Temat: LIKWIDACJA UTWORÓW (22)
23 Maj 2018 o 08:26
Tadziu,
a ty jakbyś się czuł na miejscu tego użytkownika ?
Temat: Znalezione w internecie -o wulgaryzmach pod rozwagę (62)
23 Maj 2018 o 07:56
Arsene napisał:
Takie wpisy jak twój Tadeuszu świadczą nie tyle o braku kultury ale także pokazują twoją niedojrzałość emocjonalną
ale mnie już ,, nie dziwi nic,,
23 Maj 2018 o 07:55
Takie wpisy jak twój Tadeuszu świadczy nie tyle o braku kultury ale także pokazuje twoją niedojrzałość emocjonalną
ale mnie już ,, nie dziwi nic,,
23 Maj 2018 o 07:49
Znowu muszę się zgodzić z Musbronem. Jedyny przypadek kiedy używam wulgaryzmów, to przy zetknięciu z autorem tego wątku.
Temat: LIKWIDACJA UTWORÓW (22)
23 Maj 2018 o 07:29
Janko, niektóre Twoje utwory i komentarze wpływają niekorzystnie na wizerunek jednego użytkownika, dlatego są kasowane.
22 Maj 2018 o 23:38
zingara napisał:
Właśnie Adelo jak można określić takie postępowanie, obrazić Floriana na podstawie insynuacji? Znam Floriana zawsze wyraża opinie zgodnie ze swoim sumieniem, jest poważnym Poetą i nie interesują go wojny przepychanki między autorami. Florian jest moim mentorem uwielbiam jego twórczość, pozytywnie komentuję, więc też powinnam być w kręgu podejrzanych? Bzdura
22 Maj 2018 o 23:37
Właśnie Adelo jak można określić takie postępowanie, obrazić Floriana na podstawie insynuacji? Znam Floriana zawsze wyraża opinie zgodnie ze swoim sumieniem, jest poważnym Poetą i nie interesują go wojny przepychanki między autorami. Florian jest moim mentorem uwielbiam jego twórczość, pozytywnie komentuję, więc też powinnam być w kręgu podejrzanych? Bzura
22 Maj 2018 o 23:07
Adela napisał:
lotta napisał:
Z regulaminu:

IV ZASADY UŻYTKOWANIA SERWISU. PRAWA AUTORSKIE
pkt. j. "Redakcja zastrzega sobie prawo do usunięcia z serwisu treści niespełniających ww. warunków [punkty a.-i.] oraz mogących w jakikolwiek sposób niekorzystnie wpływać na wizerunek Serwisu bez uprzedzenia i przesyłania uzasadnienia Użytkownikowi"

To może lotto zlikwidujesz limeryki gruszki , które mnie obrażają i zgłosiłam je do usunięcia, tak byłoby przynajmniej sprawiedliwie.

Z ciekawości zajrzałam ponownie do limeryków "gruszki", które zresztą nazwałam wytwornym staroświeckim kabaretem... Kto w nich kogo obraża? Purenonsensowe, perskooczne, jakich nie powstydziliby się nawet "Starsi panowie dwaj". I to ma być skasowane? W takim razie co nam zostanie na PubliXo? Klasyka w prezentacji ich "wysokości świń", "much plujek" czy innych zdychających pod płotem staruch? No i ten wiekopomny, lokowany w szambie "Pomnik poetki"!
22 Maj 2018 o 22:47
lotta napisał:
Z regulaminu:

pkt. j. "Redakcja zastrzega sobie prawo do usunięcia z serwisu treści niespełniających ww. warunków [punkty a.-i.] oraz mogących w jakikolwiek sposób niekorzystnie wpływać na wizerunek Serwisu bez uprzedzenia i przesyłania uzasadnienia Użytkownikowi"

To może lotto zlikwidujesz limeryki gruszki , które mnie obrażają i zgłosiłam je do usunięcia, tak byłoby przynajmniej sprawiedliwie.
22 Maj 2018 o 22:36
Z regulaminu:

22 Maj 2018 o 22:15
Adela napisał:
Mój wiersz został właśnie zlikwidowany,chciałabym wiedzieć dlaczego.

Dlaczego mnie można obrażać, a ja nie mogę się bronić.Wiem już jak to działa.Kiedy zniknął mój wierszyk, floriankonrad dostał od gruszki dwa pochlebne komentarze. Nie wiem nawet jak można określić takie postępowanie.
22 Maj 2018 o 22:02
Mnie się to zdarza nieraz codziennie. Dzisiaj to pierwszy dzień od jakiegoś czasu, w którym nic mi nie wykasowano. Zadawałem administracji szczegółowe pytania o przyczyny, lecz moje pytania natychmiast znikały. To normalna, chociaż przedziwna praktyka.
22 Maj 2018 o 21:56
Mój wiersz został właśnie zlikwidowany,chciałabym wiedzieć dlaczego.
Temat: Znalezione w internecie -o wulgaryzmach pod rozwagę (62)
22 Maj 2018 o 20:10
ja wiem
bo to słowo ma wiele innych znaczeń
jest nawet przerywnikiem
ale ja zdania nie zmienię
bo wychowany zostałem w rodzinie,w której NIKT
tego słowa nie używał choć nie był dewotką czy świętoszkiem
bo kultura i obycie świadczy o człowieku bardziej niż ...
wykształcenie

kończę tę polemikę z tobą bo wiem ,że ciebie nie przekonam
ale jak zrozumie moje intencje 1 na 100 to i tak uznam to za sukces
22 Maj 2018 o 18:04
Arsene napisał:
a co do najbardziej powszechnego wulgaryzmu
zobaczcie wszyscy niedowiarki
ile synonimów w dwóch pierwszych grupach znaczeniowych podaje słownik synonimów ?

