Temat: Zostałem wyłączony z komentowania pod niejktórymi autorami (14) | |
21 Maj 2018 o 22:49 a ja się pytam dlaczego post Zingary zniknął? Czy tutaj są równi i równiejsi? I czy staz o tym przesądza?Bo każdy portal w dzisiejszej dobie walczy o nowych userów, a tutaj? Pozbywac sie ich by usatysfakcjonować starych, skostniałych? Może zrobic tu od razu blokade na rejestracje nowych uzytkownikow i będzie spokój? Pytanie pozostawiam jako retoryczne.... :) | |
Temat: chyba zmienię nick na 'Felicjan' (14) | |
21 Maj 2018 o 21:43 Niesamowity refleks. Wystarczyły tylko dwa lata i niecały kwartał. | |
Temat: Znalezione w internecie -o wulgaryzmach pod rozwagę (62) | |
/konto usunięte/ | 21 Maj 2018 o 21:04 a na marginesiećpun i narkoman to jedno i to samo a czy margines społeczny jest warty tego aby go tak ,,barwnie,, opisywać ? kto to potem czyta ? |
/konto usunięte/ | 21 Maj 2018 o 21:02 czyli uważasz florianie,że nasz noblista Henryk Sienkiewicz był mimozą ? no,ładnie... w domu też używasz takiego języka ? i mówisz k... zamiast po imieniu ? no, ładnie dajesz świadectwo tylko samemu sobie przykro mi ale taka jest prawda |
/konto usunięte/ | 21 Maj 2018 o 18:37 widocznie jesteś u tych osób drogi Theodorze na liście blokowanych a nie mają odwagi tego ci publicznie przekazać to typowe -odważni są tylko do pewnego momentu sam się o tym przekonałem i to wiele razy |
Temat: https://www.publixo.com/showcase/0/uid/4645 (6) | |
21 Maj 2018 o 17:21 Tomik Ewy zamówiłam w Wydawnictwie. Jak zostanie mi dostarczony, to go przeczytam oraz zrecenzuję :) Bo warto promować naprawdę wartościową, ponieważ oryginalną literaturę :))) | |
Temat: Znalezione w internecie -o wulgaryzmach pod rozwagę (62) | |
21 Maj 2018 o 16:00 Kompletnie nie zgadzam się; istnieje przecież coś takiego, jak stylizacja środowiskowa- jeśli bohaterem jest prostacki ćpun, alkoholik, narkoman, menel - nie może, by był przedstawiony realistycznie, mówić językiem Słowackiego, czy językiem jakiego używają ludzie elokwentni. A to, co proponował Sienkiewicz- to jakaś ,,motyla noga", jakieś sztuczne para - wulgaryzmy. Coś, co prezentował swego czasu kabaret OT.TO.A tak poza tym - jeśli ktoś jest taką mimozą, że razi go w trekscie zwykłe k... - niech czyta Gościa Niedzielnego :)))) | |
21 Maj 2018 o 13:51 Sir-Theodor-von-Knoedel napisał: zostałem wyłączony z komentowania pod niektórymi autorami, mimo że nie jestem u tych osób na czarnej liście. Od strony technicznej nawet nie mam takiej możliwości, by użytkownikowi wyłączyć komentowanie. Albo działa wszystko, albo nic (stała lub czasowa blokada konta) Jeśli pisałeś gdzieś komentarz, a go nie ma, to zapewne wylądował w koszu. | |
Temat: Dlaczego nikt nie lubi nowej poezji (12) | |
21 Maj 2018 o 08:40 Tyle wrzasku pod tekstami,a tu (gdzie właściwe miejsce) ani, ani? Lepiej autorów testów obrzucać jajami? | |
