Temat: Pytanie i prośba do Lotty (15)
14 Sty 2016 o 01:03
adk napisał:
Pomysł całkiem dobry.

Mam jeszcze jedną sugestię, co ewentualnie można by było zrobić, chociaż nie wiem, na ile to wykonalne. Nie dało by się może dodać jakiejś opcji typu "ulubione utwory"? Czasem chce się do czegoś wrócić i trzeba przeszukiwać cały portal, jak się dobrze nie pamięta tytułu, a utwór był dodany dość dawno.

Jest z lewej strony okienko, gdzie wpisuje się tytuł "ulubionego utworu". Ewentualnie wpisuje się nazwisko autora, skąd po wykazie jego tekstów można dotrzeć do tego swojego "ulubionego". Nadprogramowo: także na podstawie zbioru, czyli tytułu poszczególnego portalowego tomiku.

Po pewnym czasie owe "ulubione utwory" znowu utworzą kolejny - z tytułów złożony - tasiemiec.

Ponadto: z pierwszego, wrzuconego do wyszukiwarki wersu "ulubionego utworu" również da się odtworzyć całość.
13 Sty 2016 o 23:45
Pomysł całkiem dobry.

Mam jeszcze jedną sugestię, co ewentualnie można by było zrobić, chociaż nie wiem, na ile to wykonalne. Nie dało by się może dodać jakiejś opcji typu "ulubione utwory"? Czasem chce się do czegoś wrócić i trzeba przeszukiwać cały portal, jak się dobrze nie pamięta tytułu, a utwór był dodany dość dawno.
Temat: Witam Wszystkich (4)
13 Sty 2016 o 22:40
Obawiam się, iż łatwo tu nie będzie ;) Dlatego nie będzie, ponieważ niegdyś wielce przyjazne PubliXo aktualnie przemieniło się na nader drapieżne PolityXo :}
Jeżeli jesteś po stronie "Onych", to nic ino przez tychże (niekompetentne) klepanie po ciemieniu. Po stronie - za wedle "Onych" - chwilowo wygranych: będzie Ci dopiero pod górkę ;)

Wszak głowa do góry :))) (S)próbuj :))) and good luck :-D
czego Ci najserdeczniej życzy - wielce skromna b-d_c :-D

Przyjaźnie :)))
13 Sty 2016 o 22:16
Witam wszystkich uczestników grupy.
Za namową bliskiej mi osoby zarejestrowałem się na portalu, aby móc uczestniczyć w życiu społeczności publixo. Od czasu do czasu pozwolę sobie coś napisać, wiec proszę o opinie, komentarze i uwagi.
Pozdrawiam,
adamino
Temat: Pytanie i prośba do Lotty (15)
13 Sty 2016 o 11:28
Emma napisał:
Popieram pomysł, tym bardziej że przez Panią piórko zostałam zablokowana, rewanżując się, zrobiłam dokładnie to samo.
Ostracyzm kwitnie, ale zgadzam się, konfliktów będzie mniej.
Wnoszę również o rozważnie weryfikacji tzw. zaufanych recenzentów. Ostatnie wydarzenia i oceny na Publixo podważają bezstronność i obiektywizm tych osób. Noty nie mogą być wystawiane według klucza politycznego, np. wiersze kaska137 bardzo rzadko należą do poprawnych (błędów interpunkcyjnych masa), a otrzymują najwyższe oceny. Działania takie są krzywdzące dla pozostałych użytkowników, których poglądy polityczne są odmienne, od prezentowanych przez recenzentów. Do standardów demokracji należy uszanowanie wolności słowa i wypowiedzi. Można również przeanalizować utworzenie podstrony dla osób pałających się tylko utworami o charakterze politycznym.
Pozdrawiam i liczę na zrozumienie.

Emmo, na znanym mi Portalu "Ogród Ciszy" istnieje taka opcja: "ignoruj temat". Ignoruj, znaczy wyłącz - dotyczące określonego tekstu - denerwujące cię komentarze, i już więcej ich nie oglądaj. Ze swoimi włącznie ;) a także utworem własnym ;)
W innych - tak jak ja to rozumiem - w zaproponowanych przez "piorko" przypadkach, żebyśmy się wzajemnie nie oglądali, to swoje argumenty przedstawiłam wyżej.

