Temat: Genia czy Gienia (15)
27 Sty 2018 o 10:36
befana_di_campi napisał:
Bajka37 napisał:
Genia, tak podaje "Słownik ortograficzny języka polskiego" pod red. prof. Edwarda Polańskiego. W-wa 2000.

Zdrobnienia, zob.:

link
27 Sty 2018 o 10:35
Bajka37 napisał:
Genia, tak podaje "Słownik ortograficzny języka polskiego" pod red. prof. Edwarda Polańskiego. W-wa 2000.

drobienia, zob.:

link
27 Sty 2018 o 09:44
Temat: Los innformacja (6)
27 Sty 2018 o 09:40
Chciałam tylko poinformować, że zamieściłam na publixo.com wiersz pt"Los", odebrany został, jak wiersz o zabarwieniu politycznym. Otóż ten utwór porusza tematykę przemocy domowej. Jest też o zakłamaniu ludzkim.
Mam pytanie - pewnie retorycznym zostanie. Dlaczego wszystko podciągane jest pod politykę i to na Forum, które, z założenia, powinno być bezstronne, tzn. wypowiedzi pod tekstami? Wiem, że subiektywizm jest zawsze w wypowiedziach, ale litości... trochę zrozumienia i wczytania się w tekst.
Dodałam do tekstu zdjęcie - kobiety z zakrwawioną twarzą na tle kuchni, nie zdjęcie burdy ulicznej. Bajka 37. Jestem b. zaskoczona.
Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42)
27 Sty 2018 o 09:22
Hardy,
Mam nadzieję, że jest przynajmniej taka dobra jak "Syberia inny świat".

Pozdrawiam

P.S.

Autor "Wileńszczyzny w miniony czas"
następną swą książką zaskoczy nas.
Będzie o czasie który nie minął
i z dobrą zmianą w Polsce zasłynął.
26 Sty 2018 o 16:26
Od dzisiaj już książka jest dostępna, w księgarniach internetowych i w EMPiK-u. Dostałem wczoraj świeżutkie egzemplarze autorskie. Przyjemnie trzyma się w ręku swoje kolejne "dziecko" :) Od razu odezwała się Biblioteka Miejska - już za niecały miesiąc promocyjne spotkanie autorskie dla mnie organizują. Przyjemnie, że pamiętają i czekali :)
Temat: Dla Maćka_J: O przyjaźniach portalowych i nie tylko :) (2)
22 Sty 2018 o 06:01
Nie do mnie kierowany tytuł, ale tekst tak. Piszesz - przestrogę do Drogich Państwa. Dziękuję, befano, Bajka37.
Temat: Powrót (3)
20 Sty 2018 o 06:20
Śliczna, jak ta malowanka - ta stara/nowa Bajka :)

Ps. Witaj, Kochana, na pokładzie, żółwik i joł-joł!
20 Sty 2018 o 00:41
Witam Wszystkich. DAAAWNO mnie nie było wśród Was, ale już jestem Pozdrawiam Bajka37. Trochę speszona. :))
17 Sty 2018 o 17:10
janko napisał:
Zdzisławie, gratuluję. Znam Twoje dotychczasowe publikacje książkowe i pozwolę sobie mieć odmienne zdanie od niektórych jadowitych stworzeń.

Dzięki, Janko. Mam nadzieję, że nie zawiedziesz się i na mojej nowej pozycji
PS. Do takich stworzeń, o których wspominasz, przyzwyczajonym :)
17 Sty 2018 o 15:34
Zdzisławie, gratuluję. Znam Twoje dotychczasowe publikacje książkowe i pozwolę sobie mieć odmienne zdanie od niektórych jadowitych stworzeń.
Temat: Wszem i wobec. (6)
15 Sty 2018 o 13:12
Zawarliśmy rozejm.
15 Sty 2018 o 12:56
Z przyjemnością wykonam tę czynność!
15 Sty 2018 o 10:45
Oznajmiam że użytkownika janko, odblokowałem. Może mnie obejmie amnestia, ponieważ nadal jestem w więziony przez użytkownika janko.
15 Sty 2018 o 09:59
brawo Zdzichu
to wspaniały szmat czasu poruszasz...
14 Sty 2018 o 22:10
Arsene napisał:
A ja zapytam tak :
Jakie lata obejmuje twoja książka Hardy o ziemi wileńskiej ?
Moja bliska rodzina przebywała podczas wojny w Wilnie do aresztowania mojego dziadka przez NKWD w 1944 roku.
Po 11 latach zesłania dziadek powrócił do Polski.

1939-1970.
14 Sty 2018 o 20:24
A ja zapytam tak :
Jakie lata obejmuje twoja książka Hardy o ziemi wileńskiej ?
Moja bliska rodzina przebywała podczas wojny w Wilnie do aresztowania mojego dziadka przez NKWD w 1944 roku.
Po 11 latach zesłania dziadek powrócił do Polski.
13 Sty 2018 o 22:45
Dziękuję, Lilly. Pozdrawiam.
13 Sty 2018 o 22:42
Wpisy luciusa i befany pozostawię do oceny innym uczestnikom. Dla mnie to wzorcowy przykład ich pewnego rodzaju "umiejętności", która cechuje niektórych ludzi. Niestety.
13 Sty 2018 o 21:17
Drogi Panie Hardy,

to jak Pan odebrał komentarz owej czytelniczki, mnie osobiście nie interesuje. Nie mam ochoty na "Nasze", ale "Moje", tak uczono mnie w moim domu i przy tym pozostanę. "Nasze" już dawno, dawno temu zatruło mi organizm.

Moja ocena Pana dzieł, które pozwoliłem sobie przeczytać, mnie nie zachwyca, toteż z gratulacjami poczekam do chwili, gdy opiewane przez Panią "E" cacko, okaże się białą myszką.

A swoją drogą, grubiańskie komentarze nie pasują do zawodu dżentelmena.

CD nie N.
© 2010-2016 by Creative Media