Temat: Dla Maćka_J: O przyjaźniach portalowych i nie tylko :) (2)
22 Sty 2018 o 06:01
Nie do mnie kierowany tytuł, ale tekst tak. Piszesz - przestrogę do Drogich Państwa. Dziękuję, befano, Bajka37.
Temat: Powrót (3)
20 Sty 2018 o 06:20
Śliczna, jak ta malowanka - ta stara/nowa Bajka :)

Ps. Witaj, Kochana, na pokładzie, żółwik i joł-joł!
20 Sty 2018 o 00:41
Witam Wszystkich. DAAAWNO mnie nie było wśród Was, ale już jestem Pozdrawiam Bajka37. Trochę speszona. :))
Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42)
17 Sty 2018 o 17:10
janko napisał:
Zdzisławie, gratuluję. Znam Twoje dotychczasowe publikacje książkowe i pozwolę sobie mieć odmienne zdanie od niektórych jadowitych stworzeń.

Dzięki, Janko. Mam nadzieję, że nie zawiedziesz się i na mojej nowej pozycji
PS. Do takich stworzeń, o których wspominasz, przyzwyczajonym :)
17 Sty 2018 o 15:34
Zdzisławie, gratuluję. Znam Twoje dotychczasowe publikacje książkowe i pozwolę sobie mieć odmienne zdanie od niektórych jadowitych stworzeń.
Temat: Wszem i wobec. (6)
15 Sty 2018 o 13:12
Zawarliśmy rozejm.
15 Sty 2018 o 12:56
Z przyjemnością wykonam tę czynność!
15 Sty 2018 o 10:45
Oznajmiam że użytkownika janko, odblokowałem. Może mnie obejmie amnestia, ponieważ nadal jestem w więziony przez użytkownika janko.
Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42)
15 Sty 2018 o 09:59
brawo Zdzichu
to wspaniały szmat czasu poruszasz...
14 Sty 2018 o 22:10
Arsene napisał:
A ja zapytam tak :
Jakie lata obejmuje twoja książka Hardy o ziemi wileńskiej ?
Moja bliska rodzina przebywała podczas wojny w Wilnie do aresztowania mojego dziadka przez NKWD w 1944 roku.
Po 11 latach zesłania dziadek powrócił do Polski.

1939-1970.
14 Sty 2018 o 20:24
A ja zapytam tak :
Jakie lata obejmuje twoja książka Hardy o ziemi wileńskiej ?
Moja bliska rodzina przebywała podczas wojny w Wilnie do aresztowania mojego dziadka przez NKWD w 1944 roku.
Po 11 latach zesłania dziadek powrócił do Polski.
13 Sty 2018 o 22:45
Dziękuję, Lilly. Pozdrawiam.
13 Sty 2018 o 22:42
Wpisy luciusa i befany pozostawię do oceny innym uczestnikom. Dla mnie to wzorcowy przykład ich pewnego rodzaju "umiejętności", która cechuje niektórych ludzi. Niestety.
13 Sty 2018 o 21:17
Drogi Panie Hardy,

to jak Pan odebrał komentarz owej czytelniczki, mnie osobiście nie interesuje. Nie mam ochoty na "Nasze", ale "Moje", tak uczono mnie w moim domu i przy tym pozostanę. "Nasze" już dawno, dawno temu zatruło mi organizm.

Moja ocena Pana dzieł, które pozwoliłem sobie przeczytać, mnie nie zachwyca, toteż z gratulacjami poczekam do chwili, gdy opiewane przez Panią "E" cacko, okaże się białą myszką.

A swoją drogą, grubiańskie komentarze nie pasują do zawodu dżentelmena.

CD nie N.
13 Sty 2018 o 20:04
emiliapienkowska napisał:
Przywołana do tablicy odpowiem, co następuje: w tak wyjątkowych, jak ten, uroczystych momentach (mowa o "naszych gorących gratulacjach") zwykła kindersztuba, wyniesiona z domu Przodków, podpowiada użycie formy pluralis maiestatis właśnie dlatego, że nie chodzi tutaj o MOJE Kowalskiego pchanie się na afisz, a o sytuację, gdzie WSZYSCY, MY-NARÓD cieszymy się, że kolejna świetna publikacja ujrzała światło dzienne, aby poszerzać NASZE-Rodaków rozumienie, czym był/jest dla polskiej kultury tamten zza Buga świat utracony.

Autorowi dziękuję za dżentelmeńskie słowa wsparcia :)

Szanowna Pani Emilio,

tu - nolens volens - zgodzić się muszę z Martinem. Mimo wszystko proszę pisać w li tylko własnym imieniu, bo akurat na TYM FORUM tzw. pluralis maiestatis nie jest za bardzo wskazana.

Nota bene, Wileńszczyzna w edycji pana użytkownika jest jedną z wielu odsłon tych i innych Ziem z dawnych Kresów Wschodnich. Czy ta publikacja jest aż taka "świetna"? Zapewne w opinii Pani świetna, dla innych już niekoniecznie.

I doprawdy proszę nie rzucać słów-plew typu "dżentelmeńskie wsparcie", bowiem jakim ów pan użytkownik jest "dżentelmenem", to poniżej zamieszczam link na temat tegoż facecji:

link

"abirecka" to ja, befana_di_campi, gdzie indziej też "Lidia", czy inne "wrzosowo", która wypowiedziawszy swoją opinię na temat dziełka została przez tegoż użytkownika oblana pomyjami, tak iż musiał interweniować sam Administrator.

Zatem: więcej samokrytycznej wobec portalowego Koleżeństwa, "tolerancji" ;)

Z wyrazami szacunku :)
13 Sty 2018 o 19:07
Przywołana do tablicy odpowiem, co następuje: w tak wyjątkowych, jak ten, uroczystych momentach (mowa o "naszych gorących gratulacjach") zwykła kindersztuba, wyniesiona z domu Przodków, podpowiada użycie formy pluralis maiestatis właśnie dlatego, że nie chodzi tutaj o MOJE Kowalskiego pchanie się na afisz, a o sytuację, gdzie WSZYSCY, MY-NARÓD cieszymy się, że kolejna świetna publikacja ujrzała światło dzienne, aby poszerzać NASZE-Rodaków rozumienie, czym był/jest dla polskiej kultury tamten zza Buga świat utracony.

Autorowi dziękuję za dżentelmeńskie słowa wsparcia :)
13 Sty 2018 o 14:16
Gratuluję, Hardy.
13 Sty 2018 o 08:46
luciusannaeusmartin napisał:
Droga Pani Emilio, proszę mówić za siebie. Liczba mnoga to lekka przesada.

Luciusie, nie odebrałem "Nasze" od Emmilii, że napisała w imieniu publiXowiczów, tylko swojej rodziny i krewnych. Wynika to z całości Jej wpisu.
Pzdr.
12 Sty 2018 o 15:55
Droga Pani Emilio, proszę mówić za siebie. Liczba mnoga to lekka przesada.
12 Sty 2018 o 10:11
PS. Wileńszczyzna jeszcze trwa, ale wszystko się dzisiaj miesza...
© 2010-2016 by Creative Media