Synonimy
--------
1. prostytutka: dziewczynka , panienka (spod latarni) , mewka , bezwstydnica , grzesznica , puszczalska , zdzira , szmata , ścierka , call girl , posp. dziwka , posp. dziwa , posp. wycieruch , posp. łajdaczka , posp. wywłoka , cichodajka , wulg. dupodajka , wulg. bladź , wulg. pinda , † ulicznica , † dziewka , † lafirynda , † rozpustnica , † ladacznica , † wszetecznica , † kokota , † kurtyzana , † jawnogrzesznica , † nierządnica , córa Koryntu , kobieta lekkich obyczajów , dziewczyna lekkiego prowadzenia , kapłanka miłości , motylek nocny

2. pogard. o kobiecie : babsztyl , babsko , babon , babiszon , baba , wiedźma , jędza , megiera , małpa , gangrena , zaraza , żmija , makolągwa , klępa , szantrapa , wydra , czarownica , larwa , kwoka , ksantypa , krowa , krówsko , potwora , pudło , posp. zołza , posp. rura , posp. prukwa , posp. ciota , posp. ciućma , posp. raszpla , posp. bździągwa , posp. pipa , wulg. cipa , wulg. pizda , baba jaga

mało ?

Mało, bo żadne z tych słów nie ma tego samego wyrazu emocjonalnego, co wspomniane słowo. Poza tym najczęściej jest ono używane w oderwaniu od swojego znaczenia i pełni rolę czysto ekspresywną.
22 Maj 2018 o 17:56
a co do najbardziej powszechnego wulgaryzmu
zobaczcie wszyscy niedowiarki
ile synonimów w dwóch pierwszych grupach znaczeniowych podaje słownik synonimów ?

Synonimy
--------
1. prostytutka: dziewczynka , panienka (spod latarni) , mewka , bezwstydnica , grzesznica , puszczalska , zdzira , szmata , ścierka , call girl , posp. dziwka , posp. dziwa , posp. wycieruch , posp. łajdaczka , posp. wywłoka , cichodajka , wulg. dupodajka , wulg. bladź , wulg. pinda , † ulicznica , † dziewka , † lafirynda , † rozpustnica , † ladacznica , † wszetecznica , † kokota , † kurtyzana , † jawnogrzesznica , † nierządnica , córa Koryntu , kobieta lekkich obyczajów , dziewczyna lekkiego prowadzenia , kapłanka miłości , motylek nocny

2. pogard. o kobiecie : babsztyl , babsko , babon , babiszon , baba , wiedźma , jędza , megiera , małpa , gangrena , zaraza , żmija , makolągwa , klępa , szantrapa , wydra , czarownica , larwa , kwoka , ksantypa , krowa , krówsko , potwora , pudło , posp. zołza , posp. rura , posp. prukwa , posp. ciota , posp. ciućma , posp. raszpla , posp. bździągwa , posp. pipa , wulg. cipa , wulg. pizda , baba jaga

mało ?
22 Maj 2018 o 17:55
Arsene napisał:
gdyby nasi rodacy tak walczyli pod zaborami o wolność
jak teraz nam współcześni dbają o nasz język i kulturę
to dzisiaj pewnie Polski by nie było
nie tylko na mapach

Coraz częściej myślę, że może tak byłoby znacznie lepiej.
22 Maj 2018 o 17:44
gdyby nasi rodacy tak walczyli pod zaborami o wolność
jak teraz nam współcześni dbają o nasz język i kulturę
to dzisiaj pewnie Polski by nie było
nie tylko na mapach
22 Maj 2018 o 17:31
Arsene napisał:
adk napisał:
link

rzecz do dyskusji i dla polonistów
nie wiadomo co i kogo Kochanowski miał na myśli ?

słowo ,, kutas,, na przykład oznaczało część garderoby
a imię Alfons nikogo nie gorszyło

Rzecz do dyskusji dla tych, którzy mają problemy z akceptacją rzeczywistości.
Rozumiem, że niektórym marzy się stworzenie jakiejś estetyki normatywnej, która miałaby obowiązywać wszystkich, ale całe szczęście mało jest prawdopodobne, że to się uda. Póki co, można całe szczęście korzystać ze wszystkich rejestrów języka. A jeśli ktoś nie może żyć bez kastracji, niech wykona ją na własnych wypowiedziach.
22 Maj 2018 o 09:00
adk napisał:
link

rzecz do dyskusji i dla polonistów
nie wiadomo co i kogo Kochanowski miał na myśli ?

słowo ,, kutas,, na przykład oznaczało część garderoby
a imię Alfons nikogo nie gorszyło
© 2010-2016 by Creative Media