Temat: szukam redaktora (4)
24 Lis 2011 o 19:51
szukam kogos kto pomógłby mi w profesjonalnej redakcji tekstu opowiadania
Temat: Konkurs 'Mocne postanowienie' - głosowanie (13)
21 Lis 2011 o 11:54
Rozpoczynamy głosowanie na utwory zgłoszone do konkursu "Mocne postanowienie".

Na zgłoszone utwory można głosować dwojako:
- korzystając z konta w serwisie PubliXo.com i wystawiając tekstowi ocenę
- korzystając z konta na Facebooku - przez kliknięcie "lubię to" przy utworze

Więcej szczegółów znajdziecie na stronie link
Temat: Multimedia na PubliXo (11)
21 Lis 2011 o 07:46
Oczywiście, wszystko jest dozwolone (przedstawienie utworu w formie piosenki, słuchowiska) - byle w zgodzie z prawem autorskim. Tzn. wykorzystujemy wyłącznie twórczość własną lub dozwoloną do publicznego rozpowszechniania. Pamiętajcie, że dotyczy to też użytych podkładów muzycznych.
20 Lis 2011 o 20:46
na przykład, piosenkę :)
20 Lis 2011 o 18:31
A co rozumiesz przez formę wykonania?
20 Lis 2011 o 17:39
Czy każda forma wykonania tekstu jest dozwolona ?
Temat: Konkurs 'Mocne postanowienie' - czekamy na utwory! (11)
17 Lis 2011 o 08:53
W poniedziałek postaramy się zamieścić ostateczny regulamin. Przepraszam, ze się tak ślimaczymy, ale robiona była możliwość zamieszczania utworów w wersji audio, no i zimowy @trament czeka na zredagowanie. Na razie do wglądu lista prac konkursowych:

link
Temat: Multimedia na PubliXo (11)
16 Lis 2011 o 14:40
Miło nam poinformować, że wprowadziliśmy możliwość zamieszczania utworów także w wersji audio. Poniżej przykład:

link

Wielkie podziękowania dla luciusannaeusmartina za zostanie naszym królikiem doświadczalnym :-)

Dokładną instrukcję znajdziecie tutaj:

link

Nagranie może zawierać przeczytany przez Was utwór, lub też stanowić jego uzupełnienie. Na przykład jeśli prezentujecie fragmenty swojej książki, to w wersji audio możecie dodatkowo opowiedzieć o niej parę słów. Pozostawiamy to Waszej fantazji.

Prosimy o uwagi. Jeśli opis jest dla Was niejasny lub potrzebujecie dodatkowych wskazówek, postaramy się go rozszerzyć.
15 Lis 2011 o 16:50
A kiedy ten konkurs zostanie rozstrzygnięty?
Temat: Audiobooki - chcielibyście? (10)
15 Lis 2011 o 11:59
luciusannaeusmartinie, odbierz proszę prywatną wiadomość - jest coś do przetestowania :-)
Temat: witam (6)
12 Lis 2011 o 19:44
Jest nas coraz więcej i coraz bardziej różnorodnie. Sama dobiłam do tej przystani niedawno, ale jakoś tak mi tu całkiem dobrze. Obrywam po uszach za przecinki (całkiem słusznie, bo tworzę nową polską interpunkcję, a co jest constans to nie ruszać), ale i uczę się od innych. No i wreszcie czytam systematycznie coś innego niż proza branżowa. Proza bardzo prozaiczna. A tu się mogę zupełnie bezkarnie pozachwycać.
Maćkowi zazdroszczę tej Toskanii z perspektywy szarych dróg powiatu. Jednak tłumaczę sobie, że w tym moim powiecie jest tyle ciekawych osób, tyle emocji, że też mam o czym pisać przez tą resztę żywota, którą mi przeznaczono.
Mniej lub bardziej udolnie, malujemy słowem nasze rzeczywistości. W sposób różnorodny, różni ludzie. I dobrze, że różni.
11 Lis 2011 o 07:09
Ale to prawda, że jest nas coraz więcej i bardzo dobrze :-)

Im więcej osób, tym ciekawiej, bo każdy wnosi coś nowego na ten portal :-)
10 Lis 2011 o 21:22
Wojtek81 napisał:
Witam gorąco!Jest na coraz więcej, co cieszy:)

Nie zauważyłem daty posta...
10 Lis 2011 o 21:21
Witam gorąco!Jest na coraz więcej, co cieszy:)
10 Lis 2011 o 10:48
Kiedyś oglądałam film "Pod słońcem Toskanii" z przepiękną Diane Lane i zakochałam się w tym miejscu! Moim marzeniem jest przynajmniej odwiedzenie tego miejsca, a takich cichym - zamieszkanie.

Czemu piszesz poezję z przymusu? Nic na siłę, ja bym nie pisała :-)

Pozdrawiam serdecznie,
Kathrin
25 Paź 2011 o 08:22
Myślę, że przykleimy ten konkurs do drugiego: "Zadebiutuj z PubliXo - edycja 2011". Tzn. z puli utworów zamieszczonych w ramach "Mocnego postanowienia" 1 lub 2 najlepsze będą miały zagwarantowane miejsce w pokonkursowej antologii.
24 Paź 2011 o 18:47
Coś zrobić trzeba, bo każdy z nas się trochę napracował. Tak poza tym, jest nas na Publixo trochę wiernych "członków" i można jakos to nagrodzić:)
24 Paź 2011 o 10:38
Niestety na konkurs wpłynęło jak dotychczas tylko 14 prac. Nie wystarczy więc na oddzielny zbiór opowiadań. Zastanawiamy się na razie, co z tym zrobić, żeby uczestnicy nie czuli się zawiedzeni.
24 Paź 2011 o 09:38
Czy zebraliście odpowiednią ilość prac, i czy konkurs zostanie terminowo zakończony?
Temat: Tomik wierszy wybranych Publixo (5)
24 Paź 2011 o 08:21
Info o konkursach wisi na stronie głównej po prawej stronie :-)
© 2010-2016 by Creative Media