Temat: tchórzostwo czy demokracja? (113) | |
![]() | 01 Sie 2018 o 20:10 Bo już wiele razy dyskutowaliśmy na ten temat. Ale oczywiście zamknięty nie jest. |
![]() | 01 Sie 2018 o 19:46 Lilly, jakoś na innych portalach funkcjonuje system zgoła inny i jakos te portale trwają.A zmiany są czymś normalnym. Jeśli coś źle pracuje, to się to naprawia. Czemu traktować status quo jako imperatyw? |
![]() | 01 Sie 2018 o 19:40 że nie ma złotego środka. Wszystko zależy od ludzi i sytuacji. Jeśli ludzie piszą komentarze rzeczowe i niezłośliwe, autor powinien taką krytykę znieść. Jazda zaczyna się dopiero dalej. Może trzeba podejść do tego jak do zła koniecznego i wzruszyć ramionami. Generalnie przyzwyczaiłam się do tych blokad i rzadko mi przeszkadzają. Czasem się tylko dziwię. |
![]() | 01 Sie 2018 o 19:26 Lilly, ja powtarzam, moje zdanie jest jak w moim pierwszym wpisie.Zajrzyj do "moskaklika", moze też uważnie przyjrzyj sie komentarzom, bo ja widzę kij z dwoma końcami i jak by go nie odwracać.... itd... A swoim ostatnim wpisem właściwie wyrażasz pogląd, że systemu blokad nie popierasz. Więc o co chodzi? |
![]() | 01 Sie 2018 o 19:12 Gruszko, mam tu świetny przykład, jak blokada uniemożliwia zabranie głosu tam, gdzie wydaje się bardzo potrzebny jako głos przeciwny. Oto wiersz befany o Powstaniu Warszawskim: "Mogłam być: łączniczką, sanitariuszką, lekarką, dziennikarką, domową gospodynią przy powstańczej kuchni Byłam solidarną Mrówką Mogę być tą, która powie: O jakże słodko umierać za Ojczyznę... Oby nie w fekaliach lewackich katowni z przestrzeloną potylicą przez tego, kto zbierając szczękę skrzeczy: Ko-ko-ko Ko-ko-konssstttyyytucja, - aaa... -aaa..." Formatowanie w czasie kopiowania chyba jest trochę zniekształcone. Ale chodzi mi o treść. Jak można walkę Powstańców, która dla bardzo wielu Polaków jest najgodniejszą Sprawą, porównać do czegoś w ewentualnej przyszłości, kojarzonego z fekaliami?! Tam walka z Niemcami, w której zginęły miliony Polaków, tortury, obozy koncentracyjne, łapanki, męczarnie, a tu co?! I oczywiście te same co zawsze osoby chwalą autorkę, nie zauważając czegoś tak oburzającego. Niestety, nie mam możliwości wyrażenia zdania pod tym tekstem autorki, bo befana zablokowała mnie wiele lat temu. To, że jest też przeze mnie zablokowana, było odpowiedzią. |
![]() | 01 Sie 2018 o 19:03 zingara napisał: jestem z Tobą Elu Wiem że podzielasz moją opinię, Ewa. |
![]() | 01 Sie 2018 o 19:02 lilly napisał: Zapomniałam dodać: spytaj ich, czy nie wsadzają plusów i minusów. Bo od czasu do czasu chwalili się, że wsadzają. Lilly: Podtrzymuję moje zdanie wyrażone w punktach na początku tego wątku. Te narzędzia portalowe tworzą chorą sytuację, w mojej ocenie. A apel akurat nie do Ciebie. Adresaci tego apelu wiedzą o kim mowa, no chyba, że ich percepcja jest za krótka i potrafią jedynie zza winkla strzelać z procy. |
![]() | 01 Sie 2018 o 17:42 Zapomniałam dodać: spytaj ich, czy nie wsadzają plusów i minusów. Bo od czasu do czasu chwalili się, że wsadzają. |
![]() | 01 Sie 2018 o 17:40 gruszka napisał: PS. Dlaczego tutaj nie odważysz się zaszaleć jedna z drugim? Czy to apel o reakcję na ten wątek, Gruszko? Posiadam i wyrażam własne zdanie, chociaż teraz jestem mniej aktywna niż parę lat temu. Temat blokowania i ocen stary jak publixo. Dyskusji już na tym forum było parę. Parę też Lotta skasowała, bo zbyt gorące były. Spytaj tych, co powyżej piszą, czy sami naprawdę nie lubią blokad i ich tutaj nie stosują. Spytaj, czy nie piszą o tych, których zablokowali, pod zupełnie innymi tekstami. Nie rozumiem, jak można twoje uwagi uznawać jako słuszne czy nawet bardzo słuszne, a zachowywać się odwrotnie. Hipokryzja to takie fajne ziółko, które też kwitnie na publixo. Napisz coś o hipokryzji :) |
![]() | 01 Sie 2018 o 16:24 gruszka napisał: Dodatkowy apel do osób, które raczyły mnie zablokować, by w komentarzach pod swoimi działkami (upsss, dziełkami), raczyły też odpiórkować się ode mnie. Też potrafię pojechać i dodać gazu. Śmierdząca praktyka pseudointeligentnych, tfu! jestem z Tobą Elu |
![]() | 01 Sie 2018 o 15:25 PS. Dlaczego tutaj nie odważysz się zaszaleć jedna z drugim? |
![]() | 01 Sie 2018 o 15:23 Dodatkowy apel do osób, które raczyły mnie zablokować, by w komentarzach pod swoimi działkami (upsss, dziełkami), raczyły też odpiórkować się ode mnie. Też potrafię pojechać i dodać gazu.Śmierdząca praktyka pseudointeligentnych, tfu! |
Temat: 'moja muzyka' (343) | |
![]() | 01 Sie 2018 o 12:59 Miło mi Auroro :)Tym razem trochę inaczej - warto obejrzeć do końca: ![]() |
no user | 01 Sie 2018 o 12:11 Witam Was,Tango, fajne ta muza, słowa w pierwszej są wymowne:) Arsene, dzięki:) Moniko, pozdrowienia. Martin, podoba mi się ta rosyjska pieśń, naprawdę piekna. |
![]() | 31 Lip 2018 o 22:12 Muzyka, która mnie uskrzydla:![]() |
![]() | 31 Lip 2018 o 22:09 Muzyka, która mnie uzdrawia:![]() Spokojnej nocy :) |
Temat: tchórzostwo czy demokracja? (113) | |
/konto usunięte/ | 31 Lip 2018 o 17:54 a może gruszeczko my się czepiamy o typ moskalikaa to jest po prostu moskaklik ? |
![]() | 31 Lip 2018 o 14:10 No proszę, juz literaci, nawet Ci członkowie Zwiazku..., twierdzą, że fraszka to moskalik, choć to zwykły wirszyk. :))To było do przewidzenia. :))) GRATULACJE dla LITERATÓW i poziomu merytorycznego komentowania! :)) PS. W tytule jest "moskalik", więc "moskaklik" w komentarzach to kiepska, dziecinna ściema. :)))) |
Temat: 'moja muzyka' (343) | |
![]() | 31 Lip 2018 o 13:06 Zapomniałem dodać, jak pięknie można o miłości do ojczyzny. |
![]() | 31 Lip 2018 o 13:02 Kolejna moja propozycja, na deszczowy wieczór przy kominku.Niektórzy może się żachną, że to rosyjska pieśń, ale ja już dawno wybaczyłem wszelkim narodom. Jak bardzo pięknie można o przyjacielu, który nie jest człowiekiem - posłuchajcie: ![]() |