Temat: przedstawiam się i ładnie mówię dzień dobry (3) | |
01 Sty 2012 o 10:15 kathrin napisał: Czemu piszesz o sobie w trzeciej osobie? spodobało mi się tak :) dziękuję za powitanie. | |
Temat: czarna lista - czyli kogo tu nie powinno być (5) | |
30 Gru 2011 o 16:56 Uwaga - bardzo proszę nie zamieszczać na forum publicznym treści prywatnych wiadomości. Jeśli chcecie złożyć na kogoś skargę, kontaktujcie się z adminem na priv. | |
Temat: Konkurs ,,Zadebiutuj z PubliXo' 2011 (8) | |
/konto usunięte/ | 30 Gru 2011 o 09:06 Dziękuję ślicznie w imieniu wszystkich uczestników :-) |
30 Gru 2011 o 08:49 Na stronie konkursu jest już link do listy zgłoszonych utworów. | |
/konto usunięte/ | 30 Gru 2011 o 08:07 Chciałabym się zapytać, czy nie można by umieścić wierszy startujących w konkursie w jakimś jednym widocznym miejscu?Nie chodzi mi o mój wiersz, bo go dodałam wczoraj i jest widoczny, ale np osoby, które dodały swoje wiersze wcześniej, a teraz zgłaszają wiersz nie są zupełnie widoczne. Gdyby Regina nie powiedziała, który wiersz zgłasza, to bym nie wiedziała, no i muszę go teraz poszukać :-) Pozdrawiam |
29 Gru 2011 o 21:28 Już wszystko w porządku. Dzięki mojemu Mężowi dodałam tekst do konkursu. Jestem zbyt mało spostrzegawcza. Przepraszam. | |
/konto usunięte/ | 29 Gru 2011 o 21:08 Czemu piszesz o sobie w trzeciej osobie?Poza tym jesteś taka młodziutka, rok starsza od mojego syna! Trzymam kciuki za Twój literacki rozwój i sukcesy :-) Poza tym, witam na Publixo. |
29 Gru 2011 o 20:37 Chciałabym zgłosić swój wiersz "Mgławica Czasu" do konkursu -"Zadebiutuj z Publixo" 2011. Zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać. Nie rozumiem.Nie jestem dobrym informatykiem. Pozdrawiam. | |
29 Gru 2011 o 19:54 Urodzona w 95' miłośniczka fantastyki. Od znajomych ciągle słyszy ""zawiana", "szalona" lub nawet "wariatka". Schlebia jej to, bo nie chcę być jak pozostałe dziewczyny zapatrzone w siebie. Kocha fantasy, dlatego też w jej chorej łepetynie zrodził się pomysł na "Purpurowy Księżyc". Ulubiona książka na dziś to "Pan Lodowego Ogrodu". Film na dziś "Alien".Oprócz tego szaleje za rockiem z lat 80' - odbija się to w jej ubiorze i zachowaniu. Ukochani wykonawcy to Guns N' Roses i Bon Jovi, ale nie gardzi współczesnymi zespołami jak Soundgarden, Pearl Jam czy Alice In Chains. Gra od dobrych kilku lat na gitarze basowej. Kocha rysować i ma totalnego fioła na punkcie komiksów i Star Warsów. Nie jest agresywna. Agresywność 1. Na co dzień jest siostrą dwóch dziewczyn i trzech chłopaków oraz jedną z dwudziestu trzech wnucząt. Kocha dresaż i ma w planach zostać kiedyś weterynarzem. A gdyby to nie wypaliło, zostanie Slashem ;) | |
Temat: Konkurs 'Mocne postanowienie' - głosowanie (13) | |
29 Gru 2011 o 11:21 Zwycięzcy konkursu otrzymają po jednym egzemplarzu autorskim pokonkursowej antologii. Poza tym książka będzie w sprzedaży na www.mybook.pl, więc można będzie jej dokupić dowolną ilość.Po zalogowaniu, w "Moje konto" znajdziecie zakładkę "Konkursy". Żeby zgłosić utwór, wystarczy kliknąć ikonkę i wybrać tekst spełniający warunki konkursu. Każdy uczestnik może zgłosić tylko jeden wiersz lub opowiadanie. | |
29 Gru 2011 o 11:14 Uwaga - już uruchomiony został system zgłaszania utworów do tego konkursu. Po zalogowaniu, w "Moje konto" znajdziecie zakładkę "Konkursy". Żeby zgłosić utwór, wystarczy kliknąć ikonkę i wybrać tekst spełniający warunki konkursu. Każdy uczestnik może zgłosić tylko jeden wiersz lub opowiadanie - nazbieraliście już trochę ocen i komentarzy, powinno to pomóc w wyborze. | |
/konto usunięte/ | 29 Gru 2011 o 11:14 Ile wierszy można zgłosić do konkursu? Czy osoby, które się zakwalifikują i ich wiersze pojawią się w tomiku, otrzymają chociaż jeden egzemplarz? |
