Temat: Zapytam, odpowiem szczerze (98)
10 Lip 2011 o 13:05
Śmierć mojego dziadka

Jakie lody najbardziej lubicie?
Temat: Witajcie (1)
10 Lip 2011 o 08:12
Mam na imię Krysia.Piszę wiersze.Są one w pewien sposób wyrzucenia z siebie wszystkiego co noszę głęboko w sercu : strachu,lęku,niepewności ale też nadziei i wiary ,że dam radę.Jest to mój sposób na raka - dzięki temu moi bliscy widzą mnie z uśmiechem na twarzy.Wcześniej pisałam głównie o chorobie ,teraz piszę o wszystkim.Widocznie zdrowieję ! Cieszę się, że tu jestem .
Temat: Elektroniczna gazetka (74)
09 Lip 2011 o 19:52
link

gotowy do pobrania :)
Dziękuję Wszystkim! Bez Was mój pomysł nigdy nie ruszyłby z miejsca. Teraz najwazniejsze, by tego nie zaprzepaścić i dalej rozwijać ;)
03 Lip 2011 o 09:25
Pies!!! Kocham zwierzeta, ale kota po prostu nie chcialabym miec. Wole miec wiernego towarzysza na spacery :) moja znajda jest sympatycznym kundliszczem i wabi sie Brajan.

Jakie zdarzenie najlepiej pamietasz ze swojego dziecinstwa?
02 Lip 2011 o 11:50
Bardzo ciekawa propozycja. Mogę podesłać kilka swoich utworów. Tylko nie jestem pewna, czy znajdzie się coś na tematy magii.Serdecznie Panią pozdrawiam i gratuluję pomysłu.
29 Cze 2011 o 23:45
Póki co zostawię "Elektroniczny magazyn literacki", podoba mi się i jest trafne ;)

Znikam na kilka dni, ale zaraz wysyłam zebraną przeze mnie całośc redakcji My Book, więc mam nadzieję, że prace będą postępować ;)
29 Cze 2011 o 13:38
Może po prostu elektroniczny magazyn literacki? Tak żeby hasłem nie zawężać grona odbiorców, sugerując, że to jest "tylko dla piszących".
29 Cze 2011 o 12:31
Co sądzicie o haśle: Wirtualny Kiosk Literacki? lub Elektroniczny Kiosk Literacki?
29 Cze 2011 o 11:59
Jeszcze potrzebuję jakiegoś hasła dla gazetki.

"Magazyn dla ludzi z pasją pisania/tworzenia"?

Jakieś propozycje?
Nigdy nie byłam dobra w tworzeniu haseł reklamowych ;)

Brakuje mi już tylko okładki, może bedzie wieczorem i wtedy podsyłam całość na maila Lotty i znikam na kilka dni, mam nadzieję, że po moim numerze będzie można już gdzieś zamieszczać gazetkę.
29 Cze 2011 o 00:19
Okej ;)
28 Cze 2011 o 12:57
keskese87 napisał:
Ja tylko mam jedną prośbę do wszystkich, którzy podsyłają mi prozę: o akapity i wyjustowany tekst. Czasem naprawdę duużo czasu zajmuje mi formatowanie tego wszystkiego, a chyba warto, pisząc coś, zachowywać już te wymagania. Wszystkim nam będzie prościej :)
Pozdrawiam.

Od następnego numeru przygotujemy jakiś gotowy szablon, to będzie prościej. Nie przesadzaj z dopieszczaniem, ja to i tak przepuszczę przez program do składu.
28 Cze 2011 o 11:46
W czwartek rano wyjeżdżam na parę dni. Chciałabym to do tego czasu skończyć, ale nie wiem czy się uda, bo czekam jeszcze na 2-3 materiały. Poza tym nie mam czasu nawet się spakować i zorbić zakupów, tyle wszystkiego. Mogę się jedynie pochwalić tym, którzy jeszcze nie wiedzą, że w międzyczasie zdążyłam się obronić. No i wyrabiam wyczerpujące dniówki w kinie, głównie popołudniami, lub dla odmiany takie dwunastogodzinne, więc czasem już bra mi siły ;) A jeszcze porządnej pracy trzeba poszukać.. :P
Zresztą nie spieszy się, ale z początkiem lipca dobrze by było, żeby magazyn był już gotowy.
Ja tylko mam jedną prośbę do wszystkich, którzy podsyłają mi prozę: o akapity i wyjustowany tekst. Czasem naprawdę duużo czasu zajmuje mi formatowanie tego wszystkiego, a chyba warto, pisząc coś, zachowywać już te wymagania. Wszystkim nam będzie prościej :)

Jeżeli chodzi o kolejny numer, sierpniowy, to moją sugestią jest temat magii. I nie chodzi tylko o jakieś czary, wróżki i różdżki, ale można to ująć metaforycznie: magią są czasem zwykłe wydarzenia, nasze codzienne małe cuda, uczucia i tak dalej ;)

Dziękuję wszystkim, którzy przyłaczyli się do tworzenia pierwszego numeru! Mamy naprawdę spory i ciekawy materiał ;)

Pozdrawiam.
27 Cze 2011 o 20:14
poziomka

Jaki ogon biega po Twoim mieszkaniu? Pies czy kot?
27 Cze 2011 o 00:43
Dzisiaj (a raczej już wczoraj) byłam na poprawinach:)

Jaki jest Twój ulubiony owoc?
26 Cze 2011 o 23:24
Byłam niedostępna parę dni i jeszcze przez kilka najbliższych będę miała bardzo ograniczony czas i możliwości, ale na początek lipca powinno być wszystko gotowe ;)
26 Cze 2011 o 11:21
link

Jakie masz plany na dziś?
26 Cze 2011 o 11:07
Przepraszam, zapomniałam o pytaniu.

Jaka jest Twoja ulubiona piosenka?
26 Cze 2011 o 11:06
"No man is an Island, intire of it selfe; every man is a peece of the Continent, a part of the maine; if a Clod bee washed away by the Sea, Europe is the lesse, as well as if a Promontorie were, as well as if a Mannor of thy friends or of thine own were; any mans death diminishes me, because I am involved in Mankinde; And therefore never send to know for whom the bell tolls; It tolls for thee."

"Żaden człowiek nie jest samoistną wyspą; każdy stanowi ułomek kontynentu, część lądu. Jeżeli morze zmyje choćby grudkę ziemi, Europa będzie pomniejszona, tak samo jak gdyby pochłonęło przylądek, włość twoich przyjaciół czy twoją własną. Śmierć każdego człowieka umniejsza mnie, albowiem jestem zespolony z ludzkością. Przeto nigdy nie pytaj, komu bije dzwon: bije on Tobie."

John Donne
26 Cze 2011 o 11:00
Kontakt w sprawie gazetki: beataszymura@gmail.com
26 Cze 2011 o 10:53
Wampirem, jeśli nie wiązałoby się to z byciem żywym trupem.

Masz jakiś ulubiony cytat z książki/filmu/czasopisma? Jak tak, to jaki?
© 2010-2016 by Creative Media