Temat: To i ja się przedstawię (5)
22 Wrz 2011 o 11:01
Witam, jestem z Wami od wczoraj, piszę bo lubię, bo czuję taką potrzebę.Mam na imię Ania, jestem matką dwóch ślicznych dorastających dziewcząt,żoną- kochaną i kochającą, wieczną marzycielką, która dostała już parę kopów od życia.
Pozdrawiam wszystkich serdeczne:)
Temat: Oto jestem (2)
21 Wrz 2011 o 18:50
Witam i życzę powodzenia!
20 Wrz 2011 o 22:39
Od jakiegoś czasu próbuję pisać.Z ortografią nie mam problemów, lecz z interpunkcją tak.Rejestrując się tutaj, chcę siebie zmotywować do pisania.Jak ktoś chce się nauczyć pisać,niech pisze :)

A teraz pokrótce o mnie.Młody, w wieku produkcyjnym, student na rocznym urlopie dziekańskim.Do końca stycznia jestem au-pair'em na południu Niemiec.Szlifuję niemiecki.
Temat: Audiobooki - chcielibyście? (10)
15 Wrz 2011 o 16:05
luciusannaeusmartin napisał:
bezpośrednio przy tekstowej. Odegranie na stronie, jakimś freeware playerem to już najmniejszy problem dla programisty.

A pewnie, ale parę dni roboty to będzie. Jeśli już coś robimy, staramy się unikać prowizorki.
09 Wrz 2011 o 13:10
Fajnie, że wracasz do tego tematu lotto.

Jak już wcześniej wspomniałem nie trzeba, aż tak skomplikowanego oprogramowania.Wystarczy możliwość wrzucenia na serwer (przygotowanego przez autora) pliku.MP3. Idealnym było by, gdyby ikonka tej dźwiękowej wersji pojawiła się bezpośrednio przy tekstowej. Odegranie na stronie, jakimś freeware playerem to już najmniejszy problem dla programisty.

Z takiej możliwości korzystam na jednym ze szwajcarskich serverów.
09 Wrz 2011 o 08:35
Przypominam temat i ponawiam pytanie - ilu byłoby chętnych na prezentację swoich utworów w tej formie? Bo, powiem szczerze, pracy ze zrobieniem tego w serwisie trochę jest, a zainteresowanie na razie wykazał tylko luciusannaeusmartin.
Temat: Zgłoś stronę do konkursu PAPIEROWY EKRAN 2011 (5)
08 Wrz 2011 o 20:40
Obowiązek wykonany-zgłosiłem:)
Temat: LuciusAnnaeusMartin (1)
08 Wrz 2011 o 12:29
Zamiast o sobie chciałbym zaprosić zainteresowanych do słuchania mojej poezji. W tym celu należy:

1)Wejść na stronę: www.mydrive.ch

2)W lewym górnym rogu pojawią się ramki w które trzeba wpisać nazwę użytkownika oraz hasło.

Benutzername (nazwa użytkownika): friends@luciusannaeus
Passwort (hasło): friends

3)Po zalogowaniu otworzy się okno z katalogiem POESIE do którego wchodzi się przez kliknięcie myszką.

4)Ukażą się wiersze w formacie MP3. Można je natychmiast odegrać poprzez najechanie kursorem (zmienią kolor) i z prawej strony pojawi się napis: Abspielen (odegrać) tutaj kliknąć.

Miłych wrażeń :)
Serdeczności
Martin
Temat: Zgłoś stronę do konkursu PAPIEROWY EKRAN 2011 (5)
08 Wrz 2011 o 11:26
Papierowy Ekran od 2007 roku przyznawany jest witrynom, które w najbardziej interesujący i nowatorski sposób przyczyniają się do promocji czytelnictwa. Stronę można zgłosić pod adresem:

link

Drodzy PubliXowicze, liczymy na was!
Temat: Elektroniczna gazetka (74)
06 Wrz 2011 o 18:31
keskese87 napisał:
@Ssandi => Moja propozycja ponumerowana 1, 2, 3 to propozycje nagród za kolejne 3 zwycięskie miejsca, a nie 3 różne propozycje sposobów nagradzania:)A więc jedynka musi być najlepsza :P

A ja naprawdę myślałam, że to propozycje:P
05 Wrz 2011 o 18:11
Niedźwiedź chodzi po lesie i szuka już legowiska na zimę, a ja szukam dziury w całym i możliwości zamieszczania poezji w formacie mp3 :)

Wiem, wiem lotto, to moja stara piosenka. Ale...jeśli już, nie rozumiem białej poezji, to przynajmniej chciałbym posłuchać, jak brzmi taka poezja :)

Co więcej, można z poezji zrobić śpiewaną :)

Serdeczności
05 Wrz 2011 o 08:14
Oj, kochani, dzielicie tu skórę na niedźwiedziu, który jeszcze chodzi po lesie.
Wydawnictwo ma pewną pulę określonych tytułów, które może przeznaczyć na gratisy/nagrody itp. Pomysł Ssandi co do sposobu przydzielania jak najbardziej dobry. Zwycięzcy otrzymają listę książek do wyboru, zawierającą także krótkie streszczenie i 5 pierwszych stron.

