Temat: Pytanie i prośba do Lotty (15) | |
![]() | 17 Sty 2016 o 17:45 janko napisał: Czytam i oczom nie wierzę. To chyba jakieś tajemne duchy nieustannie wywołują konflikty i po kolei obrażają niespotykanie spokojne osoby. Zajrzałem do komentarzy przy "Demokratkach 7", by przeczytać, po jakich to komentarzach "mózg staje w poprzek a oczy w słup". I nic takowego nie dostrzegłem. Może więc autorka owego stwierdzenia przeczytała swoje komentarze oraz niektóre własne utwory. Jeżeli tak, to tylko mogę współczuć. Uprzejmie proszę Administrację o wykasowanie poniższego wpisu według zasady, iż nie jest on zupełnie na temat! |
![]() | 17 Sty 2016 o 17:23 Czytam i oczom nie wierzę. To chyba jakieś tajemne duchy nieustannie wywołują konflikty i po kolei obrażają niespotykanie spokojne osoby. Zajrzałem do komentarzy przy "Demokratkach 7", by przeczytać, po jakich to komentarzach "mózg staje w poprzek a oczy w słup". I nic takowego nie dostrzegłem. Może więc autorka owego stwierdzenia przeczytała swoje komentarze oraz niektóre własne utwory. Jeżeli tak, to tylko mogę współczuć. |
![]() | 17 Sty 2016 o 13:50 piorko napisał: piorko napisał: lotta napisał: piorko napisał: czy byłby to duży problem, gdyby stworzyć możliwość "wygaszania" utworów i komentarzy osób zablokowanych. Oczywiście byłyby niewidoczne tylko dla tego, kto zablokował u siebie danego użytkownika i vice versa - zablokowany także nie widziałby utworów i komentarzy blokującego. Jest to dobry pomysł, będzie zrealizowany. Dziękuję. Ps. mam wielką nadzieję, że w miarę szybko, jak się da. Równie szybko jak z tą podówczas zamordystyczną realizacją Neoregulaminu. Zwłaszcza jego "ideową deklaracją". Dopóki nie zostaną uregulowane - nie tylko przeze mnie wyżej poruszone kwestie - dopóty dyskusja nie ucichnie. "Zaufany recenzent" o ile się jego funkcja zachowa i pozostanie, to rzeczywiście musi być on tym "zaufanym". Zaufanym w sensie dosłownym, a nie kręcącym się w chocholim tanie Towarzystwa Wzajemnego Nasładzania, hejterem :] Oraz autorem aż tak wulgarnych, jak przy "Demokratkach 7" komentarzy, że mózg staje w poprzek a oczy w słup ;) |
![]() | 17 Sty 2016 o 13:23 piorko napisał: lotta napisał: piorko napisał: czy byłby to duży problem, gdyby stworzyć możliwość "wygaszania" utworów i komentarzy osób zablokowanych. Oczywiście byłyby niewidoczne tylko dla tego, kto zablokował u siebie danego użytkownika i vice versa - zablokowany także nie widziałby utworów i komentarzy blokującego. Jest to dobry pomysł, będzie zrealizowany. Dziękuję. Ps. mam wielką nadzieję, że w miarę szybko, jak się da. |
![]() | 17 Sty 2016 o 11:27 lotta napisał: piorko napisał: czy byłby to duży problem, gdyby stworzyć możliwość "wygaszania" utworów i komentarzy osób zablokowanych. Oczywiście byłyby niewidoczne tylko dla tego, kto zablokował u siebie danego użytkownika i vice versa - zablokowany także nie widziałby utworów i komentarzy blokującego. Jest to dobry pomysł, będzie zrealizowany. W takim razie ponawiam swoją sugestię dotyczącą "zaufanych recenzentów". Dobrze, jedno TWA wygasi drugie TWA, po czym utworzą się grupy oraz podgrupy, kiedy jedno z TWA zacznie banować sobie nieprzychylnych oraz vice versa. A co będzie, kiedy raptem skłóceni dadzą sobie buzi? Znowu zapłonie przyjacielskie ognisko do następnego momentu konfliktu? Zatem gdzie jest również miejsce wśród wrogich sobie i dla siebie użytkowników dla owych "zaufanych"? Raptem jest ich pięciu, których komentarze wyjątkowo stronnicze; teksty częstokroć paszkwilanckie, zaś komentarze niekiedy - poprzez swój wulgarny przekaz - niemal zatykają dech. Z kolei tak obficie serwowane plusy oraz minusy także wymagają osobnego omówienia. :))) |
![]() | 17 Sty 2016 o 11:14 lotta napisał: piorko napisał: czy byłby to duży problem, gdyby stworzyć możliwość "wygaszania" utworów i komentarzy osób zablokowanych. Oczywiście byłyby niewidoczne tylko dla tego, kto zablokował u siebie danego użytkownika i vice versa - zablokowany także nie widziałby utworów i komentarzy blokującego. Jest to dobry pomysł, będzie zrealizowany. Dziękuję. |
![]() | 17 Sty 2016 o 09:12 piorko napisał: czy byłby to duży problem, gdyby stworzyć możliwość "wygaszania" utworów i komentarzy osób zablokowanych. Oczywiście byłyby niewidoczne tylko dla tego, kto zablokował u siebie danego użytkownika i vice versa - zablokowany także nie widziałby utworów i komentarzy blokującego. Jest to dobry pomysł, będzie zrealizowany. |
Temat: Witam serdecznie. (9) | |
