)
21 Sie 2011 o 11:28
Ja już swój utwór dodałem,bo temat bardzo ciekawy. Z niecierpliwością czekam na rozstrzygnięcie.
Temat: Moja pasja to pisanie powieści.... (1)
18 Sie 2011 o 18:23
Witam serdecznie. Pragnę podzielić się z Wami moją debiutancką powieścią ”Wychodząc z mroku”, którą ponad miesiąc temu wydałam w formie elektronicznej. Dostępna jest już w trzech w wydawnictwach internetowych Wydaje.pl, RW2010 oraz Poczytaj.To.
Swój czas dzielę pomiędzy rodzinę, pracę i realizowanie swoich zainteresowań. Jednym z nich jest literatura. Czytanie książek zainspirowało mnie do tworzenia własnych opowieści, najczęściej o miłości rozgrywających się w minionych epokach.

Opis książki
„Wychodząc z mroku” to opowieść o młodziutkiej dziewczynie z arystokratycznego rodu, która podejmuje daleką podróż, ku nieznanej Norwegii, by zostać żoną młodego hrabiego. Los rzuca ją w wir niepojętych i zatrważających doświadczeń. Próbuje zmierzyć się z ciosami, jakich nie szczędzi jej przeznaczenie. Dostaje się pod wpływy wyrachowanego, zawziętego wojownika, dla którego nic nie znaczy. Tajemnica i mrok, jakie owego mężczyznę otaczają, kładą się cieniem na dalszym jej życiu…
Polecam ostatnio dodane recenzje napisaną przez LadyBoleyn link oraz Kamili Rutkowskiej link
Autorka LadyBoleyn recenzentka trafiła w sedno książki, opisując to, co chciałam przekazać czytelnikom w swojej powieści, i za to jestem jej ogromnie wdzięczna. Jej recenzja także umieszczona na mojej stronie bloga oraz LubimyCzytać.pl. Jak również zapraszam na swoją stronę link
Temat: askawin (3)
18 Sie 2011 o 00:09
Bo taka jest prawda.
Temat: Czego aktualnie słuchasz? (34)
17 Sie 2011 o 17:06
Nie wiem jak wstawiacie linki.
Dlatego tak:
Soyka i Mozil (ot tak mnie prześladuje)
link

Zdecydowanie gra mi w duszy i sercu muzyka filmowa:

Schindler's Lists (tak samo porusza mnie za każdym razem)
link

Soundtrack z filmu Lektor
link
17 Sie 2011 o 12:45
Witam:)
Też jestem tu nowa.
Skąd takie pesymistyczne podejście do własnej twórczości?
Temat: Czego aktualnie słuchasz? (34)
17 Sie 2011 o 00:03
Marek Grechuta - Zaplątani w dzikim winie
link

Niesamowicie optymistyczny i zabawny utwór. Sam występ Grechuty mogę oglądać bez końca :)
16 Sie 2011 o 16:29
Piszę bo muszę, (jeżeli nie głupi, to) pewnie jak głupi.
Temat: Strona 123, zdanie 5 (14)
16 Sie 2011 o 15:19
"Twój ojciec go używa?"
ŁOTR
Trudi Canavan
Temat: A zatem się przedstawiamy (8)
16 Sie 2011 o 13:52
Przypadkiem znalazłam serwis, a już dawno chciałam się podzielić swoją twórczością ze światem - u wydawców jak na razie nie szło mi za dobrze, więc trzeba trochę popracować nad warsztatem. Liczę na ciepłe przyjęcie, ale i konstruktywną krytykę. Ze swojej strony postaram się być aktywna i pomagać jak tylko potrafię.
14 Sie 2011 o 20:56
To chyba wypada, abym i ja powiedziała coś więcej: również kobieta pracująca, mam dwóch fajnych chłopaków (15,10), żona oczywiście również. Piszę amatorsko i mam wrażenie, że najmniej się tutaj znam na pisaniu, o fachowej wiedzy już nie wspomnę :-( Niemniej jednak cieszę się, że tutaj jestem... jak długo, to się okaże :-)
Temat: CZYTAMY KNIGI (10)
14 Sie 2011 o 20:52
Ale gafa! Oczywiście, że jest święto!!! Jak co roku zresztą :-)

Ale we wtorek nie omieszkam zajść do biblioteki :-)
Temat: kto jest dla was literackim wzorem (15)
14 Sie 2011 o 20:39
Generalnie nie posiadam jednego wzoru. Mogłabym powiedzieć iż jest wielu artystów, pisarzy, poetów, których cenię za twórczość, czy odważne i inteligentne kreski.

Bywa, że w jeden dzień napiszę, tematycznie odbiegające niezmiernie od siebie wiersze, zamknę zeszyt, a po jakimś czasie otworzę i stwierdzę, czy zwyczajnie coś nabazgrałam, czy jednak "to coś" mi się podoba.
Myślę, że nie muszę na nikim się wzorować. Wystarczy, że obecne czasy, pokolenie, czy środowisko (podwórkowe, polityczne) wystarczająco kreują na co dzień moje spojrzenie na rzeczywistość.

Dodam jeszcze, że własny styl (ja tak myślę) jest wynikiem własnego charakteru, sumą doświadczeń i całokształtem osobowości. Wzorowanie się na kimś innym byłoby oszustwem we własnym kierunku. Przynajmniej dla mnie.

A Ty aspidistra?
14 Sie 2011 o 19:59
A ja piszę, gdy mnie dopadnie TO COŚ, o którym traktuje post kathrin... Z przerwami na trójkę dzieci i kilka progów kariery pedagogicznej to będzie już jakieś trzydzieści lat. Ale na portalu zamieszczam te ostatnie dokonania, bo tamtych młodzieńczych wstydzę się nawet czytać... Mimo to za największe dokonanie uważam napisanie książki ale przez moich uczniów - taki zbiór opowiadań (do końca życia nie zapomnę tego doświadczenia).
A po za tym czuję, że żyje we mnie TO COŚ i jestem jakby jego narzędziem...
14 Sie 2011 o 18:40
W poniedziałek święto, możesz mieć problem z wypożyczeniem:) Jest jeszcze książka Kirsta "08/15".
Temat: A zatem się przedstawiamy (8)
14 Sie 2011 o 17:17
I ja przywitam się w tej babskiej grupie powitalnej :)
Kilka słów o mnie: pracująca kobieta, mama, żona. Jestem amatorskim amatorem, ale z zamiłowania :)
Przy okazji również dziękuję, za spotkania w komentarzach :)
14 Sie 2011 o 16:17
I ja się cieszę, ze trafiłam na ten portal. Inaczej moja córka nie wytrzymałaby ciągłego demonstrowania moich utworów. Teraz będę eksperymentować na fachowcach.
O sobie... Jestem matką i żoną, ale najbardziej jestem wtopiona w słowa; od lat, od bardzo wielu lat... Raz piszę książkę dla siebie, potem wiersz na zmówienie publiczne, potem fraszki, żeby uszła ze mnie złość albo wiersz, który ratuje mnie przed depresją i wiele innych takich... Ale to pewnie wspólny wątek wszystkich, którzy tu trafili. Pozdrawiam tych, którzy komentowali moje utwory lub je oceniali i bardzo za nie dziękuję!
14 Sie 2011 o 08:26
W poniedziałek idę do biblioteki i wypożyczam ją na urlop :-)

Dziękuję za propozycję

Kasia
© 2010-2016 by Creative Media