19 Maj 2018 o 11:21 Sir-Theodor-von-Knoedel napisał: Nie wiem, co to za praktyki na publixo, ale zostałem wyłączony z komentowania pod niektórymi autorami, mimo że nie jestem u tych osób na czarnej liście. Nie wiem, co ja takiego napisałem w komentarzu pod tekstem Legiona, obok befany, gdzie komentujący wręcz obrażają katolików, że nie ukazał się mój komentarz. Chyba czas na... pożegnanie. bo tam, gdzie nie da się pisać o prawdzie, tam nie ma dla mnie miejsca... Theodorze, nie musisz być na czarnej liście, wystarczy jedynie "kosz", czyli ikonka sygnalizująca skasowanie tekstu / komentarza z krótkim uzasadnieniem dlaczego temu lub innemu użytkownikowi nie spodobał się Twój wpis. Admin zaś: albo "skolko ugodno", albo według własnego widzimisię usuwa to bądź nie [zob. Regulamin]. Moje wpisy też poznikały, nie wiem z czyjego poduszczenia? Niemniej jest to kwestia dot. innego omówienia. P.S. My sami swoich komentarzy usunąć nie możemy: bądź ktoś na nas doniesie, bądź posprząta przy użyciu swojej wyliniałej miotły - Admin. | |
/konto usunięte/ | 19 Maj 2018 o 06:40 Jestem tego samego zdania co Musbron. |
19 Maj 2018 o 05:25 Prawda?... a cóż to takiego w pojęciu wielu z nas?Dla Ciebie prawdą jest określenie "dobra zmiana" - w przypadku oceny obecnego rządu - dla mnie wręcz odwrotnie. | |
18 Maj 2018 o 22:10 Nie wiem, co to za praktyki na publixo, ale zostałem wyłączony z komentowania pod niektórymi autorami, mimo żenie jestem u tych osób na czarnej liście. Nie wiem, co ja takiego napisałem w komentarzu pod tekstem Legiona, obok befany, gdzie komentujący wręcz obrażają katolików, że nie ukazał się mój komentarz. Chyba czas na... pożegnanie. bo tam, gdzie nie da się pisać o prawdzie, tam nie ma dla mnie miejsca... | |
Temat: Dzień dobry:) (5) | |
18 Maj 2018 o 14:04 Witamy w pokoju, po staropolsku: chlebem i solą :) | |
18 Maj 2018 o 11:14 Dziękuję za miłe przyjęcie :) | |
Temat: Los innformacja (6) | |
17 Maj 2018 o 20:49 Erato, a ja dziś dopiero przeczytałam Twoją wiadomość z lutego. Przepraszam. Dziękuję Ci za tak budujące słowa, muszę częściej zaglądać na forum. Bajka37 | |
17 Maj 2018 o 20:47 Erato napisał: Witaj Bajko:) to już trochę po czasie, ale dopiero dziś przeczytałam ten post i wiersz "Los". Zastanawiam się, bo ja nie odczytałam w nim w ogóle polityki a kwestię społeczną. Dużo się dziś mówi i słusznie o przemocy wobec kobiet i to nie tylko tej krwawej, ale równie dotkliwej przemocy psychicznej, która nie jest już tak łatwa do zdiagnozowania, a pozostawia ślady w duszy. Co do samej polityki, to są palące tematy, które poezja może a nawet powinna poruszać. Szkoda tylko, że wywołują emocje, które są tylko pretekstem do formułowania argumentów ad personam. Dziś wszyscy chcąc nie chcąc żyjemy "polityką", dlatego fajnie jak na publixo pojawiają się teksty o uniwersalnym przesłaniu. Apelował w tej kwestii J. Lechoń w "Herostratesie" (...)Ja nie chcę nic innego, niech jeno mi płacze Jesiennych wiatrów gędźba w półnagich badylach; A latem niech się słońce przegląda w motylach, A wiosną - niechaj wiosnę, nie Polskę zobaczę. | |
Temat: Dzień dobry:) (5) | |
17 Maj 2018 o 18:01 ... mimo że Jola to nie moja imienniczka (a nawet nie imiennik... chyba nie ma męskiego odpowiednika "Jol"? Sam mam żeńską odmianę ;) ), to i tak życzę dobrych wrażeń na portalu :) | |
17 Maj 2018 o 17:53 Witaj, Jolu :)Miło widzieć imienniczkę :) Baw się dobrze. | |
17 Maj 2018 o 17:06 Bardzo mi miło że jestem wśród Was. Pozdrawiam serdecznie. |