Oczywiście trzeba też ustalić jakąś minimalną liczbę zgłoszeń, od której wystartuje konkurs - nie może być tak, że w wystartuje np. 5 utworów, z czego 3 dostaną nagrody.
Temat: A zatem się przedstawiamy (8)
04 Wrz 2011 o 21:37
Dziewczyny, jak Wy godzicie pracę, dom, wychowywanie dzieci z twórczością literacką?
Ja od miesiąca piszę kolejny utwór i ze smutkiem stwierdzam, że w ciągu tygodnia nie mam kiedy nad nim pracować... :(
Temat: Elektroniczna gazetka (74)
03 Wrz 2011 o 10:42
@Ssandi => Moja propozycja ponumerowana 1, 2, 3 to propozycje nagród za kolejne 3 zwycięskie miejsca, a nie 3 różne propozycje sposobów nagradzania:)A więc jedynka musi być najlepsza :P
03 Wrz 2011 o 00:55
Nagrody książkowe to jak najbardziej dobry pomysł, podobnie jak i warunek obowiązkowego zamieszczenia konkursowego utworu na publixo. Można zrobić tak, że organizator konkursu przedstawi zwycięzcom listę książek do wyboru, a każdy użytkowników wybierze lekturę sam, według uznania. Pierwszy prawo wyboru miałby laureat I miejsce, drugi ten, który zająłby drugą lokatę, itd. Użytkownicy mieliby przykładowo 24 godziny na powiadomienie organizatorów o swoim wyborze, inaczej ich upatrzona zdobycz mogłaby zostać zagarnięta przez innego użytkownika.

Pomysł keskese też jest ciekawy. Za najlepszą nagrodę uważam opcję numer 1, czyli bon zakupowy.

Pozdrawiam:)
02 Wrz 2011 o 18:19
Hm, ale jak konkurs to jakiś temat, no i komisja, która wyłoni zwycięzców.

Jeśli rzeczywiście byłaby taka mozliwość, to widzę 2 rozwiązania. Nagrody książkowe, tylko jak zdecydować o wyborze książek dla poszczególnych zwycięzców? Każdy lubi co innego.

Albo inna:

1 miejsce bon na zakupy w My Book na jakąś kwotę (30-50zł)
2 darmowa przesyłka na zamówienia z księgarni
3 bon zniżkowy na zakupy jakieś 10-20 proc

Co myślicie?
02 Wrz 2011 o 15:49
Możemy zasponsorować kilka nagród książkowych. Pod jednym jednak warunkiem: uczestnik będzie musiał zamieścić utwór konkursowy na PubliXo. Od strony informatycznej, mamy zresztą gotowy cały moduł do zgłaszania prac na różne konkursy.
02 Wrz 2011 o 15:34
Kiedy będzie następny numer? Jak go zrobię, hehe :) Powinien być za tydzień, dwa, nic nie obiecuję, mam dużo innych rzeczy na głowie.

Z konkursem myślę, że fajny pomysł, ale skoro konkurs musiałyby tez być nagrody, a to już byłoby trudniej zorganizować. Otrzymanie wyróżnienia może nie być wystarczającą motywacją, skoro teraz też każdy może coś przesłac i liczyć, że to opublikujemy, jeśli tekst będzie przyzwoity. Cały czas można przesyłać swoje teksty, więc jeśli ktoś chce się zaangażować, to się zaangażuje. Aczkolwiek myślę o innym małym konkursie.
31 Sie 2011 o 12:57
Czy mogę wiedzieć kiedy zostanie wydany kolejny numer "@tramentu"? Po prostu nie mogę się już doczekać nowego wydania. Z mojej strony najszczersze uznanie dla redakcji magazynu za kawał naprawdę dobrej roboty.
Temat: publikacje (20)
26 Sie 2011 o 15:00
Janko, nawet gdybyśmy zaczęli limitować utwory, to i tak przybywa użytkowników. Jak mawiają bracia Rosjanie: Całej wódki nie wypijesz, całego świata nie... ehm, dokończcie sobie sami.
Przy okazji wielkie podziękowania dla Ciebie także i ode mnie za czynny udział i rzeczowe, wyważone oceny.
© 2010-2016 by Creative Media