Temat: dzień dobry (1)
25 Gru 2011 o 17:38
Witam wszystkich.
Mam nadzieję na szczerą ocenę i krytykę. Ze swojej strony - czuję się najlepiej w dziale filozofii i tam postaram się również wyrazić swoje zdanie.

Pozdrawiam
Temat: Życzenia (3)
25 Gru 2011 o 10:28
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Redakcji, Autorom i Czytelnikom Opatrzności Bożej, weny twórczej, spokoju, miłości, pojednania i aby Nowy Rok obfitował w coraz ciekawsze pomysły do zrealizowania.
Temat: literackie loginy (10)
24 Gru 2011 o 21:09
@specjalkaa to zwykła sklejka nazwiska z imieniem:)
Kasia
Temat: witam serdecznie :D (5)
24 Gru 2011 o 12:03
witam wszystkich bardzo serdecznie!
jestem zwykła, przeciętna i prawie normalna ;D bardzo lubię pisać, ale nie mam na to za bardzo czasu, w związku z czym żadnego opowiadania nie udało mi się jeszcze stworzyć w całości, mam nadzieję, że to się zmieni i że to, że się tu zarejestrowałam, zdeterminuje mannie do tego, żeby w końcu coś napisać :)
24 Gru 2011 o 11:55
W moim loginie nie ma nic zaskakującego - imię oraz rocznik, w którym miałem zaszczyt pojawić się na tym świecie.
24 Gru 2011 o 08:33
Janko - takie nazwisko nosi moja córka, ale login ma też sporo wspólnego z moim imieniem.
Temat: Zapytam, odpowiem szczerze (98)
23 Gru 2011 o 09:55
Raczej 2 w jednym;)Prawdziwa kobieta to kobieta, która odnajduje się w każdej z tych ról- realizuje się zawodowo, ale też potrafi zadbać o bliskich.

Jak chciałbyś( chciałabyś)spędzić ostatni dzień swojego życia?
23 Gru 2011 o 09:42
Calineczka - koleżanka mnie kiedyś tak nazwała bo podobno jestem taka mała, drobna i delikatna:)Nikt inny nie używa wobec mnie tego określenia:)
Temat: 'Słowochron' Beaty Wołoszyn (2)
20 Gru 2011 o 22:35
Są pytania, gdzie szukać...Tutaj jest link :) Zapraszam serdecznie:

link
Temat: Konkurs 'Mocne postanowienie' - głosowanie (13)
19 Gru 2011 o 08:50
Uwaga, uwaga - dziś rano zamknięte i podliczone zostało głosowanie czytelników. Wyniki znajdziecie na stronie konkursu:

link
Temat: 'Słowochron' Beaty Wołoszyn (2)
18 Gru 2011 o 20:44
Witam !

pragnę podzielić się z Wami radością w związku z wydaniem debiutanckiego tomiku pt. "Słowochron" (listopad 2011).
Zapraszam serdecznie na stronę, gdzie można książkę zobaczyć i nabyć :)
link

Pozdrawiam, Beata
Temat: Moje uszanowanie :) (2)
18 Gru 2011 o 15:42
Witam :-) Miło Cię widzieć wśród nas :-)
Temat: czarna lista - czyli kogo tu nie powinno być (5)
16 Gru 2011 o 07:58
Bardzo proszę wszystkich Publixowiczów o częstsze korzystanie z kosza przy komentarzach - zamiast odpowiadanie na głupie zaczepki. Osoby, których komentarze będą tam trafiały permanentnie - będą wylatywać z portalu definitywnie.

I ważne - nie chodzi o to, by kogoś publicznie piętnować, więc proszę nie robić listy uciążliwych osób na forum.