"Czarną listę", czyli banowanie niesympatycznych nam użytkowników, to ja podpatrzyłam w "Poetyckim Zaciszu" i zaproponowałam adminowi. Nawet nie wiesz z czyjego powodu?
Ano z powodu użytkownika "janko", którego paru ówczesnych trolli wyjątkowo paskudnie i atakowało, i obrażało. I to wcale nie z politycznych względów, ponieważ wtedy na PubliXo nie było polityki, lecz - obojętnie jak interpretowana - niemniej: historia. A obrażało m.in. z powodu jego przecinkowej akuratności, bardzo zresztą wulgarnie :(

Kwestia "zaufanych recenzentów"? Tu odsyłam do wątku:

link

Też byłabym za całkowitym anulowaniem wszystkich, bez wyjątku, "zaufanych". Uczciwie subiektywny komentator akurat nie potrzebuje stalówki przy swoim nicku :)

Serdecznie :)))
13 Sty 2016 o 11:04
Popieram pomysł, tym bardziej że przez Panią piórko zostałam zablokowana, rewanżując się, zrobiłam dokładnie to samo.
Ostracyzm kwitnie, ale zgadzam się, konfliktów będzie mniej.
Wnoszę również o rozważnie weryfikacji tzw. zaufanych recenzentów. Ostatnie wydarzenia i oceny na Publixo podważają bezstronność i obiektywizm tych osób. Noty nie mogą być wystawiane według klucza politycznego, np. wiersze kaska137 bardzo rzadko należą do poprawnych (błędów interpunkcyjnych masa), a otrzymują najwyższe oceny. Działania takie są krzywdzące dla pozostałych użytkowników, których poglądy polityczne są odmienne, od prezentowanych przez recenzentów. Do standardów demokracji należy uszanowanie wolności słowa i wypowiedzi. Można również przeanalizować utworzenie podstrony dla osób pałających się tylko utworami o charakterze politycznym.
Pozdrawiam i liczę na zrozumienie.
13 Sty 2016 o 10:21
piorko napisał:
Lotto, bardzo proszę, jeśli będziesz miała czas, zapytaj programistów, czy byłby to duży problem, gdyby stworzyć możliwość "wygaszania" utworów i komentarzy osób zablokowanych. Oczywiście byłyby niewidoczne tylko dla tego, kto zablokował u siebie danego użytkownika i vice versa - zablokowany także nie widziałby utworów i komentarzy blokującego. Myślę że miałoby to pozytywny skutek, jako że "czego oczy nie widzą to i sercu nie żal", a więc jeden stopień mniej do konfliktów :)

Tak, tak, rzeczywiście. Po czym się pogodzą, odblokują, uczynią przyjaciółmi... :p Inni zaprzyjaźnią, zablokują, wreszcie, co nie jest wykluczone, wyprowadzą. Wrócą, zmienią nick, z dawnymi wrogami zaprzyjaźnią, pokłócą, zablokują itd. itd.

A program niech tam sobie fiksuje.