29 Gru 2011 o 10:51 medicus napisał: Może warto by było wprowadzić do regulaminu zapis, że komentować może osoba, która sama publikuje Nie trzeba samemu umieć ugotować zupy, żeby potrafić stwierdzić, że jest za słona albo przypalona. Tak samo dobry krytyk literacki niekoniecznie sam musi być pisarzem. I odwrotnie, zdolności literackie nie gwarantują sensownego, kulturalnego i obiektywnego oceniania innych. Nie widzę więc sensu robienia takiej blokady. | |
29 Gru 2011 o 10:45 kathrin napisał: Mam jednak wrażenie, że trochę bezsensowne było to ocenianie i komentowanie przez użytkowników, gdzie i tak ostateczne słowo i wybór należał do jury. No, nie do końca. Jury oceniało tylko połowę utworów, tę która przeszła do II etapu. Założenie było takie, że premiujemy nie tylko poziom literacki, ale i aktywność uczestników, która powinna przełożyć się na popularność utworu. Nie wystarczy zamieścić utwór, zapomnieć o nim i czekać na nagrodę. Obserwuję czasem przebieg konkursów na najlepszy blog - i tam ludzie potrafią zawalczyć o głosy, podając linka do swojego bloga na forach, w których uczestniczą. Mam nadzieję, że w "Zadebiutuj z PubliXo" trochę bardziej się zmobilizujecie. Szczegóły konkursu już na 100% w przyszłym tygodniu. | |
/konto usunięte/ | 29 Gru 2011 o 10:34 Może warto by było wprowadzić do regulaminu zapis, że komentować może osoba, która sama publikuje (3 utwory opublikowane na przykład). Nie bardzo rozumiem komentarze, zwłaszcza te, które zawierają w sobie treść "podoba mi się, nie podoba mi się", a piszą je osoby, które niczego od siebie nie pokazały. Jednym z celów tego portalu jest wszak nauka i doskonalenie swojego warsztatu. A do tego potrzebna jest konstruktywna krytyka: jeśli źle, to co? jeśli dobrze, to dlaczego? |
/konto usunięte/ | 29 Gru 2011 o 10:14 Ja również gratuluję wszystkim zwycięzcom!Mam jednak wrażenie, że trochę bezsensowne było to ocenianie i komentowanie przez użytkowników, gdzie i tak ostateczne słowo i wybór należał do jury. Pozdrawiam |
29 Gru 2011 o 09:15 Bardzo gratuluję zwycięzcom konkursu i dobrze się stało, że ten ewidentny błąd jury został skorygowany. Jest mi wyjątkowo niezręcznie wypowiadać się na temat decyzji komisji konkursowej i na pewno w żadnym stopniu nie próbuję jej dezawuować. Ale nasunęła mi się pewna refleksja. Otóż sądzę, że wystawianie tekstów pod publiczny osąd nie ma najmniejszego sensu, co uzasadniam poniżej. W pierwszym wariancie werdyktu wszystkie nagrodzone utwory miały na Publixo tylko po jednym komentarzu, w tym utwór zwycięski został oceniony dopiero po siedmiu miesiącach od opublikowania, czyli rzutem na taśmę. Utwór z drugiego miejsca też miał jeden komentarz, a jego autorem byłem ja. Na szczęście tekst wprowadzony po korekcie do werdyktu na trzecie miejsce był komentowany aż pięciokrotnie i cieszę się, że ja również go wysoko oceniłem. Jeszcze raz gratuluję zwycięzcom. | |
28 Gru 2011 o 08:03 Miło nam poinformować, że konkurs został rozstrzygnięty. Redakcja wydawnictwa My Book zdecydowała się nagrodzić następujące opowiadania:I Cezar, potomek Dropsa (lilly) II Falstart (karpeek) III Czego ci brakuje do szczęścia? (specjalkaa) Do końca tygodnia skontaktujemy się e-mailowo ze zwycięzcami w sprawie nagród. Jak część z was zauważyła, podaliśmy wczoraj błędnie III miejsce (utwór, który w ogóle nie wszedł do finałowej 8). Przepraszamy! | |
27 Gru 2011 o 18:06 Gratuluję zwycięzcom! Czekam na następny konkurs. | |
27 Gru 2011 o 08:59 Miło nam poinformować, że konkurs został rozstrzygnięty. Redakcja wydawnictwa My Book zdecydowała się nagrodzić następujące opowiadania:I Cezar, potomek Dropsa (lilly) II Falstart (karpeek) III Cztery minuty i dwadzieścia sześć sekund (zxully) Do końca tygodnia skontaktujemy się e-mailowo ze zwycięzcami w sprawie nagród. |