Przejdź do komentarzyKrótki wiersz o miłości
Tekst 38 z 255 ze zbioru: Mioklonie
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz biały
Data dodania2018-06-24
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń1646

mojej Dziewczynie  


jeśli śmierć jest nośnikiem  

podobnie jak dyskietka  

czy kaseta magnetofonowa, to  

czy istnieje ktoś zdolny odczytać  

zapisane na niej dane?  


co się tam znajduje?  

śpiew rajskich pawi  

miasta dotknięte pustynnieniem  

ludzie zaklęci w chmury?  


pomyśl, kochanie

  Spis treści zbioru
Komentarze (5)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Piękny wiersz Flo
avatar
...po prostu, poezja.
avatar
Dziękuję, Kochani. nie spodziewałem się aż tak pozytywnej recepcji.
avatar
Pieknie, Florku.
avatar
A to się ta z dedykacj8 Dziewczyna ucoeszy!
© 2010-2016 by Creative Media
×