Redakcja portalu nie jest w stanie przeczesywać non stop wszystkich komentarzy i sprawdzać, czy ktoś kogoś nie obraża. I nie ukrywam, mam wam pewną rzecz za złe. Zgłoszenia postów do usunięcia pojawiają się może 1-2 na tydzień. A potem nagle przychodzi e-mail z narzekaniami, że atmosfera na portalu nie taka. A kto ją tworzy, no kto? Przecież nie ja...
Temat: co powinno mieć PubliXo - czyli dyskusja nieograniczona (4)
15 Gru 2011 o 22:11
PubliXo powinno mieć trochę życzliwości i grzeczności dla czytelnika. Kiedy się tutaj pojawiłam ,byłam życzliwie nastawiona do wszystkich.Jednak szybko się dowiedziałam ,że nie mam prawa komentować,bo jestem za głupia ponieważ nie piszę.Wspaniali pisarze i poeci poinformowali że mają gdzieś moje komentarze. Jedna pani /wykładowca/ nawet dokładnie napisała gdzie .Pod wpływem tej życzliwości moje zdanie o portalu i o ludziach szybko zaczęło się zmieniać.Zaczęłam się zastanawiać z kim ja mam do czynienia.Teraz już wiem.
Ciekawe kto będzie czytał te wybitne dzieła,skoro czytelnicy tym geniuszom nie są potrzebni:))
Temat: Hej! (2)
14 Gru 2011 o 14:57
I bardzo dobrze!

Witam na Publixo :-)
Temat: co powinno mieć PubliXo - czyli dyskusja nieograniczona (4)
13 Gru 2011 o 20:04
Napiszę ogólne odczucia o portalu. Z kilku innych Publixo najbardziej przypadł mi do gustu dzięki konstruktywnej krytyce komentatorów oraz czytelnej szacie graficznej. Można byłoby pomyśleć o zmianie skali ocen - proponuję od 1 do 10. Od niedawna portal rozruszał się dzieki paru osobom i nawołuję do oceniania prac konkursowych, aby w przyszłości te nasze zmagania i rywalizacje nabrały rumieńców i miały jakiś sens.
13 Gru 2011 o 14:23
Wywołana do tablicy przez krotexoo, zaczynam owocną, mam nadzieję, dyskusję. Forum to chyba jednak odpowiedniejsze i wygodniejsze miejsce niż komentarze pod tekstem.

1. Załóżmy, że mamy nieograniczone możliwości techniczne i finansowe. Co w takim przypadku PubliXo mogłoby dla Was, piszących, zrobić? Tylko proszę, nie piszcie "każdemu uczestnikowi wydać książkę" :-)

2. Ale sięgnijmy także do drugiej strony. Za co bylibyście skłonni zapłacić (np. za reklamę swojej książki, jeśli taką posiadacie w dorobku, albo za korektę tekstu przed wystawieniem go na widok publiczny)? Czy np. byłoby dla Was do przyjęcia wpisowe w konkursie, i w jakiej wysokości, zakładając, że konkurs wygrywa jedna osoba, a nagroda jest wydanie jej powieści.

3. I na koniec, co uważacie za absolutnie nie do przyjęcia. Na przykład ja nie cierpię pływających po serwisach reklam - gdy ktoś przesadzi, zdarza mi się wyjść, rezygnując z czytania w ogóle.
Temat: Hej! (2)
12 Gru 2011 o 21:30
Witam wszystkich serdecznie, koniec z pisaniem do szuflady!
Temat: Konkurs ,,Zadebiutuj z PubliXo' 2011 (8)
12 Gru 2011 o 07:46
Regulamin pojawi się po zakończeniu naszego pierwszego konkursu "Mocne postanowienie". Chcemy najpierw sprawdzić, jak sprawdził się zaproponowany system głosowania.

Informacja, że pierwsza edycja konkursu będzie obejmować utwory zamieszczone w okresie 1.09.2010-31.12.2011, jest aktualna. Kto się więc chce załapać na tegoroczną edycję, ma już niewiele czasu.
11 Gru 2011 o 21:20
Witam wszystkich forumowiczów! :)

Wie ktoś cokolwiek odnośnie tego konkursu? Regulamin miał być zamieszczony 1 grudnia, ale jak na razie ani widu, ani słychu... Jak zgłosić swój utwór, czy można już to zrobić itd?
© 2010-2016 by Creative Media