A może byłoby rozsądniej sprawdzić owe IP, o których napisał w jednym z ostatnich komentarzy "Manek"? I czy to prawda, że z tego samego komputera logowani są różni użytkownicy oraz przesyłane rozmaite minusowo-plusowane komentarze?
13 Sty 2016 o 09:09
Lotto, bardzo proszę, jeśli będziesz miała czas, zapytaj programistów, czy byłby to duży problem, gdyby stworzyć możliwość "wygaszania" utworów i komentarzy osób zablokowanych. Oczywiście byłyby niewidoczne tylko dla tego, kto zablokował u siebie danego użytkownika i vice versa - zablokowany także nie widziałby utworów i komentarzy blokującego. Myślę że miałoby to pozytywny skutek, jako że "czego oczy nie widzą to i sercu nie żal", a więc jeden stopień mniej do konfliktów :)
Temat: Gdzie Publikować (prośba o ocenę) (16)
03 Sty 2016 o 20:45
Masz rację. Zdaj maturę i zdobądź zawód. Pisanie powieści w bardzo rzadkich przypadkach daje pieniądze na utrzymanie. Jako hobby jest świetne, jeśli lubi się pisać. Jeśli interesuje cię kreatywne pisanie, możesz rzeczywiście skorzystać z kursów i z podręczników.
03 Sty 2016 o 20:08
Pani lilly dziękuję za miłe słowo otuchy. Pisać czy raczej pracować nad moją pierwszą powieścią i tak będę :) Nie boję się krytyki, a nawet sobie ją cenię (dzięki temu przynajmniej wiem co robię źle). Zdążyłem już opublikować coś swojego i wcale nie żałuję czy tym bardziej się nie zniechęciłem. Wyciągnąłem odpowiednie wnioski, a teraz jedyne co mi pozostało to wrócić do pracy, a może kiedyś uda mi się to skończyć. :p To było naprawdę ciekawe doświadczenie i dobre ćwiczenie. Stwierdziłem też, że pierwsze może zdam maturę i zapiszę się na jakiś kurs nim kolejny raz coś opublikuje :p
03 Sty 2016 o 19:33
Rejzak, jeśli pisanie sprawia ci przyjemność, pisz! Niekoniecznie musisz swoje teksty wstawiać na portale, zwłaszcza od razu. Jeśli jednak masz w sobie żywą wolę szybkiego dzielenia się twórczością, to chyba łatwiej jest z krótkim tekstem, który jest całością, jakąś short story. Początek, rozwinięcie, puenta (najlepiej oryginalna, zaskakująca. I po napisaniu odłóż tekst na parę dni, potem przeczytaj i szlifuj. Dobrego autora poznaje się po jego pracy nad tekstem. Oznacza to ślęczenie nad przeróbkami do momentu, gdy uznasz, że lepiej to chyba ci się na tym etapie życia nie uda napisać. Pozdrawiam.
03 Sty 2016 o 18:03
A ja przeczytałem, oceniłem i chyba dam sobie z tym spokój.
03 Sty 2016 o 15:32
Witam,
i życzę, aby twoje oczekiwania się spełniły.
Nie używałabym jednak określenia "wypociny", bo się źle kojarzą i odbierają chęć czytania takich tekstów. Po co czytać coś, czego nawet sam autor nie ceni?
Pozdrawiam serdecznie.
02 Sty 2016 o 22:17
Cofam pytanie jest ok :p
02 Sty 2016 o 21:22
OK zostałem przekonany i ośmieliłem się wrzucić jak to określiłem moje pierwsze wypociny. Jeżeli tekst jest zablokowany to znaczy, że muszę poczekać aż zostanie zaakceptowany czy zrobiłem coś źle?
02 Sty 2016 o 19:09
Witaj. Po prostu wstawiaj teksty, a później czytaj komentarze. Bardzo dużo mnie tu nauczono (komentarze), i do tej pory uczą jak pisać. :)
02 Sty 2016 o 18:58
To jest ta strona :-)
Poczytaj na początek teksty innych użytkowników, to zobaczysz możliwości serwisu. Na pdf nie konwertujemy, tylko na epub i mobi - o wiele lepszy format, bo nadaje się na czytniki.
02 Sty 2016 o 17:56
Witam
Określił bym siebie Kompletny Amator

Potrzebuję pomocy w znalezieniu strony internetowej przystosowanej do publikowania swoich własnych tekstów/powieści. Zależy mi na fanach z gatunku fantasy, ktoś kto powiedziałby co myśli o moich wypocinach, ale przede wszystkim powytykał wszystkie błędy, to co podoba się w fabule ( abym kontynuował wątek) nie podoba
( żeby dać sobie spokój).
Moje podejście: Hobby, które pomaga mi się odstresować i uciec od rzeczywistości.

Ps. chciałbym aby każdy mógł sobie ściągnąć mój plik w postaci pdf i skomentować publicznie
(chyba że już znalazłem właśnie taką stronę, a nie zdałem sobie z tego sprawy- wtedy proszę o uświadomienie xD )

Dzięki wielkie za każdą aktywność w moim pewnie dość częstym i mało oryginalnym temacie :p
Temat: Wesołych Świąt (12)
01 Sty 2016 o 01:09
Szczęśliwego Nowego Roku!
31 Gru 2015 o 23:26
Niech Nowy Rok będzie lepszy niż kilka ostatnich koszmarnych dni mijającego roku.
© 2010-2016 by Creative Media