Temat: 'moja muzyka' (343)
22 Lip 2018 o 12:20
Arsene, merci...to piękna piosenka.

link
Temat: ANKIETA (4)
15 Lip 2018 o 19:57
Mylisz przestrogę od zniechęcania. Ja przestrzegam przed wrzucaniem gdzie się da
swoich danych osobowych zwłaszcza w internecie.
Natomiast ty zniechęcasz innych swoimi ,, pomysłami,, bo przecież portal jest apolityczny.
Ale może już między innymi przez ciebie taki nie jest.
15 Lip 2018 o 14:09
Arsene - twoim jedynym zadaniem, do którego przywiązujesz należytą uwagę (musisz?) jest zniechęcenie użytkowników portali (bo nie tylko tego jednego) do pomysłów innych, niż wychodzących z twojego mózgu. Czynisz to w żenująco prostacki sposób, bo tylko przecież na taki ciebie stać.
Mnie osobiście zależy (i chyba nie tylko mnie) - to nie znaczy, że muszę mieć rację - na zlikwidowaniu zmiany czasów raz na zawsze. Więc przynajmniej nie przeszkadzaj swoją tutaj natrętną obecnością. Bo nic nie potrafisz doradzić mądrego, natomiast samą swoją obecnością zniechęcasz innych do głębszego zainteresowania się tematem.
To była moja jedyna i ostatnia wypowiedź na twój temat pod tą publikacją.
15 Lip 2018 o 13:43
nie ma lepszej metody na ściągnięcie
od kogoś danych osobowych niż ...ankieta
ale teraz mamy na szczęście RODO
15 Lip 2018 o 10:03
Zachęcam wszystkich do wzięcia udziału w ogólnoeuropejskiej ankiecie, dotyczącej Waszego stosunku wobec obowiązujących nadal w niektórych krajach zmian czasu z zimowego na letni (i odwrotnie). Podaję tutaj link do tej ankiety:

link
11 Lip 2018 o 09:39
pa...

link
11 Lip 2018 o 01:27
Życzę Wszystkim pięknych wakacji.
Dużo słońca, apogeum szczęścia oraz spełnienia marzeń. Jak najmniej smutku, możliwości pozostania sobą, zrozuienia i wiary w ludzi, w prawdziwe wartości.
Dzięki za wszystkie miłe słowa...

Jeszcze raz pięknych wakacji:)
Pa...

link
10 Lip 2018 o 21:49
link
09 Lip 2018 o 23:14
zapytaj czy lubię czerwony kolor
odpowiem nocą we śnie
podglądasz jesteś
przecież wiesz że niedawno miałam umrzeć
dlatego powoli a dlaczego?
bo takie są rytuały?
ale ja nie lubię żałoby smutku
nie
to definitywnie nie moje klimaty
więc na przekór żyję
dlatego powoli a dlaczego?
tajemnica?
ja nie wiem
nie wszystko rozumiem
a kogo?

link
09 Lip 2018 o 20:07
A wtedy mój chłopak zakochał się w ABBA, w tej blondynce:)

link

Chciał na złość zrobić...i tak się drażniliśmy, było cudownie.
Pamiętam, że gdy pokochałam B. Lindę, to już konkurencji nie miałam...:)))

link
09 Lip 2018 o 19:54
Gruszko,
:))
no ten Pan to rewelacja. Wierzę Ci, że można go pokochać, za taki humor:)

Ja pamiętam, że kiedyś byłam zakochana w starszym Panie, a raczej jego głosie...

link

To była rewelacja. Miałam 20 lat, wtedy mój chłopak był bardzo zazdrosny o głos tego Pana:)
09 Lip 2018 o 19:21
Auroro, a ja podzielę się... panem, którego I love...! :)

link
09 Lip 2018 o 13:12
link
08 Lip 2018 o 13:36
link
08 Lip 2018 o 11:45
Wspomnienia fajnych filmów, czarno-białych.
Patriotyczne i edukacyjne przesłania. Nie brakuje oczywiście zachowań żenujących, jak paniusia z PSEM w filmie...

link
Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42)
08 Lip 2018 o 10:28
recenzje Wydawnictwa zawsze są pozytywne
to zrozumiałe
06 Lip 2018 o 15:44
Udanych wakacji:)

link
05 Lip 2018 o 11:39
Wszystkim, którzy cenią ludzi z charakterem, a gardzą złością i obłudą...

link
Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42)
05 Lip 2018 o 08:54
Warto też wspomnieć o recenzji Wydawnictwa:

link

"Życie dwóch rodzin, żyjących na Wileńszczyźnie od pokoleń, zostaje zakłócone przez wielką politykę. Lata okupacji, a po wojnie zmiana granic Polski i repatriacje, oddziałują bezpośrednio na ich losy. Zdarzenia śmieszne przeplatają się z dramatycznymi, ludzie wpadają w wiry historii. Zakochanym nie sprzyja czas, rodziny się rozdzielają. O narodowości decyduje natomiast wola urzędnika…

Opowiadania obejmują okres drugiej wojny światowej i czasy powojenne. Powracając do początku lat siedemdziesiątych, starsi czytelnicy wrócą pamięcią do własnych przeżyć. Młodsi poznają fragment naszej historii, widzianej oczami zwykłych ludzi. Ta historia dalej się toczy…

Książka jest drugą (po „Młodości szczęśliwa”) z cyklu „Zza zasłony czasu”. Opowiadania obejmują dzieje dwóch polskich rodzin na Wileńszczyźnie i w Polsce. Historia toczy się w okresie drugiej wojny światowej oraz w latach powojennych. Dramatyczne zdarzenia mieszają się ze śmiesznymi…, a Pani Historia ciągle się wtrąca."

.
05 Lip 2018 o 00:35
błąd się wkradł, miało być: dziewięćdziesiąte.
© 2010-2016 by Creative Media