Temat: 'moja muzyka' (343)
25 Lip 2018 o 00:48
link
Temat: Gdzie Publikować (prośba o ocenę) (16)
24 Lip 2018 o 17:38
trotsiga napisał:
No i rozpoczęła się kolejna "młocka" dwóch kogutów. Nie jest ważnym dla nich, że należy uszanować autora, więc swoje komentarze winni odnieść do jego zapisu. Ważnym jest, aby się znowu złapać za łby.
Obrazuję to właśnie w tytule "O dwóch takich, co im gniją flaki"

trotsigo
nie młocka (choć bardziej tu pasowałaby młócka)
tylko wymiana zdań
i nie kogutów bo ja za koguta tu nie robię
a o szacunku lepiej nie zabieraj głosu bo ty akurat nie szanujesz nikogo poza sobą samym

a na marginesie : ktoś cię prosił o zabranie głosu ?
24 Lip 2018 o 16:01
No i rozpoczęła się kolejna "młocka" dwóch kogutów. Nie jest ważnym dla nich, że należy uszanować autora, więc swoje komentarze winni odnieść do jego zapisu. Ważnym jest, aby się znowu złapać za łby.
Obrazuję to właśnie w tytule "O dwóch takich, co im gniją flaki"
24 Lip 2018 o 06:41
janko napisał:
Sądzę, że wszystko napisałem na temat limeryku "O oficerze". Pochwaliłem rytm, w tym średniówkę, natomiast zarzuciłem błędy interpunkcyjne. Tyle i tylko tyle!

Janko
jeśli tak sądzisz to się mylisz bo nie napisałeś wszystkiego
na temat mojego limeryku.
Dwa a właściwie jeden przecinek niczego tu nie zmienia
a zwłaszcza tego,że tak trudno ci publicznie wyznać,że piszę coraz lepsze limeryki.
To jest zresztą nie moja opinia a kilku osób,które mają w dorobku więcej niż po kilka tomików , a które miałem zaszczyt poznać w ostatnim czasie.
A poza tym nie wyjaśniłeś -dlaczego napisałeś ,, od dłuższego czasu,,chcesz pochwalić mój limeryk ?
Widocznie to ja od dłuższego czasu nie mogę się nadziwić kolejnemu przejawowi twojego narcyzmu.
Dlatego twoje zdanie o mojej twórczości ,, włożę między bajki,,.
z poważaniem
Autor
23 Lip 2018 o 20:29
Sądzę, że wszystko napisałem na temat limeryku "O oficerze". Pochwaliłem rytm, w tym średniówkę, natomiast zarzuciłem błędy interpunkcyjne. Tyle i tylko tyle!
23 Lip 2018 o 14:54
"Rzecz nie w słowach, ale w tym, co one naprawdę komunikują lub co chciałyby komunikować, czyli w zamiarach, jakie mamy, używając ich oraz w sensach, jakie im nadajemy, kiedy wypowiadamy je lub wypisujemy."
Ivo Andrić

link

Pięknego dnia z promieniami słońca, serdecznym...:)
23 Lip 2018 o 13:56
„Ten, kto nie rozumie twojego milczenia, najprawdopodobniej nie zrozumie twoich słów.”
–Hubbard

link

"Ważne jest by nigdy nie przestać pytać. Ciekawość nie istnieje bez przyczyny. Wystarczy więc, jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia. Nigdy nie trać świętej ciekawości. Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć."
A.Einstein

link
22 Lip 2018 o 22:02
link

link
22 Lip 2018 o 21:55
link
22 Lip 2018 o 21:42
link
22 Lip 2018 o 18:04
link
22 Lip 2018 o 18:03
link
Temat: Gdzie Publikować (prośba o ocenę) (16)
22 Lip 2018 o 17:57
janko napisał:
Od dłuższego czasu chcę pochwalić Arsene za limeryk "O oficerze". Rym i rytm jak się należy, co się rzadko zdarza. Również dobra średniówka. Brakuje jedynie przecinka przed "widząc". Przed "Kiedy" powinien być przecinek w miejsce kropki, a w konsekwencji "Kiedy" powinno być zaczęte małą literą.

no cóż ...poprawiłem o przecinki mój pierwszy (w ocenie janko)udany limeryk
nie rozumiem tylko dlaczego janko pisze,że chce mnie pochwalić a nie chwali i dlaczego od dłuższego czasu skoro to napisał ledwie dzisiaj o 14:00 ?
22 Lip 2018 o 14:00
Od dłuższego czasu chcę pochwalić Arsene za limeryk "O oficerze". Rym i rytm jak się należy, co się rzadko zdarza. Również dobra średniówka. Brakuje jedynie przecinka przed "widząc". Przed "Kiedy" powinien być przecinek w miejsce kropki, a w konsekwencji "Kiedy" powinno być zaczęte małą literą.
22 Lip 2018 o 12:25
Wyszukuję różne filmy o Mazurach...:)

link
22 Lip 2018 o 12:20
Arsene, merci...to piękna piosenka.

link
Temat: ANKIETA (4)
15 Lip 2018 o 19:57
Mylisz przestrogę od zniechęcania. Ja przestrzegam przed wrzucaniem gdzie się da
swoich danych osobowych zwłaszcza w internecie.
Natomiast ty zniechęcasz innych swoimi ,, pomysłami,, bo przecież portal jest apolityczny.
Ale może już między innymi przez ciebie taki nie jest.
15 Lip 2018 o 14:09
Arsene - twoim jedynym zadaniem, do którego przywiązujesz należytą uwagę (musisz?) jest zniechęcenie użytkowników portali (bo nie tylko tego jednego) do pomysłów innych, niż wychodzących z twojego mózgu. Czynisz to w żenująco prostacki sposób, bo tylko przecież na taki ciebie stać.
Mnie osobiście zależy (i chyba nie tylko mnie) - to nie znaczy, że muszę mieć rację - na zlikwidowaniu zmiany czasów raz na zawsze. Więc przynajmniej nie przeszkadzaj swoją tutaj natrętną obecnością. Bo nic nie potrafisz doradzić mądrego, natomiast samą swoją obecnością zniechęcasz innych do głębszego zainteresowania się tematem.
To była moja jedyna i ostatnia wypowiedź na twój temat pod tą publikacją.
15 Lip 2018 o 13:43
nie ma lepszej metody na ściągnięcie
od kogoś danych osobowych niż ...ankieta
ale teraz mamy na szczęście RODO
15 Lip 2018 o 10:03
Zachęcam wszystkich do wzięcia udziału w ogólnoeuropejskiej ankiecie, dotyczącej Waszego stosunku wobec obowiązujących nadal w niektórych krajach zmian czasu z zimowego na letni (i odwrotnie). Podaję tutaj link do tej ankiety:

link
© 2010-2016 by Creative Media