Temat: Dzień dobry:) (5)
18 Maj 2018 o 11:14
Dziękuję za miłe przyjęcie :)
Temat: Los innformacja (6)
17 Maj 2018 o 20:49
Erato, a ja dziś dopiero przeczytałam Twoją wiadomość z lutego. Przepraszam. Dziękuję Ci za tak budujące słowa, muszę częściej zaglądać na forum. Bajka37
17 Maj 2018 o 20:47
Erato napisał:
Witaj Bajko:) to już trochę po czasie, ale dopiero dziś przeczytałam ten post i wiersz "Los". Zastanawiam się, bo ja nie odczytałam w nim w ogóle polityki a kwestię społeczną. Dużo się dziś mówi i słusznie o przemocy wobec kobiet i to nie tylko tej krwawej, ale równie dotkliwej przemocy psychicznej, która nie jest już tak łatwa do zdiagnozowania, a pozostawia ślady w duszy. Co do samej polityki, to są palące tematy, które poezja może a nawet powinna poruszać. Szkoda tylko, że wywołują emocje, które są tylko pretekstem do formułowania argumentów ad personam. Dziś wszyscy chcąc nie chcąc żyjemy "polityką", dlatego fajnie jak na publixo pojawiają się teksty o uniwersalnym przesłaniu. Apelował w tej kwestii J. Lechoń w "Herostratesie"
(...)Ja nie chcę nic innego, niech jeno mi płacze
Jesiennych wiatrów gędźba w półnagich badylach;
A latem niech się słońce przegląda w motylach,
A wiosną - niechaj wiosnę, nie Polskę zobaczę.
Temat: Dzień dobry:) (5)
17 Maj 2018 o 18:01
... mimo że Jola to nie moja imienniczka (a nawet nie imiennik... chyba nie ma męskiego odpowiednika "Jol"? Sam mam żeńską odmianę ;) ), to i tak życzę dobrych wrażeń na portalu :)
17 Maj 2018 o 17:53
Witaj, Jolu :)

Miło widzieć imienniczkę :)

Baw się dobrze.
17 Maj 2018 o 17:06
Bardzo mi miło że jestem wśród Was. Pozdrawiam serdecznie.
Temat: Twórczość (?) (6)
17 Maj 2018 o 13:43
musbron1945 napisał:
Dziwi mnie to bardzo, że nikogo nie interesują inne formy twórczości. A bez pomocy z waszej strony administracja (LOTTA) nawet nie zechce skomentować tematu. Marazm i ...

O tu jeszcze nie byłam, a szkoda. Ciekawie dyskutujecie. Pozdrawiam Bajka37.
Temat: chyba zmienię nick na 'Felicjan' (14)
17 Maj 2018 o 11:05
Lilly
podkreśliłem tylko ,że masz rację
bo znalazłem akurat ten sam cytat.
Temat: Dlaczego nikt nie lubi nowej poezji (12)
17 Maj 2018 o 10:24
Dyskusja... wielce ożywiona :D

Dla przypomnienia i z ciekawości...
16 Maj 2018 o 19:12
Arsene, w jakim celu powtórzyłeś mój post (to cytat)? Nie ma jakiegokolwiek komentarza...
14 Maj 2018 o 20:29
Wpisałam wcześniej nie tam gdzie trzeba. To jeszcze raz:

Spokojnie. Możemy wrócić do tematu. Zależy Tobie, zależy mnie, a może jeszcze ktoś zechce zaprezentować swoje artystyczne zdjęcia lub piękną grafikę, albo malarstwo?

Spróbuję to załatwić :) Trochę cierpliwości, bo muszę najpierw z Lottą coś uzgodnić, a przede wszystkim uzyskać Jej zgodę.
Temat: Zdjęcia na publiXo (4)
14 Maj 2018 o 20:26
Spokojnie. Możemy wrócić do tematu. Zależy Tobie, zależy mnie, a może jeszcze ktoś zechce zaprezentować swoje artystyczne zdjęcia lub piękną grafikę, albo malarstwo?

Spróbuję to załatwić :) Trochę cierpliwości, bo muszę najpierw z Lottą coś uzgodnić, a przede wszystkim uzyskać Jej zgodę.
14 Maj 2018 o 19:18
- i taki właśnie koniec zaprojektowała LOTTA?
Temat: Zdjęcia na publiXo (4)
14 Maj 2018 o 19:08
... już wiele lat minęło, to marny znak
- więc jak to mam ocenić, powiedz - jak? ...
14 Maj 2018 o 09:54
Musbron,

już dawno o tym rozmawialiśmy.

link
11 Maj 2018 o 13:09
Jego słynne słowa "A niech was wszyscy diabli" (jedyne wypowiedziane przez niego w całej sztuce, pod koniec drugiego aktu) są wyrazem jego bezradności wobec sytuacji, w jakiej znalazła się cała rodzina Dulskich.
Temat: Witajcie (13)
10 Maj 2018 o 21:02
tak się czuję :)
Temat: Znalezione w internecie -o wulgaryzmach pod rozwagę (62)
10 Maj 2018 o 20:38
ja też nie wiem
dlaczego niektórzy tutaj ,, twórcy,, nie potrafią inaczej się wyrazić jak przez rynsztokowy język
ubożeje nasza piękna polszczyzna i marnieje
a przecież to nasze korzenie i nasz rodowód od wieków
Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42)
10 Maj 2018 o 13:25
"To było wczoraj"... Dzięki, Piórko :)
Bardzo fajne spotkanie autorskie - moje i drugiego prozaika z czytelnikami. Żal było nam i słuchaczom kończyć, ale czas był ograniczony... półtorej godziny minęło jak z bicza strzelił. Sądząc po reakcjach widzów i końcowych, już indywidualnych rozmowach z nimi - też nie żałowali przyjścia... :)
Temat: Znalezione w internecie -o wulgaryzmach pod rozwagę (62)
09 Maj 2018 o 23:32
"To było do przewidzenia ;) Zaciszna (i nie tylko tam) s(r)uliko-pacyna w formie... :-)))"

Nie wiem dlaczego pod wierszem gruszki, niezwykle skromna befana, tak wyraziła się o moim komentarzu. Komentarz jej nie dotyczył, wierszyk nie jest jej, dlatego chciałabym wiedzieć dlaczego niezwykle skromna i prawie święta znowu ze mną zaczyna, a potem będzie lamentować i latać na skargę.
© 2010-2016 by Creative Media