Przejdź do komentarzywiersz z odwróconą perspektywą
Tekst 221 z 221 ze zbioru: Dialog na dwa krzesła
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2024-09-26
Poprawność językowa
- brak ocen -
Poziom literacki
- brak ocen -
Wyświetleń42


przecież są takie burze

nadciągają a wtedy oberwanie świata


wali się na głowę

miękkim podbrzuszem do góry


[...] trzeba podnosić i podpierać

z byle czego szyć łaty na wyrwy w niebie

cerować poszarpane korzenie [...]


kiedy świat się obrywa

perspektywa odwraca się

wklęsły jak niecka horyzont

chłonie deszcz


świat balansuje

na cienkiej linii widnokręgu

zanim do słońca wyciągnie

przemoknięty grzbiet


z głową

na własnych nogach





______________

* Kwiecień 2013

** Foto z netu

  Spis treści zbioru
Komentarze (0)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
brak komentarzy
© 2010-2016 by Creative Media
×