Temat: Genia czy Gienia (15) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() | 27 Sty 2018 o 10:36 befana_di_campi napisał: Bajka37 napisał: Genia, tak podaje "Słownik ortograficzny języka polskiego" pod red. prof. Edwarda Polańskiego. W-wa 2000. Zdrobnienia, zob.: ![]() ![]() 27 Sty 2018 o 10:35 Bajka37 napisał: Genia, tak podaje "Słownik ortograficzny języka polskiego" pod red. prof. Edwarda Polańskiego. W-wa 2000. drobienia, zob.: ![]() ![]() 27 Sty 2018 o 09:44 Genia, tak podaje "Słownik ortograficzny języka polskiego" pod red. prof. Edwarda Polańskiego. W-wa 2000.Temat: Los innformacja (6) | ![]() 27 Sty 2018 o 09:40 Chciałam tylko poinformować, że zamieściłam na publixo.com wiersz pt"Los", odebrany został, jak wiersz o zabarwieniu politycznym. Otóż ten utwór porusza tematykę przemocy domowej. Jest też o zakłamaniu ludzkim. Mam pytanie - pewnie retorycznym zostanie. Dlaczego wszystko podciągane jest pod politykę i to na Forum, które, z założenia, powinno być bezstronne, tzn. wypowiedzi pod tekstami? Wiem, że subiektywizm jest zawsze w wypowiedziach, ale litości... trochę zrozumienia i wczytania się w tekst. Dodałam do tekstu zdjęcie - kobiety z zakrwawioną twarzą na tle kuchni, nie zdjęcie burdy ulicznej. Bajka 37. Jestem b. zaskoczona. Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42) | /konto usunięte/ | 27 Sty 2018 o 09:22 Hardy,Mam nadzieję, że jest przynajmniej taka dobra jak "Syberia inny świat". Pozdrawiam P.S. Autor "Wileńszczyzny w miniony czas" następną swą książką zaskoczy nas. Będzie o czasie który nie minął i z dobrą zmianą w Polsce zasłynął. ![]() 26 Sty 2018 o 16:26 Od dzisiaj już książka jest dostępna, w księgarniach internetowych i w EMPiK-u. Dostałem wczoraj świeżutkie egzemplarze autorskie. Przyjemnie trzyma się w ręku swoje kolejne "dziecko" :) Od razu odezwała się Biblioteka Miejska - już za niecały miesiąc promocyjne spotkanie autorskie dla mnie organizują. Przyjemnie, że pamiętają i czekali :)Temat: Dla Maćka_J: O przyjaźniach portalowych i nie tylko :) (2) | ![]() 22 Sty 2018 o 06:01 Nie do mnie kierowany tytuł, ale tekst tak. Piszesz - przestrogę do Drogich Państwa. Dziękuję, befano, Bajka37.Temat: Powrót (3) | ![]() 20 Sty 2018 o 06:20 Śliczna, jak ta malowanka - ta stara/nowa Bajka :) Ps. Witaj, Kochana, na pokładzie, żółwik i joł-joł! ![]() 20 Sty 2018 o 00:41 Witam Wszystkich. DAAAWNO mnie nie było wśród Was, ale już jestem Pozdrawiam Bajka37. Trochę speszona. :))Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42) | ![]() 17 Sty 2018 o 17:10 janko napisał: Zdzisławie, gratuluję. Znam Twoje dotychczasowe publikacje książkowe i pozwolę sobie mieć odmienne zdanie od niektórych jadowitych stworzeń. Dzięki, Janko. Mam nadzieję, że nie zawiedziesz się i na mojej nowej pozycji PS. Do takich stworzeń, o których wspominasz, przyzwyczajonym :) ![]() 17 Sty 2018 o 15:34 Zdzisławie, gratuluję. Znam Twoje dotychczasowe publikacje książkowe i pozwolę sobie mieć odmienne zdanie od niektórych jadowitych stworzeń.Temat: Wszem i wobec. (6) | ![]() 15 Sty 2018 o 13:12 Zawarliśmy rozejm.![]() 15 Sty 2018 o 12:56 Z przyjemnością wykonam tę czynność!![]() 15 Sty 2018 o 10:45 Oznajmiam że użytkownika janko, odblokowałem. Może mnie obejmie amnestia, ponieważ nadal jestem w więziony przez użytkownika janko.Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42) | /konto usunięte/ | 15 Sty 2018 o 09:59 brawo Zdzichuto wspaniały szmat czasu poruszasz... ![]() 14 Sty 2018 o 22:10 Arsene napisał: A ja zapytam tak : Jakie lata obejmuje twoja książka Hardy o ziemi wileńskiej ? Moja bliska rodzina przebywała podczas wojny w Wilnie do aresztowania mojego dziadka przez NKWD w 1944 roku. Po 11 latach zesłania dziadek powrócił do Polski. 1939-1970. /konto usunięte/ | 14 Sty 2018 o 20:24 A ja zapytam tak :Jakie lata obejmuje twoja książka Hardy o ziemi wileńskiej ? Moja bliska rodzina przebywała podczas wojny w Wilnie do aresztowania mojego dziadka przez NKWD w 1944 roku. Po 11 latach zesłania dziadek powrócił do Polski. ![]() 13 Sty 2018 o 22:45 Dziękuję, Lilly. Pozdrawiam.![]() 13 Sty 2018 o 22:42 Wpisy luciusa i befany pozostawię do oceny innym uczestnikom. Dla mnie to wzorcowy przykład ich pewnego rodzaju "umiejętności", która cechuje niektórych ludzi. Niestety.![]() 13 Sty 2018 o 21:17 Drogi Panie Hardy,to jak Pan odebrał komentarz owej czytelniczki, mnie osobiście nie interesuje. Nie mam ochoty na "Nasze", ale "Moje", tak uczono mnie w moim domu i przy tym pozostanę. "Nasze" już dawno, dawno temu zatruło mi organizm. Moja ocena Pana dzieł, które pozwoliłem sobie przeczytać, mnie nie zachwyca, toteż z gratulacjami poczekam do chwili, gdy opiewane przez Panią "E" cacko, okaże się białą myszką. A swoją drogą, grubiańskie komentarze nie pasują do zawodu dżentelmena. CD nie N. |