![]() | 16 Sty 2016 o 23:46 befana_di_campi napisał: AndreaR napisał: Próbuję odzyskać coś, co zostało utracone 20 lat temu. Wiarę w to, że wspomnienia nie gasną nigdy.:) Czasem jednak trzeba od nich uciec; zapomnieć; niekiedy "odpępnić się" od własnego domu, przeżyć, miłości, nawet... rodzicielstwa :))) Wybieraj te, które wnoszą coś konstruktywnego :))) I dla Ciebie, i innych. Nawet, gdyby bolały jak miejsce po usuniętych zębach, że o amputacji nie wspomnę. Serdecznie :))) I pisz tę swoją - dla siebie - "gawędę" :) Antidotum? Odwijanie taśmy? Ucieczkę w Równoległe Światy? Remedium? Patrzenie do przodu? I radzę: niczego nie żałuj, ponieważ u Pana Boga nie ma żadnych przypadków nawet w sytuacjach, które się pozornie zdają... beznadziejne :) Pozdrawiam serdecznie i dziekuję. |
![]() | 16 Sty 2016 o 23:45 martinii55 napisał: Witam. Zgadzam się z kwestią wspomnień. Im szybciej do nich sięgamy, tym lepiej. Zbyt długie oczekiwanie może prowadzić do ich zniekształcania i patrzenia z innej perspektywy, nadając im nowe znaczenie. Niepotrzebnie, jednak sama często miewam problem z dokładnym odtworzeniem własnych wspomnień. Wspomnienia sa ulotne, ale pewnych rzeczy zapomniec nie sposób. Pozdrawiam |
![]() | 16 Sty 2016 o 23:44 Hardy napisał: Wierz i spisuj. Jak ja to od kilku lat robię. Przy okazji odżywają wspomnienia, które były ukryte głęboko... a jednak się ujawniły :) Pozdrawiam :) |
![]() | 16 Sty 2016 o 23:43 janko napisał: Jeżeli jest to rzeczywiście debiut, to bardzo udany. Im szybciej pisze się wspomnienia, tym lepiej, gdyż z czasem wszystko ulata lub się po prostu już nie chce. Dziekuję:) |
![]() | 15 Sty 2016 o 10:59 AndreaR napisał: Próbuję odzyskać coś, co zostało utracone 20 lat temu. Wiarę w to, że wspomnienia nie gasną nigdy.:) Czasem jednak trzeba od nich uciec; zapomnieć; niekiedy "odpępnić się" od własnego domu, przeżyć, miłości, nawet... rodzicielstwa :))) Wybieraj te, które wnoszą coś konstruktywnego :))) I dla Ciebie, i innych. Nawet, gdyby bolały jak miejsce po usuniętych zębach, że o amputacji nie wspomnę. Serdecznie :))) I pisz tę swoją - dla siebie - "gawędę" :) Antidotum? Odwijanie taśmy? Ucieczkę w Równoległe Światy? Remedium? Patrzenie do przodu? I radzę: niczego nie żałuj, ponieważ u Pana Boga nie ma żadnych przypadków nawet w sytuacjach, które się pozornie zdają... beznadziejne :) |
15 Sty 2016 o 10:38 Witam. Zgadzam się z kwestią wspomnień. Im szybciej do nich sięgamy, tym lepiej. Zbyt długie oczekiwanie może prowadzić do ich zniekształcania i patrzenia z innej perspektywy, nadając im nowe znaczenie. Niepotrzebnie, jednak sama często miewam problem z dokładnym odtworzeniem własnych wspomnień. | |
![]() | 15 Sty 2016 o 09:49 Jeżeli jest to rzeczywiście debiut, to bardzo udany. Im szybciej pisze się wspomnienia, tym lepiej, gdyż z czasem wszystko ulata lub się po prostu już nie chce. |
![]() | 14 Sty 2016 o 22:58 Wierz i spisuj. Jak ja to od kilku lat robię. Przy okazji odżywają wspomnienia, które były ukryte głęboko... a jednak się ujawniły :) |
![]() | 14 Sty 2016 o 18:35 Próbuję odzyskać coś, co zostało utracone 20 lat temu. Wiarę w to, że wspomnienia nie gasną nigdy.:) |
![]() | 14 Sty 2016 o 14:38 Piórko, może i potrzebna jest opcja "wygaszania"."Na teraz" stosuję własną metodę - po prostu nie czytam utworów tych, których "utwory" już zbyt dobrze poznałem. Znaczy niedobrze. Oszczędzam czas, którego nie mam zbyt dużo. |
Temat: Witam Wszystkich (4) | |
![]() | 14 Sty 2016 o 14:31 Pisz, publikuj i korzystaj z merytorycznych uwag, Adamino. Powodzenia :)PS. Jak czytasz, różnie uczestnicy witają. Czasem bardzo "skromnie". Nie przejmuj się tym, posługuj się własnym rozumem. |
![]() | 14 Sty 2016 o 12:53 adamino napisał: Witam wszystkich uczestników grupy. Za namową bliskiej mi osoby zarejestrowałem się na portalu, aby móc uczestniczyć w życiu społeczności publixo. Od czasu do czasu pozwolę sobie coś napisać, wiec proszę o opinie, komentarze i uwagi. Pozdrawiam, adamino Dzień dobry, Adamino :) Pozdrawiam, życzę weny twórczej i powodzenia na PubliXo :) |
![]() | 14 Sty 2016 o 12:50 adk napisał: Pomysł całkiem dobry. Mam jeszcze jedną sugestię, co ewentualnie można by było zrobić, chociaż nie wiem, na ile to wykonalne. Nie dało by się może dodać jakiejś opcji typu "ulubione utwory"? Czasem chce się do czegoś wrócić i trzeba przeszukiwać cały portal, jak się dobrze nie pamięta tytułu, a utwór był dodany dość dawno. Dziękuję, Adk :) Fajnie, że spodobał Ci się mój pomysł :) . |