Temat: Wesołych Świąt (12) | |
31 Gru 2015 o 19:02 Oby ten nowy rok nie był gorszy niż odchodzący, to wtedy wszystko się dobrze ułoży. Tego Wam wszystkim życzę. | |
31 Gru 2015 o 15:35 Niech Nowy Rok będzie lepszy, niż się zapowiada.Każdemu zaś z osobna - oby choróbska ich omijały, a dni szczęścia przysparzały :) | |
31 Gru 2015 o 15:29 Wspaniałej zabawy wieczorem i tego, co najlepsze w Nowym Roku wszystkim Wam życzę. ;) | |
30 Gru 2015 o 22:55 Mimo tych ogromnych ostatnio zawirowań w polityce - spokoju w tym Nowym Roku wszystkim Publixowiczom. Wybaczcie, że przegapiłem życzenia Świąteczne. | |
Temat: Coś jest nie tak! (5) | |
30 Gru 2015 o 22:50 Miałem tak kilka razy przy wstawianiu komentarzy do różnych wierszy. | |
30 Gru 2015 o 21:42 Informatyk już poprawia. | |
30 Gru 2015 o 16:50 Już drugi raz zdarzyło mi się, że kiedy napisałem bezpośrednio tekst, będąc rzecz jasna zalogowany i daje "podgląd" tekst ZNIKA, a publixo każe mi się zalogować. Bardzo mnie to zniechęca! | |
Temat: 'Myśli dojrzewają w półmroku' autorstwa 'postscriptum' :))) (1) | |
30 Gru 2015 o 15:39 Zbigniew Jaszczyk pochodzi z Jędrzejowa; wykształcenie techniczne; od wielu lat mieszka na ziemi świętokrzyskiej w miejscowości Kliszów. Żona jest najpierwszym recenzentem jego poetyckich strof.Od zawsze miłośnik muzyki rockowej; interesuje się fotografią oraz filmem. Wrażliwy na piękno, życzliwy, z bardzo subtelnym poczuciem humoru. Wiersze pisze od dwudziestu czterech miesięcy, które następnie publikuje na poetyckich portalach m. in. pod pseudonimami "abandon" i "mrok". Najpierw czy przede wszystkim zafascynował go wiersz numeryczny, aby - po wnikliwych analizach tego rodzaju form - móc już je ubierać w osobiste przemyślenia oraz odczucia. Utwory "postscriptum" zostały docenione na rozmaitych poetyckich konkursach, opublikowane w antologiach. Niniejszy tomik jest jego debiutancką - tak oto prezentującą się w swoim bibliograficznym opisie - książką: Zbigniew Jaszczyk: Myśli dojrzewają w półmroku / Projekt graficzny; Ilustracje; Wstęp: Dorota Kwoka. Kliszów 2015, Krośnieńska Oficyna Wydawnicza. - 88 ss. ISBN 978-83-942935-2-9 | |
Temat: Wesołych Świąt (12) | |
25 Gru 2015 o 18:51 Przepraszam, że jakoś się zagapiłem. Dziękuję za życzenia, a dołączając się do nich, życzę nie tylko spokojnych dni, ale również cichych i niepiskliwych nocy. | |
25 Gru 2015 o 16:17 Wzajemnie wszystkiego dobrego. Wesołych świąt! | |
25 Gru 2015 o 11:03 Wszystkim życzę spokojnych Świąt i... cichych nocy ;-) | |
24 Gru 2015 o 12:38 Także życzę spokoju, spotkania się i świąt w gronie rodzinnym :) | |
/konto usunięte/ | 24 Gru 2015 o 08:36 I wzajemnie, Marianie. Weny, szczęścia i poczucia humoru! |
23 Gru 2015 o 22:41 Wszystkim koleżankom i kolegom po klawiaturze, a szczególnie tym, którzy czytają i komentują moje utwory, życzę wszystkiego najlepszego z okazji Świąt oraz w Nowym Roku. Niech Wam nigdy nie zabraknie pomysłów na nowe utwory. | |
Temat: Zawitałam na publixo :-) (2) | |
09 Gru 2015 o 07:19 Witamy na PubliXo. Korzystaj z merytorycznych uwag, one pozwalają doskonalić swój warsztat. O wenę każdy sam musi się psotarać ;) | |
08 Gru 2015 o 22:27 witam wszystkich ludzi pióra i ołówka :-)Piszę od dawna, ale od niedawna dzielę się swoją twórczością (przynajmniej jej fragmentami) z innymi piszącymi i chętnie poddam się Waszej ocenie.Dodatkowo rysuję - jeste samoukiem - ilustracje do moich powieści. Pozostaje mi życzyć ciekawej lektury i czekać na opinie. Niech wena Was nie opuszcza (to taka parafraza :-): "Niech moc będzie z Wami" - wychowałam się na "Gwiezdnych wojnach") | |
Temat: Szekspir a zdzira (6) | |
08 Gru 2015 o 12:49 lilly napisał: Czy jest to dla kogoś obraza majestatu? Czy zdziry nie można postawić obok Szekspira, bo nie scala utworu? Czy zdzira jest złym środkiem wyrazu (limeryk z zasady powinien zawierać słowa sprośne)? I na koniec pytanie innego rodzaju? Czy jestem egocentryczką, bo pytam, dlaczego została obniżona ocena za język? ad1 - nie, żadna obraza majestatu ad2 - oczywiście, że można. Przecież nie nazwałaś Szekspira zdzirą, więc w czym ktoś ma problem, wydumany zresztą. ad3 - nie, zdzira nie jest złym środkiem wyrazu :) ad4 - NIE, NIE i jeszcze raz NIE JESTEŚ Egocentryczką! Pozdrawiam i czekam na Twoje następne wiersze, ale także i limeryki :D | |
Temat: Kłaniam się... (3) | |
08 Gru 2015 o 12:41 Witaj, Nurio :)Bardzo podoba mi się Twoje motto: " siła pióra leży w pokorze do własnego słowa"- Mithril Powodzenia na PubliXo :) | |
Temat: Witam po czasie (2) | |
08 Gru 2015 o 12:39 Witaj JackWolf :) Powodzenia i pozdrawiam :) | |
Temat: Czekam na ZBANOWANIE (3) | |
08 Gru 2015 o 10:47 Nie banuję.Zacznę od tego,że towarzystwo zebrane tutaj,jest chyba sobie znane.Myślą przewodnią jest jak się wydaje,to,aby nie krytykować siebie nawzajem.Limeryki czyta się przyjemnie,ale z pewnością nie są dla każdego.Mnie brakuje powieści obyczajowych czy romansów a nawet dobrych kryminałów,na miarę Christi.Jednak t=zauważyłam tez,że nie sposób przedstawić tu dobrej książki,w jak najbardziej "czytelnym świetle". Każdy autor jak mniemam,zechciałby by kartki nie były wyrwane,bo to zaburza odbiór.I z tego,co się zorientowałam,tak jest,czytając kilka tekstów.Same piątki domagają się publikacji.Dlatego zapytam,czy Twoje teksty są gdzieś wydawane? |