Temat: Dla Maćka_J: O przyjaźniach portalowych i nie tylko :) (2) | |
22 Sty 2018 o 06:01 Nie do mnie kierowany tytuł, ale tekst tak. Piszesz - przestrogę do Drogich Państwa. Dziękuję, befano, Bajka37. | |
Temat: Powrót (3) | |
20 Sty 2018 o 06:20 Śliczna, jak ta malowanka - ta stara/nowa Bajka :) Ps. Witaj, Kochana, na pokładzie, żółwik i joł-joł! | |
20 Sty 2018 o 00:41 Witam Wszystkich. DAAAWNO mnie nie było wśród Was, ale już jestem Pozdrawiam Bajka37. Trochę speszona. :)) | |
Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42) | |
17 Sty 2018 o 17:10 janko napisał: Zdzisławie, gratuluję. Znam Twoje dotychczasowe publikacje książkowe i pozwolę sobie mieć odmienne zdanie od niektórych jadowitych stworzeń. Dzięki, Janko. Mam nadzieję, że nie zawiedziesz się i na mojej nowej pozycji PS. Do takich stworzeń, o których wspominasz, przyzwyczajonym :) | |
17 Sty 2018 o 15:34 Zdzisławie, gratuluję. Znam Twoje dotychczasowe publikacje książkowe i pozwolę sobie mieć odmienne zdanie od niektórych jadowitych stworzeń. | |
Temat: Wszem i wobec. (6) | |
15 Sty 2018 o 13:12 Zawarliśmy rozejm. | |
15 Sty 2018 o 12:56 Z przyjemnością wykonam tę czynność! | |
15 Sty 2018 o 10:45 Oznajmiam że użytkownika janko, odblokowałem. Może mnie obejmie amnestia, ponieważ nadal jestem w więziony przez użytkownika janko. | |
Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42) | |
/konto usunięte/ | 15 Sty 2018 o 09:59 brawo Zdzichuto wspaniały szmat czasu poruszasz... |
14 Sty 2018 o 22:10 Arsene napisał: A ja zapytam tak : Jakie lata obejmuje twoja książka Hardy o ziemi wileńskiej ? Moja bliska rodzina przebywała podczas wojny w Wilnie do aresztowania mojego dziadka przez NKWD w 1944 roku. Po 11 latach zesłania dziadek powrócił do Polski. 1939-1970. | |
/konto usunięte/ | 14 Sty 2018 o 20:24 A ja zapytam tak :Jakie lata obejmuje twoja książka Hardy o ziemi wileńskiej ? Moja bliska rodzina przebywała podczas wojny w Wilnie do aresztowania mojego dziadka przez NKWD w 1944 roku. Po 11 latach zesłania dziadek powrócił do Polski. |
13 Sty 2018 o 22:45 Dziękuję, Lilly. Pozdrawiam. | |
13 Sty 2018 o 22:42 Wpisy luciusa i befany pozostawię do oceny innym uczestnikom. Dla mnie to wzorcowy przykład ich pewnego rodzaju "umiejętności", która cechuje niektórych ludzi. Niestety. | |
13 Sty 2018 o 21:17 Drogi Panie Hardy,to jak Pan odebrał komentarz owej czytelniczki, mnie osobiście nie interesuje. Nie mam ochoty na "Nasze", ale "Moje", tak uczono mnie w moim domu i przy tym pozostanę. "Nasze" już dawno, dawno temu zatruło mi organizm. Moja ocena Pana dzieł, które pozwoliłem sobie przeczytać, mnie nie zachwyca, toteż z gratulacjami poczekam do chwili, gdy opiewane przez Panią "E" cacko, okaże się białą myszką. A swoją drogą, grubiańskie komentarze nie pasują do zawodu dżentelmena. CD nie N. | |
13 Sty 2018 o 20:04 emiliapienkowska napisał: Przywołana do tablicy odpowiem, co następuje: w tak wyjątkowych, jak ten, uroczystych momentach (mowa o "naszych gorących gratulacjach") zwykła kindersztuba, wyniesiona z domu Przodków, podpowiada użycie formy pluralis maiestatis właśnie dlatego, że nie chodzi tutaj o MOJE Kowalskiego pchanie się na afisz, a o sytuację, gdzie WSZYSCY, MY-NARÓD cieszymy się, że kolejna świetna publikacja ujrzała światło dzienne, aby poszerzać NASZE-Rodaków rozumienie, czym był/jest dla polskiej kultury tamten zza Buga świat utracony. Autorowi dziękuję za dżentelmeńskie słowa wsparcia :) Szanowna Pani Emilio, tu - nolens volens - zgodzić się muszę z Martinem. Mimo wszystko proszę pisać w li tylko własnym imieniu, bo akurat na TYM FORUM tzw. pluralis maiestatis nie jest za bardzo wskazana. Nota bene, Wileńszczyzna w edycji pana użytkownika jest jedną z wielu odsłon tych i innych Ziem z dawnych Kresów Wschodnich. Czy ta publikacja jest aż taka "świetna"? Zapewne w opinii Pani świetna, dla innych już niekoniecznie. I doprawdy proszę nie rzucać słów-plew typu "dżentelmeńskie wsparcie", bowiem jakim ów pan użytkownik jest "dżentelmenem", to poniżej zamieszczam link na temat tegoż facecji: "abirecka" to ja, befana_di_campi, gdzie indziej też "Lidia", czy inne "wrzosowo", która wypowiedziawszy swoją opinię na temat dziełka została przez tegoż użytkownika oblana pomyjami, tak iż musiał interweniować sam Administrator. Zatem: więcej samokrytycznej wobec portalowego Koleżeństwa, "tolerancji" ;) Z wyrazami szacunku :) | |
13 Sty 2018 o 19:07 Przywołana do tablicy odpowiem, co następuje: w tak wyjątkowych, jak ten, uroczystych momentach (mowa o "naszych gorących gratulacjach") zwykła kindersztuba, wyniesiona z domu Przodków, podpowiada użycie formy pluralis maiestatis właśnie dlatego, że nie chodzi tutaj o MOJE Kowalskiego pchanie się na afisz, a o sytuację, gdzie WSZYSCY, MY-NARÓD cieszymy się, że kolejna świetna publikacja ujrzała światło dzienne, aby poszerzać NASZE-Rodaków rozumienie, czym był/jest dla polskiej kultury tamten zza Buga świat utracony.Autorowi dziękuję za dżentelmeńskie słowa wsparcia :) | |
13 Sty 2018 o 14:16 Gratuluję, Hardy. | |
13 Sty 2018 o 08:46 luciusannaeusmartin napisał: Droga Pani Emilio, proszę mówić za siebie. Liczba mnoga to lekka przesada. Luciusie, nie odebrałem "Nasze" od Emmilii, że napisała w imieniu publiXowiczów, tylko swojej rodziny i krewnych. Wynika to z całości Jej wpisu. Pzdr. | |
12 Sty 2018 o 15:55 Droga Pani Emilio, proszę mówić za siebie. Liczba mnoga to lekka przesada. | |
12 Sty 2018 o 10:11 PS. Wileńszczyzna jeszcze trwa, ale wszystko się dzisiaj miesza... |