Temat: Strona 123, zdanie 5 (14)
21 Lut 2012 o 11:03
- Nie wiedziałem, kim jesteście waszmościowie i stąd moja ostrożność.

Rozdział I Kręte Drogi

Autor Henryk Longin Rogowski
Temat: Pole edycji tekstu (11)
21 Lut 2012 o 10:44
Jeżeli nic nie zgrzyta w temacie praw autorskich (np. kwestie związane z użytymi podkładami muzycznymi), to oczywiście można.
Temat: Zapytam, odpowiem szczerze (98)
21 Lut 2012 o 10:38
eufrozyna napisał:
To jeszcze raz:) Tak wierzę:) Wenecję polecam.

Twój ulubiony pisarz

Jeśli Wenecja, to warto obejrzeć filmik mojego pomysłu...
link
Temat: e-booki (8)
21 Lut 2012 o 10:27
Bardzo miło, że tak Państwo mnie powitaliście. Przed laty zamieszczałem wiersze nagrodzone w USA na pewnym portalu i byli tacy, którzy nie wiedząc o nagrodach i dyplomach, krytykowali te wiersze, pisząc sobie piękne recenzje do mało znaczącej poezji... Dziękuję pięknie i pozdrawiam...
Temat: Pole edycji tekstu (11)
21 Lut 2012 o 10:01
Czy można udostępniać swoje wiersze emitowane w radiu kandyjskim, które mam na Youtube?
Temat: konkurs 'Zadebiutuj z Publixo' (50)
21 Lut 2012 o 08:16
Zgadza się - nie sprawdziła się formuła "najpierw zbieramy przez rok użytkowników i teksty, a potem dajemy miesiąc na zgłoszenia". Dlatego zapadła decyzja, że przedłużamy nabór na dłuuugo. Chodzi o to, żeby było z czego wybierać, a nie wydawać antologię z prawie wszystkimi nadesłanymi utworami.
Temat: Witam serdecznie... (1)
21 Lut 2012 o 08:05
Pozdrawiam piszących i odwiedzających Publixo.com
Temat: konkurs 'Zadebiutuj z Publixo' (50)
20 Lut 2012 o 18:34
Konkurs został najwyraźniej przedłużony o prawie rok! Do 31 grudnia 2012. Mamy więc czas, aby pisać, pisać i pisać...
20 Lut 2012 o 16:34
I co z tym konkursem?? Przedłużony czy odwołany?
Temat: będzie literacki konkurs multimedialny - szykujcie nagrania! (3)
20 Lut 2012 o 11:19
Na razie konkursu nie ma, bo z multimedialnej opcji korzystają jak dotychczas raptem trzy osoby. Jeśli ruszymy z jakimś konkursem, będzie można utwory do niego zgłaszać niezależnie od terminu zamieszczenia.
Temat: e-booki (8)
19 Lut 2012 o 15:31
Ja również serdecznie Pana witam. Mam nadzieję, ze ten portal będzie dla Pana miłą przystanią. Pozdrawiam
19 Lut 2012 o 11:39
Witam Panie Henryku!
Znakomitej literatury nigdy dość. Miło, że zagościł Pan na portal amatorskiej twórczości literackiej. Mam nadzieję, że na dłużej. Pozdrawiam.
19 Lut 2012 o 10:13
Dołączam się do wypowiedzi Wojtka i cieszę się, że zawitał Pan w naszym gronie. Witamy pisarza i poetę! Wzmocni Pan naszą portalową brać. Wartościowych ludzi, nigdy tu nie za dużo. Pozdrawiam
Alf
19 Lut 2012 o 10:03
Witam na naszym forum. Ma Pan ciekawy i zróżnicowany tematycznie dorobek literacki, co bardzo mnie cieszy. Mam nadzieję, ze zagości Pan u nas na dłużej i jeszcze bardziej podniesie poziom Publixo. Pozdrawiam.
19 Lut 2012 o 03:42
Nazywam się Henryk Rogowski. Udostępniłem ostatnio 20 swoich książek w postaci e-booka...link
Recenzje link
Temat: będzie literacki konkurs multimedialny - szykujcie nagrania! (3)
19 Lut 2012 o 03:35
czy można jeszcze nadsyłać prace?
Temat: Oceny (65)
18 Lut 2012 o 13:05
Szanowni Państwo! Przed kilkoma dniami na portalu pojawił się Zeus75. Masowo stawia mi przy kolejnych tekstach bez komentarzy oceny 0, 0 lub w przypływie miłosierdzia 1 i 0. Jestem ciekawy, czy to tylko ja dostąpiłem tego boskiego szczęścia, czy inni też. Ale mało w nim boskiej doskonałości i dobroci. Nie poucza, nie wskazuje właściwych dróg, tylko anonimowo skrywa się za swoją małością. Szczególny to bóg, tylko nie wiem, co oznacza liczba 75. Jeżeli to lata życia, to mogę zrozumieć. Zdrowie i rozum odchodzą w niepamięć, chociaż znam takich, którzy w tym wieku tryskają mądrością i wigorem. Jeżeli to iloraz inteligencji, to stanowczo za dużo. Może odwrócona kolejność byłaby adekwatna. Jeżeli zaś jest to rok urodzenia 1975, to jeszcze gorzej, bo w wieku 37 lat umysł i samokrytycyzm powinny być niemal w apogeum rozwoju, a z mentalnością Zeusa coś chyba nie jest w porządku.
W moim najświętszym przekonaniu jest to kolejna mutacja przebierańców i mącicieli, których jedynym sensem życia jest judzenie, kopanie dołków, a w konsekwencji obnażanie swojej nicości. Wróbel nigdy kanarkiem nie będzie.
17 Lut 2012 o 21:11
Ogromne dzięki.
17 Lut 2012 o 17:01
Tak naprawdę p. janko to mi Ciebie żal.Nie masz za grosz poczucia humoru.Potrafisz naśmiewać się i szydzić z innych. Siebie natomiast traktujesz z niezwykłą powagą. Twoje życie musi być bardzo smutne i ponure. Dlatego zostawiam Cię w spokoju.To za kogo mnie masz, zupełnie mnie nie interesuje.
17 Lut 2012 o 11:37
Widzę, że pan Piotr nie może przestać mnie prowokować, chociaż wielokrotnie go o to prosiłem. Bez przerwy czepia się jak... Nie będę kończył, gdyż byłoby to niezbyt salonowe. Ale w ten sposób na szczęście nie postępuje tylko wobec mnie. Widocznie to jego sposób na życie. Z niechęcią, ale odniosę się do tego, ale mam nadzieję, że po raz ostatni.
Zauważyłem, że ostatnia wypowiedź pana Piotra na forum odnosząca się do mnie, napisana jest wersalikami, a na jej końcu jest dwukropek i zamknięcie nawiasu. Komunikuję panie Piotrze, że wspomniane wyżej wersaliki nie mają nic wspólnego z salonową elegancją z Wersalu, a jedynie określają pisanie tekstu wielkimi literami. Ale wydaje mi się to dziwne, gdyż marcin9280 komentarz do mojego "Pierwszego listu" też zapisał w ten sposób. Czyżby to tylko jedna stajnia? A może coś więcej?
© 2010-2016 by Creative Media